Nyheter

Khamzat ”Borz” Maaev avslutar match på under minuten

En nykomling har skapat rubriker efter sin explosiva prestation på Brave CF 71. Men det är fighterns namn, snarare än matchen, som fått folk att reagera.

Khamzat ”Borz” Maaev

På endast 41-sekunder avslutade Khamzat Maaev sin motståndare igår kväll på Brave CF 71. Bort sett från att dela förnamn, är han likt den svenska superstjärnan Khamzat Chimaev också av Tjetjenskt ursprung. Dessutom har han valt att tävla under samma smeknamn, ”Borz” som betyder varg. Se avslutet nedanför.

 

Jämförs med Chimaev

Marknadsföringen var tydlig med sitt fokus. Inför matchen laddade Brave upp ett videoklipp där de jämförde Maaev’s tidigare vinst med en från Chimaev’s tid i organisationen. De visade likheterna mellan de tvås stilar, hur de vinner med samma och avslut samt det snarlika firandet efteråt.

Enligt honom själv är målet att bli minst lika bra som Chimaev. Detta var hans fjärde match som proffs varav alla matcher slutat med vinst, dessutom samtliga via avslut. Detta sa han om jämförelserna under intervjun efter gårdagens match.

I want to be the same or even better

Vad tror ni Maaev? Har han potentialen att bli nästa stora stjärna?

Föregående artikel

Michael Bisping anser att Francis Ngannou vann ordväxlingen med Jon Jones

Nästa artikel

UFC-mästaren: Charles Oliveira har inte en chans mot mig

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök