UFC

Khamzat Chimaev berättar – ”Skadade mig i första ronden under UFC 294”

Khamzat Chimaev Kamaru Usman

Under lördagskvällens UFC 294 ställdes Khamzat Chimaev mot den tidigare welterviktsmästaren Kamaru Usman. Matchen slutade i majoritetsdomslut.

Khamzat Chimaev bekräftade för profilerna efter vinsten över Kamaru Usman

”Borz” klev in i buren för första gången på över ett år. Den ursprungliga tanken var att Brasiliens Paulo Costa skulle stå för motståndet. Den sistnämnda tvingades dock dra sig ur efter fler operationer till följd av en infektion. Usman accepterade matchen med kort notis och kom senast från två raka förluster mot den nuvarande welterviktsmästaren Leon Edwards.

Chimaev inledde kvällens match på en dominant vis och tog hem en 10-8 rond i poängdomarens ögon. Därefter saktade ”Borz” ner tempot något och de resterande ronderna var inte lika tydliga till mellanviktarens favör. Fighten slutade i ett majoritetsdomslut med siffrorna 29-27, 29-27 och 28-28. Många fans frågar sig varför Chimaev drog ner på tempot och vissa misstänker en handskada på den obesegrade fightern.

Nu har både den UFC-anställda Megan Olivi och ESPN-reportern Brett Okamoto fått bekräftat från Chimaev själv att han bröt sin hand i matchens första rond. ESPN bekräftade uppgifterna via sajtens X-konto (Tidigare Twitter).

Chimaev är fortsatt obesegrad i både UFC så väl som i sin professionella karriär. Han står nu med ett totalt matchfacit som lyder 13-0-0. Härnäst väntar med största sannolikhet en match mot den regerande mellanviktsmästaren Sean Strickland. Organisationens bälte kommer stå på spel.

Föregående artikel

VIDEO: Paulo Costa överfallen under UFC 294

Nästa artikel

Islam Makhachev vs. Alexander Volkanovski slutar med GALEN knock

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök