17 June, 2024
Nyheter

Khabib Nurmagomedov reagerar på sitt straff: ”Politics forever”

Av

Jonathan Damm

29/01/2019
Khabib-Nurmagomedov-närbild

Efter händelserna som skedde i direkt samband med supergalan UFC 229 förra hösten, där ett stort bråk bröt ut efter huvudmatchen mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregors coacher, har nu både Nurmagomedov och McGregor fått sina straff av Nevadas Idrottskommité. Detta efter att deras möten med kommitén ursprungligen skulle ha ägt rum under slutet av förra året.

Det slutgiltliga straffet för Nurmagomedov slutade med en avstängning på 9 månader, som gäller retroaktivt från 6:e oktober förra året, och en böter på 500 000$ (Ca 4,5 miljoner kronor). Han fick även en möjlighet att förkorta straffet om han väljer att gå med på en anti-mobbnings kampanj. Ett deltagande i kampanjen kan leda till att avstängningen förkortas med 3 månader. Enligt Nurmagomedovs manager, Ali Abdelaziz, har även Nurmagomedov tagit på sig att betala böterna för sina lagkamrater som var inblandade i bråket. Det innebär att den slutiltliga summa som Nurmagomedov får betala, inklusive advokatkostnader, landar på 750 000$ (Ca 6,8 miljoner kronor).

Detta verkar inte vara någonting som Nurmagomedov själv verkar nöjd över då han strax efter att straffet offentliggjordes uttalade sig via twitter. Det enda han hade att säga var dock “Politics Forever”.

Abdelaziz verkade inte han särskilt nöjd med straffet heller då han berättade för journalisten Ariel Helwani att han tycker det var orättvist att Nurmagomedov tvingas betala en mycket högre summa än McGregor. Han berättar dock att han är nöjd med tiden på avstängningen.

UFC 229 ägde rum den 6:e oktober förra året på T-Mobile Arena i Las Vegas, USA. Galans huvudmatch stod mellan Nurmagomedov och McGregor och slutade med Nurmagomedov som segrare via submission 3:03 in i 4:e ronden.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök