UFC

Khamzat Chimaev får INTE möta Sean Strickland för titeln i januari

Khamzat Chimaev Sean Strickland

Under måndagen offentliggjorde Dana White UFCs kommande titelmatcher för början av 2024. Mellanviktstiteln står på spel, men Khamzat Chimaev får inte chansen.

Dricus du Plessis ersätter Khamzat Chimaev

Den ursprungliga tanken var att Chimaev skulle belönas med en titelmatch efter sin vinst över Kamaru Usman tidigare i år. Nu har UFC kommit på andra tankar. Den regerande mästaren Strickland kommer ta sig an Sydafrikas Dricus du Plessis i januari. Matchen äger rum under UFC 297. Ett event som kommer äga rum i Toronto, Kanada. Under samma gala kommer Mayra Bueno Silva och Raquel Pennington göra upp om det vakanta bältet i den kvinnliga bantamviktsdivisionen. Den sistnämnda matchen har varit klar sedan tidigare.

White offentliggjorde även ytterligare två titelmatcher. I februari, under UFC 298, kommer fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski ta sig an utmanaren Ilia Topuria. I mars, under UFC 299, kommer den nykrönta bantamviktsmästaren Sean O’Malley ställas mot Marlon Vera i en returmatch.

Exakta datum och platser för UFC 298 och UFC 299 har inte offentliggjorts av organisationen i nuläget. Därefter väntar dock UFC 300 och det är ett rimligt antagande att organisationen kommer vilja slå på stort då, med många titelmatcher på kortet.

Kolla in Whites uttalande i klippet nedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Dana White (@danawhite)

Föregående artikel

Sean O’Malleys löfte inför första titelförsvaret

Nästa artikel

Jon Jones attack mot ”rygghuggaren” Ariel Helwani

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök