UFC

Khamzat Chimaev ”aldrig aktuell” för titelmatch

Khamzat Chimaev

Khamzat Chimaev har fått sitt första titelmatch i UFC uppskjuten. Nu verkar det som att han inte ens var aktuell för att möta Sean Strickland härnäst.

Khamzat Chimaev nämndes inte som nästa motståndare för Sean Strickland

Efter att ha besegrat den före detta welterviktsmästaren Kamaru Usman i en mellanviktsmatch under UFC 294 i oktober 2023, förväntades Chimaev bli näste utmanare för den nuvarande mästaren Sean Strickland. Trots detta har UFC istället bokat Stricklands första titelförsvar mot Dricus Du Plessis vid UFC 297 i Toronto den 20 januari 2023.

Enligt UFC:s president, Dana White, skulle vinnaren av Chimaev vs. Usman vara nästa i kön för en titelmatch, men Stricklands manager, Lance Spaude, avslöjade att mötet aldrig var aktuellt. Spaude menade att Chimaevs team kanske tittar framåt eller att Chimaevs handskada är värre än vad man tror. Via MMA Mania.

Never even brought up in the discussion. I don’t really know what Chimaev and his team are looking to do, but yeah, it wasn’t even really an option. Maybe they’re looking down the road. Maybe his wrist or hand is really as bad as they say it is. You hear a bunch of things.

Dricus Du Plessis, från Sydafrika, var ursprungligen på väg att utmana för UFC-bältet innan Strickland, men en fotskada stoppade honom.

Spaude kommenterade att de visste att Du Plessis var en möjlighet som den officiella utmanaren och att han är en svår motståndare att bedöma. Enligt Spaude är syfafrikanen en betydligt tuffare motståndare än vad många hävdar.

”Borz” fortsatt obesegrad efter vinsten mot Usman

Chimaev är obesegrad i så väl UFC som i sin professionella karriär. Han står med ett totalt matchfacit som lyder 13-0-0 och sju av dessa vinster har kommit under UFC:s flagg.

Det återstår att se om Chimaev kommer få en titelmatch mot vinnaren i den ovannämnda drabbningen, eller om han behöver ytterligare vinster innan en match för bältet kan bli aktuellt. I nuläget befinner han sig på plats nummer åtta, sett till UFC:s officiella ranking för mellanviktsdivisionen.

Föregående artikel

Dillon Danis oväntade besked om framtiden – ”Älskar er alla”

Nästa artikel

Tyson Fury klar för sin nästa match – då återvänder världsstjärnan

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök