Nyheter

Khabib Nurmagomedov vill möta Holloway eller Poirier i Abu Dhabi

Khabib Nurmagomedov 1 finger upp

UFCs regerande lättviktsmästare, Khabib Nurmagomedov (27-0-0), har tidigare klargjort för UFC att han inte har för avsikt att återvända till buren förrän i november senare i år. En av anledningarna som beslutet grundar sig på är att Khabib vill visa sitt stöd och solidaritet till  lagkamraterna Zubaira Tukgugov och Abukakar Nurmagommedov. Khabib blev tillsammans med sina lagmedlemmar både avstängd och bötfälld i samband med det kaos som utbröt i efterspelet kring matchen mellan ”The Eagle” och Conor McGregor på UFC 229 i oktober förra året. Av de tre lagkamraterna så erhöll Khabib den kortaste avstängningen.

Återkomst redan i september?

I en intervju med RT (Russia Today) lät det däremot annorlunda. Det finns en möjlighet att mästaren kan återvända till buren så tidigt som i  september (så länge Tukgugov och Abukabar får möjlighet att gå matcher på samma gala). En moståndare för Khabib på galan i september skulle troligen vara vinnaren i matchen om lättviktsdivisionens interim bälte. Om detta gör Max Holloway (20-3-0) och Dustin Poirier (24-5-0) upp om så snart som den 14 april i samband med PPV-galan UFC 236.

I’m fighting winner of Poirier vs Holloway this September in Abu Dhabi

Många av mästarens drömmatcher ser inte ut att bli av

Många av de matchningar Khabib visat intresse för vid tidigare tillfällen ser i nuläget ut att vara långt ifrån att bli av. Tony Furgeson (24-3-0) brottas med psykiska problem, samtidigt som George St-Pierre (26-2-0) och Conor McGregor (21-4-0) är officiellt pensionerade.

UFC told me that they are working on this. I just came back from Dubai. And very soon news is coming. Very soon. Tony Ferguson can’t fight at the moment, (Georges) St-Pierre is retired, (Conor) McGregor is retired, a boxing match with (Floyd) Mayweather is not happening as we couldn’t come to an agreement with UFC. (Max) Holloway and (Dustin) Poirier are great fighters, I will fight the winner of this bout.

Föregående artikel

Bellator annonser fjäderviktsturnering

Nästa artikel

Allt du behöver veta om Nick Diaz

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök