Krönika: Nurmagomedov vs Ferguson, mötet som måste bli av för att pusslet ska bli lagt

Oscar Jangvret

Lördagen den 7:e september på UFC 242, kommer mästaren i lättvikt Khabib Nurmagomedov att försvara sitt bälte för andra gången mot Dustin Poirier i Abu Dhabi. Men det är ändå inte den matchen som folk pratar mest om när det gäller divisionen. Utan det är matchen som det egentligen skulle ha handlat om för länge sedan om det inte vore för extremt oturliga omständigheter. Nämligen matchen mellan Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson, två fighters som gått som två godståg genom hela divisionen och jämnat allt i sin väg. Även om Dustin Poirier förtjänar en titelmatch och absolut har chansen att chocka världen, så är det dessa två som behöver göra upp för att deras karriärer ska kunna sammanfattas tillslut.

Tony Ferguson

Den 8:e Mars i år fick polisen i Santa Ana (Kalifornien) ett samtal från Tony Fergusons fru Cristina om att Tony hade bytt ut alla lås på huset och hade deras gemensamma son på 2 år hos sig. Hon varnade även polisen att Tony hade en Taser-gun i huset.
Det visade sig senare att det förekommit flertalet rapporter angående Fergusons hus de senaste 14 månaderna. Personer som varit nära familjen hävdade att han hade slagit sönder huset, misstänkt att någon placerat ett datachip i hans ben, samt att han trodde att någon fanns innanför hans väggar och hans fru sa även att Tony hade kastat vigvatten på henne. Hon berättade även att han hade hoppat ut ur bilen på motorvägen och bara börjat springa därifrån. Alla i Tonys närhet var oroliga för hans hälsa och jag lider verkligen med hans familj som självklart vill skydda honom och se till att han får den hjälp han behöver.

 

Den galna konstnären ”El Cucuy”

Men Tony har alltid utmärkt sig med att vara en speciell fighter med en speciell personlighet, han pratar ibland på ett sätt där alla inte riktigt förstår vad han menar förutom han själv, i metaforer och impulsivt. Han sätter lurarna i öronen och går in i musikens värld och skapar rörelser och kombinationer till rytmen av musiken i sitt eget huvud. I detta kaos som verkar finnas där inne skapas nog även en galen kreativitet, som gör att han hittar lösningar som inte finns hos många oss andra. Han skapar det även i alla olika situationer i buren, inte bara i det stående då han mixar upp det med armbågar och då han kör slag samt spark samtidigt i alla möjliga kombinationer, utan han gör det på marken där han är livsfarlig med sina trianglar, armbågar och darce chokes. Han gör det i sitt takedown defence där han hjular och gör kullerbyttor samtidigt som hans enorma cardio gör att han kan skapa detta kaos i 25 minuter i sträck eller längre än så om det behövs. Vilket gör att motståndarna aldrig ens hinner reflektera över vad som precis hände innan nästa sak kommer. Men denna galenskap är precis det som gjort honom till den fighter han är och som har tagit honom dit han är just nu, kombinerat med hårt arbete såklart.

Krigarkulturen i öst

Långt bort i fjärran öst på 700-talet så fanns det stora krigare som var livvakter åt kejsarna i Japan och de kallades för Samurajer som betyder ”den som tjänar”. De var väldigt stolta krigare där hedern, familjen och blodshämnd var ryggraden i deras kultur. De var noga med att högt rabbla upp sitt namn, rang och sina meriter innan strid. Samt vid seger hugga av huvudet på sina motståndare för att visa upp för sin herre, men vid nederlag kunde välja en ärorik död och ta sitt eget liv genom ”Seppuku” som var en plågsam och komplicerad ritual där man skar upp magen på sig själv.
Denna kultur som fanns där i Japan är en kultur som man kan se många likheter med i stora delar av Asien och andra Kejsardömen, som funnits där igenom historien. Trots Asiens enorma befolkning och alla dess olika religioner så får man en känsla av att ”heder” genomsyrar hela kontinenten, och ligger där som ett eko som aldrig upphör. Jag tänker på ”The Last Emperor” Fedor Emilianenko, Valentina Shevschenko och Khabib ”The Eagle” Nurmagomedov, som alla är ganska tystlåtna och som helt och hållet är hängivna till stridskonsten och kampen. Den sistnämnde är den obesegrade mästare som Tony Ferguson eventuellt kommer att få möta i sin nästa match.

Den tystlåtne och samlade mästaren ”The Eagle”

Khabib Nurmagomedov som har 27 raka vinster och som är den regerande mästaren i lättvikt talar sällan om pengar och har själv sagt att han inte gör detta för pengarnas skull. Han skulle nog kunna få till en re-match mot Conor McGregor om han ville ha en jackpott match till (Dana är nog inte helt blyg för den idén heller skulle jag tro). Men Khabib vill bygga sitt legacy och möta dom som förtjänar det. Han bor i Dagestan med sina föräldrar och sin egen familj i samma hus som han växte upp i, han sa även nyligen i en intervju att han inte gillar detta kändisskap som kommit med alla segrar. Han vill kunna gå på gatan och inte att folk ska fotografera honom och komma fram och prata med honom. Står sällan för några skandalrubriker och skvaller. Undantaget var ju efter matchen mot just Conor McGregor då han hoppade ut ur buren och flög på Conors Jiu-Jitsu coach Dillon Danis. Men han har förklarat själv efteråt att det var för påhoppen på hans familj och religion som gjorde att han tog till just blodshämnd då kanske som Samurajerna, då hans heder hade utmanats så pass av Conors team?

 

Förutom just den händelsen så tycker jag personligen att Khabib är den kompletta mästaren då det gäller hans insatser i buren, men även hans mentalitet och hur han fram till nu hållit sig motiverad och ödmjuk. Jag har hört att Khabib aldrig förlorat ens en rond på träning och en historia som fastnade var från Chael Sonnen där han berättade att hans coach Fabiano Scherner hade sett Khabib träna i New York. Träningen gick ut på att Khabib skulle brottas med fem stycken killar som alla var ”trained killers”, en efter en tills varje person ger upp av utmattning. Den första klarade 20 min sen var han helt utmattad och nästa kille kom in. Träningspasset skulle hålla på i 90 minuter och Khabib körde slut på alla fem genom konstant tryck.

 

De förtjänar verkligen att möta varandra

Dana White uttalade sig nyligen då han antog att Tony Ferguson står på tur då det gäller chansen på titeln i lättvikt efter mötet mellan Khabib Nurmagomedov och Dustin Poirier är avklarat. Tony Ferguson och Khabib har varit bokade att möta varandra hela fyra gånger men har aldrig blivit av på grund av olika omständigheter. Första mötet var planerat så tidigt som den 11:e december 2015 mellan de båda men den gången så drog sig Nurmagomedov ur på grund av en skada. Jag hoppas verkligen att de får möta varandra dessa två oavsett vad utgången kommer att bli mellan Khabib och Dustin Poirier den 7:e september i Abu Dhabi, men självklart så blir det ju extra spännande om det står en titel på spel. Det blir ett möte där vi har två cardio maskiner som båda vill föra matchen och sätta konstant press från början till slut, jag förstår inte vem av de som skulle backa och det kommer nog bara bli som två tjurar som kolliderar i en enda stor smäll. Tony Ferguson har helt klart övertaget stående mot Khabib men det hade Conor med, skillnaden är att Ferguson är livsfarlig på marken och har ett bättre takedown-defence än vad Conor hade. Så jag tror att Tony skulle vilja hålla matchen stående så länge som möjligt medans Khabib självklart kommer vilja ta ner Tony på marken och göra som han gör med alla han möter. Han änvänder sig av sin kedjebrottning och tröttar ut sina motståndare med sin fenomenala ground and pound. Det som blir intressant är vad Khabib gör då han för första gången möter någon som aldrig blir trött och som ständigt attackerar honom från ryggen med armbågar och lås.

 

Har Khabib sålt sin själ?

Du kan aldrig tala mot en person som aldrig förlorat en match eller knappt en rond, inte ens på träning och Khabib är det mest överlägsna jag sett inom MMA! Men motivation slår klass och har många gånger visat sig stämma, Khabib har bara försvarat sitt bälte en gång och det är alldeles för tidigt att kunna avgöra huruvida Khabibs motivation är nu. Men man har sett någonting annorlunda med Khabib i hans senaste intervjuer, han verkar obekväm och har givit mig känslan av att han inte är lika hungrig längre, på helheten. Att han älskar kampen och vill bygga sitt legacy tvivlar jag inte på, utan det är allt det andra runtomkring med media och kändisskapet. Khabib verkar vara en enkel lugn man, och detta amerikaniserade tivolit han måste gå igenom för att gå match i världens största MMA organisation passar honom inte. Han säger själv att han inte saknar att gå match men att han älskar sporten och kampen, han säger att detta kändisskap har gjort att han inte uppskattar detta lika mycket längre. Som om han har sålt sin själ? Det är nog det svåraste som finns att bli mästare och bibehålla motivationen och fortsätta att träna, och kanske ännu mer om man heter Khabib? Men Khabib är så bra så det kan hända att han inte går att slå även om han går på 50%…

Ferguson kan tysta alla

Tony Ferguson är hungrig då han aldrig vunnit en titel förutom interim-bältet, han har gått den långa vägen genom TUF och börjar bli till åren även om jag skulle säga att han är i sin prime just nu! Men tiden börjar bli knapp då han är 35 år gammal. Chael Sonnen berättade i samma historia att den enda gången som han själv sett nåt liknande i tränings sammanhang som när Khabib tröttade ut 5 personer efter varandra var just Tony Ferguson. Han hade kört allting man kan göra på det passet, uppvärmning, styrke övningar, rullat, konditionsträning och sparring. När de flesta hade gått hem så stod Tony i mitten och letade efter någon att sparras med och körde rond efter rond efter rond utan att vila. När det sedan inte fanns någon kvar att sparras med så valde han att gå till ”the heavybag” som var det enda alternativet kvar som han kunde göra. De är så lika men samtidigt så olika dessa två, men det de framförallt har gemensamt är deras flera år långa vinst streak och deras cardio, samt att dom är unika individer. De är så mentalt olika så det är svårt att avgöra vem som har övertaget i det avseendet så då har vi deras stilar kvar.

Jag ser personligen MMA:s stilar som en triangel där stilarna Striker, brottare samt Grappler representerar varsin spets. Där toppskiktet av respektive stil och de som verkligen har slipat sina spetsegenskaper inom just den stilen och är en mästare inom den har ett övertag mot specialisten i den andra spetsen, men ett underläge gentemot den tredje spetsen. Så alla tar ut varandra. Sen är det MMA och de fighters som är mer kompletta och bemästrat varje spets och har möjligheten att hela tiden anpassa och byta taktik under en och samma match alltid har ett övertag oavsett stil dom möter som tex Jon Jones. När Conors hype var som värst då han knockade Jose Aldo på 13 sekunder så tänkte jag direkt; det kommer vara en brottare som tar honom tillslut. Tänkte vem den bästa var och var helt säker på att det skulle bli Khabib även om Nate Diaz hann före Khabib. När jag funderar nu vem det är som skulle kunna slå Khabib så är det en grappler, någon som verkligen skulle känna sig bekväm med att ligga under en frenetisk Khabib som kopplar leg mount ock kontrollerar i 25 minuter. Tony kommer definitivt att orka och har har svart bälte i BJJ. Om Örnen från Dagestan inte är lika motiverad längre? Så är detta Fergusons bästa chans och han kan tysta alla. Är det den Khabib som vi är vana att se så är frågan är om det ens går att vinna mot honom? Men oavsett vad så måste dom mötas för att pusslet ska kunna bli lagt om vem som är den värdiga mästaren..

+2
Dana Sad
Dana Happy

Daniel Cormier svarar på Tito Ortiz kommentarer om Jon Jones

Karl Johansson

Häromdagen berättade den före detta lätt-tungviktsmästaren Tito Ortiz att han tror på sin chanser i en match mot den nuvarande mästaren Jon Jones.

Jones är i stort sett obesegrad i sin karriär, med ett record på 25-1.

Ortiz menar även att han skulle göra bättre ifrån sig mot Jones än vad den före detta lätt-tungviktsmästaren och nuvarande tungviktsmästaren Daniel Cormier klarat av.

I think I would do a lot better against Jon Jones than Daniel Cormier, because Cormier is just a shorter guy (with) bigger legs, bigger torso. He’s just a big, big guy.

Cormier har mött Jones vid två tillfällen, första gången under UFC 182 där han förlorade via domslut och senast under UFC 214, där han förlorade via knockout.

Jones testade dock positivt efter detta mötet och det ändrades då till no-contest.

Nu har Cormier kort och gott svarat på Ortiz kommentarer:

Just nu är Cormier aktuell med en returmatch mot den förre tungviktsmästaren Stipe Miocic, som äger rum under UFC 241 i Anaheim, Kalifornien den 17 augusti.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Jason ’Mayhem’ Miller får fängelsestraff

Karl Johansson

Strikeforce och UFC-veteranen Jason ’Mayhem’ Miller har fått ett års fängelse, efter att han erkänt sig skyldig till vandalism.

Den 38-årige fightern greps i oktober förra året i Orange County efter att han förstört ett stort marmorbord hemma hos sin flickvän.

Han slog utöver detta hål i flertalet väggar, dörrar och en garagedörr. Han har varit anhållen sedan händelsen.

Miller har som fler säkert känner till varit i trubbel tidigare.

Under 2018 greps han när hans övervakare hittade en skyddsväst och ett flertal vapen såsom nun chucks, en katana (samurajsvärd), en machete och flertalet vapenreplikor hos honom.

Under 2014 pratades det mycket om Miller, när han barrikaderade sig i sitt hem och skrev på Twitter live när polisen omringade hans hus.

Senast Miller gick match var i maj 2016, då han mötte och förlorade mot Mattia Schiavolin, efter att han missat vikten inför en match i Venator FC.

Under sin tid som fighter har Miller mött namn såsom CB Dollaway och Michael Bisping, Kazushi Sakuraba, Jake Shields, Ronaldo “Jacare” Souza, Tim Kennedy, Frank Trigg, Robbie Lawler, Georges St-Pierre, Dennis Kang och Chael Sonnen.

Han har haft en bra karriär med ett record på 28-10-1, men detta har dessvärre överskuggats av hans problem i privatlivet.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
Aaron Pico

Scott Coker förklarar varför Aaron Pico inte fightas i fjäderviktsturneringen

Ralph Nordahl

Bellators VD Scott Coker verkar vilja ta det lugnt med hur organisationen matchar Aaron Pico.

Pico som tidigare hyllats som en av de största talangerna inom MMA har fått stora utmaningar i början av sin karriär och har hittills 4-3 i record där han avslutats i alla sina förluster och i sina två senaste matcher har 22-åringen har han knockats brutalt av Henry Corrales och Adam Borics.

Bellators VD meddelade nyligen vilka fighters som kommer att tävla i organisationens fjäderviktsturnering och Picos namn fanns inte bland dem.

Vid en nylig mediaträff berättade Coker varför Pico inte inkluderats i tävlingen. MMA Junkie citerade honom som följande:

With Aaron, we’re going to meet with his manager either this weekend or next week. I always felt like after his last fight in New York, let’s take a beat back. He’s a great kid. We have a lot of respect for him.

We think he’s going to still come back and be great, but I think it’s time to take a beat. Let him train and let him get through this process. He would be fighting as early as Sept. 7 in eight weeks coming off that fight in New York. I think he’ll be back, it’s just a matter of time.

Det finns dock fortfarande en liten chans att Pico ändå kan få delat då Coker nyligen berättade för Ariel Helwani att talangen kan få hoppa in om någon skadar sig.

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Donald Cerrone Alexander Hernandez

Alexander Hernandez berättar hur han underskattade Donald Cerrone

Ralph Nordahl

Denna helg kommer den unge Alexander Hernandez (10-2) att försöka komma tillbaka från den tunga förlusten mot Donald ’Cowboy’ Cerrone i januari via TKO när han möter Francisco Trinaldo i San Antonio, USA.

Inför helgens match tittade Hernandez tillbaka på mötet med Cerrone och berättade för MMA Junkie att han ändå tycker han är den bättre fightern med att han underskattade sin motståndares erfarenhet och psyke:

If I was going to lose any way it was from experience. I’m the stronger, faster and I honestly believe the more technical fighter all around, but it was a lack of composure that was my detriment, my downfall. If there’s anything that guy’s garnered over the last few years it’s tremendous mental composure.

He presented a true test and I underestimated the most prevalent thing I should’ve been looking out for it. It was an experience point for me and a huge landmark in my fighting career.

Även om förlusten bromsade Hernandez klättring mot toppen som försäkrar han att han inte förlorat något självförtroende alls:

The goal is still to have the belt in 2021. I win this fight, I get two ranked opponents and I’m looking at a title shot. Especially with the way I fight and carry myself. I don’t see why we can’t stay on track.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Jorge Masvidal och Leon Edwards fight

Leon Edwards: Jorge Masvidal borde inte få utmana om titeln

Ralph Nordahl

Även om inget är klart är det många som tror att Jorge Masvidal kommer få utmana welterviktsmästaren Kamaru Usman härnäst (om hans möjliga möte Conor McGregor inte sätter stopp) senare i år.

Masvidal som just nu har två imponerande knockoutsegrar i ryggen mot Darren Till och senaste Ben Askren som han avslutade efter endast 5 sekunder. Welterviktaren är just nu en av de mest omtalade fighters i UFC.

Den topp-15 rankade konkurrenten till Masvidal Leon Edwards, som hamnade i slagsmål med denne efter deras fighter vid UFC London, är dock inte lika imponerad so fansen och förstår inte sig på hypen. Edwards hade följande att säga till MMA Fighting:

It’s madness, really. I don’t know where all of this title talk is coming from. Just two fights ago he was on a two-fight losing streak, he was probably gonna get cut from the UFC. I think the title talk is nonsense. It’s madness, but f*ck it, it is what it is.

Edwards som kommer att ta sig an tidigare lättviktsmästaren Rafael dos Anjos denna helg valde i intervjun även att utmana Masvidal till en fight i parken:

I’d be happy with a straightener [fist fight] in the park. Bring him over to Texas and we can get it straight after the fight. We need to fight.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

UFC on ESPN 4: De tidiga invägningarna (Startar kl. 16:00)

Ralph Nordahl

Denna helg är UFC tillbaka igen då UFC on ESPN 4 hålls i San Antonio, Texas. I huvudmatchen kommer vi få se den tidigare lättviktsmästaren Rafael dos Anjos (29-11) möta den lovande welterviktaren Leon Edwards (17-3). Klockan 16:00 idag är det tänkt att alla fighters som medverkar  denna helg ska väga in sig officiellt. Ni kommer kunna se detta live i videon ovan.

Ni kommer kunna se resultaten från invägningarna nedan:

HUVUDKORT

 • Rafael dos Anjos (171) vs. Leon Edwards (171)
 • Walt Harris (256) vs. Aleksei Oleinik (236)
 • Juan Adams (266) vs. Greg Hardy (266)
 • Dan Hooker (155) vs. James Vick (156)
 • Alexander Hernandez (155) vs. Francisco Trinaldo (156)
 • Andrei Arlovski (246) vs. Ben Rothwell (265)

UNDERKORT

 • Alex Caceres (146) vs. Steven Peterson (145)
 • Irene Aldana (135) vs. Raquel Pennington (136)
 • Klidson Abreu (205) vs. Sam Alvey (205)
 • Jennifer Maia (129) vs. Roxanne Modafferi (125)
 • Ray Borg (136) vs. Gabriel Silva (134)
 • Mario Bautista (136) vs. Jin Soo Son (136)
 • Felipe Colares (136) vs. Domingo Pilarte (136)
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Robert Whittaker grå hoddie på presskoferens

Robert Whittaker: ”I’m not nice just because I’m not a dickhead”

Jonathan Damm

Nyligen stod det klart att mellanviktsmästaren Robert Whittaker härnäst kommer att ta sig an interimmästaren Israel Adesanya. Inför matchen har Adesanya bland annat kritiserat Whittaker för att vara inaktiv som mästare och kallat honom “meth head”. Detta är någonting som Whittaker inte besvarat med liknande ord då han mest ser det som ett sätt för Adesanya att sälja matchen och att få en titelchans. Samtidigt säger han att det inte innebär att det gör de till vänner utanför oktagonen. Detta berättade han för “Submission radio”.

Yeah, he’s just gotten mouthy. I guess he had to get the title shot, which he got due to his performances in the Octagon and the way he sells his fights, which is, all props to him. I think that’s great the way he did it. And that’s kind of how he sells fights and how he does stuff. But that’s him though. I’m not playing like that. We’re not cool. Like, you can sell the fight, and I’m happy for you to sell the fight. Actually, I encourage it. But I’m not a part of that little game. Like, we’re not cool. We’re not cool like, I’ll be civil. Like, what am I, an animal? Like, I’ll be civil with him, but I don’t want to talk to him. I don’t want to talk to him, and yeah, we’re not like, we’re not friends.

Till skillnad från Adesanya har Whittaker gjort sig känd för att inte använda sig av “trash talk” inför sina matcher och snarare byggt upp ett rykte av att vara en relativt trevlig fighter. Detta är inte någonting som han själv strävat efter dock berättar han.

I am doing everything in my power to break you, because we are going to go fight in an Octagon. And I don’t play this. This isn’t a game to me. I treat this as if this would be my last fight ever, and I always have. And I don’t need to smack talk to get in that mind frame, I’m already there. Like, we’re gonna go fight to the death in so many months time and I’m gonna give everything I have, I just don’t smack talk though. But don’t misinterpret that for me not taking the fight seriously. I don’t know why everyone calls me a nice guy, to be honest. Like, I’m not nice just because I’m not a dickhead, you know what I mean? I’m just normal, I’m just straight. I feel like, my whole thing wasn’t this thing that I want to be portrayed as this nice guy, I wanna go out there and become a saint, or I want to go out there and just do charity work in my off time. I just don’t want to be a shit person – which is funny enough a lot harder in today’s day and age than it seems.

Whittaker och Adesanya kommer att mötas i huvudmatchen på UFC 243 som äger rum den 6:e oktober på Docklands Stadium i Sydney, Australien.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Thiago Santos genomgår operation efter UFC 239

Jonathan Damm

Det gick inte hela vägen för Thiago Santos under UFC 239. Trots att han överraskade många så lyckades han inte göra tillräckligt för att domarna skulle anse att han tog hem en vinst över lätt-tungviktsmästaren Jon Jones. En stor anledning till att Santos inte kunde prestera så bra som han önskade ska ha varit att hans knän inte var helt friska redan innan match. Efter galan stod det klart att Santos var i behov av operationer i båda knäna samt att han blir borta resten av året till följd av sina knäskador.

Nu har Santos dock genomgått de operationer han var i behov av och är på väg att återhämta sig. Detta meddelade han via ett inlägg på instagram.

After four hours of surgery, the doctors say everything is fixed. Now my focus is on a full recovery so I can get back in there better and stronger!

Exakt när Santos siktar på att komma tillbaka till oktagonen är i nuläget osäkert och även vem han kan tänkas möta då är osäkert.

Matchen mot Jones ägde rum den 7:e juli på T-Mobile Arena i Las Vegas, USA och galans huvudmatch stod mellan Jones och Santos.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Ilir Latifi vs. Volkan Oezdemir flyttad till UFC Uruguay

Jonathan Damm

Nyligen stod det klart att den svenska lätt-tungviktaren Ilir Latifi fått sin match mot Volkan Oezdemir inbokad igen efter att den ursprungligen skulle ha ägt rum i Sverige i juni. Nu har matchen återigen bokats om då den flyttats från UFC Newmark, som äger rum den 3:e augusti, till UFC Uruguay som äger rum veckan efter. Anledningen till att matchen flyttas ska vara problem med visum, vilket även drabbat Oezdemir vid tidigare tillfällen. Nyheten har i nuläget inte officiellt utannonserats av UFC själva.

Latifi gick senast match mot Corey Anderson under UFC 232, där han förlorade via ett enhälligt domslut. Innan detta hade han 2 raka segrar mot Tyson Pedro och Ovince Saint-Preux via submission och enhälligt domslut.

Latifi har nu ett record på 14-6-1. Av de 14 vinsterna har 6 tillkommit via knockout, 4 via submission och 4 via domslut.

Oezdemir mötte senast Dominick Reyes under UFC London, där han förlorade via ett kontroversiellt domslut. Innan detta hade han en förlust mot Daniel Cormier via TKO och Anthony Smith via submission. Innan detta hade han vinster mot Jimi Manuwa och Misha Cirkunov via knockout.

Oezdemir har nu ett record på 15-4. Av de 15 vinsterna har 11 tillkommit via knockout, 3 via domslut och 1 via submission.

UFC Uruguay äger rum den 10:e augusti på Antel Arena i Montevideo, Uruguay. Nedan kan ni se galans rådande matchkort.

 • Kvinnors flugvikt: Valentina Shevchenko (C) vs. Liz Carmouche
 • Weltervikt: Vicente Luque vs. Mike Perry
 • Fjädervikt: Luiz Garagorri vs. Humberto Bandenay
 • Lätt-tungvikt: Ilir Latifi vs. Volkan Oezdemir
 • Mellanvikt: Rodolfo Vieira vs. Oskar Piechota
 • Tungvikt: Ciryl Gane vs. Raphael Pessoa Nunes
 • Fjädervikt: Enrique Barzola vs. Bobby Moffet
 • Kvinnors stråvikt: Tecia Torres vs. Marina Rodriguez
 • Flugvikt: Rogerio Bontorin vs. Raulian Paiva
 • Kvinnors flugvikt: Taila Santos vs. Ariane Carnelossi
 • Lättvikt: Rafael Fiziev vs. Alex da Silva
 • Weltervikt: Laureano Staropoli vs. Alexey Kunchenko
 • Kvinnors flugvikt: Veronica Macedo vs. Rachael Ostovich
 • Bantamvikt: Geraldo de Freitas vs. Chris Gutierrez
 • Läs mer
  -1
  Dana Sad
  Dana Happy
  UFC 241 matchkort

  UFC 241: Allt ni behöver veta om galan

  Ralph Nordahl

  Den 17 augusti kommer UFC att anordna ännu en supergala, denna gång i Anaheim, Kalifornien. Huvudmatchen för UFC 241 kommer att vara titelmatchen mellan tungviktsmästaren Daniel Cormier och Stipe Miocic.

  Cormier vs Miocic 2

  Cormier (22-1) blev tungviktsmästare när han besegrade Miocic i deras förra möte. Den dåvarande lätta-tungviktsmästaren Cormier som var stor underdog inför matchen men lyckades pricka Miocic med en armbåge i första ronden som sänkte den dåvarande tungviktsmästaren. Han blev på sätt den  blott andre fightern att bli dubbelmästare i UFC.

  DC

  Cormier valde att inte ge Mioci en omedelbar returmatch utan försvarade istället titeln mot Derrick Lewis. Den tidigare OS-medaljören i brottning besegrade Lewis på ett överlägset sätt och submittade denne genom rear-naked-choke.  Sedan dess har det ryktats om ett möte med den tidigare tungviktsmästaren och numera WWE-stjärnan Brock Lesnar. Lesnar drog sig dock ur förhandlingarna av olika anledningar och Miocic fick till slut sin treturmatch.

  Cormier har tidigare sagt att han tänkt pensionera sig vid 40-års ålder och detta kan mycket väl vara hans sista match. Det har dock ryktats om att han kommer gå sin sista match mot hans långvarige rival, den nuvarande lätta tungviktsmästaren Jon Jones. Jones är den enda fightern som besegrat Cormier, genom enhälligt domslut vid UFC 182. De båda herrarna möttes igen vid UFC 214 där Jones dock var dopad.

  Miocic

  Miocic (18-3) har inte gått en match sedan deras förra möte i juli förra året  utan har tålmodigt väntat på titelchansen. Han har kunnat motivera detta med sitt imponerande facit fram till  matchen där han försvarade sitt bälte tre gånger på ett dominant sätt med förstaronders segrar över Alistair Overeem (KO), Junior dos Santos (TKO) och den minnesvärda utskåpningen av Francis Ngannou (enhälligt domslut).

  Miocic blev tungviktsmästare år 2016 när han knockade Fabricio Werdum i första ronden.

  Nate Diaz gör comeback mot Anthony Pettis

  Denna gala kommer vi även få se publikfavoriten Nate Diaz göra comeback i buren efter mer än tre års frånvaro och det mot den forne mästaren i lättvikt Anthony Pettis.

  Nate

  Nates senaste matcher var UFC:s då största matcher någonsin rent kommersiellt. År 2016 gick han två matcher mot  Conor McGregor. Den första matchen, som haussats upp av båda fighters genom en dispyt i media, vann Diaz genom submission (rear-naked-choke) i andra ronden. Båda fighters tog efter detta sin mediadispyt till nästa nivå och  en andra match med ännu högre PPV-siffor ägde rum i augusti 2016. McGregor kunde dock vinna denna genom enhälligt domslut.

  Nate Diaz, som vann The Ultimate Fighter 5, gick sin enda titelmatch i UFC år 2012 när han mötte Benson Henderson i lättvikt där det dock blev förlust genom enhälligt domslut. Efter detta har han förlorat mot namn som Josh Thomson (knockout) och Rafael dos Anjos (enhälligt domslut)  och vunnit över Gray Maynard (TKO) och Michael Johnson (enhälligt domslut) innan han mötte McGregor.

  Pettis

  Den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis (22-8) har efter en svacka i sin karriär nu fått sig ett uppsving. Efter att han förra året besegrade Michael Chiesa genom submission (triangle armbar) och sedan gick en jämn och väldigt underhållande match mot Tony Ferguson, där det dock blev förlust efter att Pettis brutit handen, valde han vid sin senaste match att gå upp till weltervikt. I sin welterviktsdebut mötte han den rutinerade Stephen Thompson och var stor underdog. Pettis lyckades dock knocka den tidigare titelutmanaren i den andra ronden genom en superman punch. I och med detta har han blivit topprankad inom weltervikt och Diaz får nu gå ett prestigemöte i sin comeback.

  Romero mot obesegrade Costa

  Denna gala kommer även bjuda på en häftig match i mellanvikt mellan Yoel Romero och Paulo Costa. Båda herrarna har anklagat varandra för doping och efter vissa tveksamheter kring Costa har nu matchen till slut blivit klar.

  Romero

  Den tidigare titelutmanaren Yoel Romero (13-3) har just nu 1-2 i facit efter att ha gått sina tuffaste matcher i karriären. Först mötte han Robert Whittaker om interim-titeln vid UFC 213 i juli 2017. Han fick då se sig besegrad genom enhälligt domslut och Whittaker blev efter detta befordrad till divisionsmästare. Romero mötte efter detta Luke Rockhold, i en match som skulle gällt interim-titeln där dock Romero missade vikten, där kubanen besegrade Rockhold via knockout.

  Romero skulle till slut få gå en riktig titelmatch mot Whittaker men missade återigen vikten. Hans senaste match blev ändå av där Whittaker denna gång vann genom delat domslut.

  Costa

  Den obesegrade Paulo Costa (12-0) har gått som tåget och har vunnit sina fyra UFC-matcher genom TKO i antingen rond ett eller tidigt i rond två. Han har i successiv ordning knockat Garreth McLellan, Oluwale Bamgbose, Johny Hendricks och senast Uriah Hall. Brassen ställs nu inför sin tuffaste uppgift någonsin och vi får hoppas att det inte bli något strul med vikten denna gång.

  Övriga matchkortet

  UFC 241 kommer även bjud på intressanta matcher mellan bantamviktarna Raphael Assuncao (27-6) och Cory Sandhagen (11-1) och mellanviktarna Derek Brunson (19-7) och Ian Heinisch (13-1).

  Matchkort

  Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan:

  Nedan kan ni se intressant statistik för galans största matcher:

  Daniel Cormier vs Stipe Miocic UFC 241

  Nate Diaz vs Anthony Pettis UFC 241

  Yoel Romero VS Paulo Costa UFC 241

  Läs mer
  +2
  Dana Sad
  Dana Happy