23 juli, 2024
Nyheter

Därför kommer Khabib Nurmagomedov inte grapplas mot Georges St-Pierre

Av

Ralph Nordahl

25/08/2023
Khabib Nurmagomedov intervju

Den tidigare UFC-mästaren i mellanvikt och welterviktsmästaren Georges St-Pierre skakade inte direkt om kampsportsvärlden när han ”bara” annonserade en comeback inom grappling. Khabib Nurmagomedov hade dock kunnat hjälpa med detta.

UFC försökte få till Khabib Nurmagomedov vs. Georges St-Pierre

Även en uppvisningsmatch i grappling med Georges St-Pierre är dock en sällsynt händelse för legendaren.  Efter att lämnat ifrån sig sitt mellanviktsbälte i slutet av 2017 så har kanadensaren knappt gjort några drag alls när det kommer till att boka något i tävlingssammanhang.

Det närmaste fightern kom att boka en match var en ryktad uppvisningsmatch i boxning mot den sportens kände veteran Oscar de la Hoya i 2021. St-Pierre har dock hävdat att UFC-bossen Dana White klev in och stoppade matchen. Detta då den dåvarande 40-åringen tekniskt sett fortfarande var kontrakterad av UFC.


I juli annonserades det dock officiellt att kanadensaren kommer göra comeback in kampsport. St-Pierre dök överraskande upp under International Fight Week där han meddelade grapplingmatchen som äger rum i december.

Ingen motståndare annonserades först till matchen. Under de följande veckorna efter beskedet gick den forne BJJ-mästaren och UFC-titelutmanaren Demian Maia ut med att han möter St-Pierre. Detta vid ett event som sänds på UFC Fight Pass. I nuläget har inga andra matcher annonserats för eventet.

I ett nyligt avsnitt av hans podcast El Segundo avslöjade BJJ-stjärnan Craig Jones dock att Demian Maia inte var den förste som UFC försökte boka. Jones hävdar att UFC kom till honom för att fråga om möjliga alternativ för St-Pierre. Det första namnet som Jones tänkte på var föga oväntat legendaren Khabib Nurmagomedov som var berömd för sin dominans på mattan. Det fanns dock ett stort hinder för att boka ryssen:


I remember I was with the (UFC) Fight Pass guys and they were trying to ask me for opponents for GSP (Georges St-Pierre), for ideas, and I had no idea who (it) would be.

They asked me in the moment, I was like ‘I dunno…’ but I remember obviously I said Khabib (Nurmagomedov). I think they said Khabib wanted 5 million dollars to do the grappling match. I was like ‘whoa, obviously that’s priced himself out there’. Those guys would be cool to see.

Nurmagomedov vill spendera tid med sin familj

Om prislappen för att boka Nurmagomedov verkar otrolig så är det värt att tänka på att den tidigare lättviktsdominanten varit bestämd med sin pensionering. Legendaren har sagt att han inte har något intresse alls av att återvända till tävlandet. Han gick till och med så pass långt att han tagit ett steg tillbaka från hans lovande karriär som tränare. Detta på grund av allt resande som krävs för att stå i sina adepters burhörnor.

Ryssens tidigare strikingtränare Javier Mendez sade följande i en intervju med Yahoo! Sports om fighterns situation:


He just doesn’t want to miss being a father. He talked to me about three weeks ago and told me of his plan and said he planned to talk to the team and inform them of his decision. He’s doing this for the right reasons. He’s a family man and he simply wants to spend more time with his family.

Fight Pass Invitational 6 äger rum den 14 december i UFC Apex i Las Vegas, Nevada.

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Allt inför Robin Roos titelmatch i Cage Warriors
🥊 Allt inför svenskens debut
Conor McGregor Miek Perry Jake Paul
Jake Paul erbjuder Mike Perry ett jobb efter BKFC avskedandet av Conor McGregor
🥊
Jake Paul vill stoppa allt tvivel – berättar vad han vägde under matchen!
🥊
Nate Diaz utmanar Leon Edwars
Leon Edwards vs. Nate Diaz 2? Tränaren Säger Nej!
🥊 ”I think he needs to leave the game alone.”
Oliver Enkamp
Oliver Enkamp klar för ny match – Motståndaren är obesegrad
🥊 Får vi se ytterligare spektakulärt avslut av Oliver?
McGregor Sean O'malley om ostarin
Sean O’Malley tappar det på Conor McGregor
🥊 Kommenterade skrattande gråtemoji

Här kan du söka!

Search