UFC

Khamzat Chimaev ifrågasätter UFC-mästarens bälte

Khamzat Chimaev

Khamzat Chimaev, UFC-fightern som blivit känd för sin tuffa attityd och explosiva stil, planerar nu att gå upp till mellanviktsdivisionen för att möta de bästa. Trots den nu långa inaktiviteten fortsätter Chimaev att vara en av de mest omtalade fighterna i UFC.

Khamzat Chimaev sågar Israel Adesanyas brasiliansk jiu-jitsu

Khamzat Chimaev tar nu siktet på Israel Adesanya, som är bälteshållare i mellanviktsdivisionen. Anledningen till detta är en gammal bild där Adesanya mottar ett lila BJJ-bälte. Detta fick Chimaev att reagera starkt och han kommenterade att Adesanya aldrig har lyckats submitta någon i en match.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FREAK MMA (@freak.mma)

How he could get that purple belt before me??? He never submitted someone in his life. Maybe he got that belt from one coach that works in McDonald’s.

Kommentaren spreds snabbt och fansen delades i åsikterna om Chimaevs uttalande.

Många fans kritiserade Chimaev för att prata mycket men slåss för lite. De menade att han borde fokusera mer på att bevisa sig i buren istället för att bara prata. Men det fanns också de som höll med Chimaev och stödde hans åsikt om situationen.

Kommentarssektionen fylldes snabbt av både kritik och stöd för Chimaev. Vissa menade att han inte slåss tillräckligt och borde fokusera på sin karriär istället för att klaga på andra fighters. Men det fanns också de som höll med Chimaev och ansåg att han är en mardrömsmotståndare för vilken fighter som helst. De lyfte fram hans imponerande stående teknik och dominanta brottning.

Trots all kritik finns det en hel del supportrar som håller med Chimaev och det han sagt. De menar att han har rätt och att han förtjänar att bli tagen på allvar. Diskussionen kring Chimaev och hans uttalande fortsätter och det återstår att se om han kommer kunna backa upp sina ord i oktagonen.

Det återstår att se om herrarna möts någon gång i framtiden.

Föregående artikel

Fight Club Rush 16 – Genomgång av matcher, odds och tider inför galan i Västerås

Nästa artikel

Fansen chockade efter Gordon Ryans kroppsförvandlig

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Sök