Khamzat Chimaev och Gilbert Burns

Khamzat Chimaev accepterar match mot Gilbert Burns på UFC 273

Daniel Schälander

Khamzat Chimev (10-0) har muntligt accepterat att möta världstvåan Gilbert Burns (20-4) på UFC 273 som äger rum den 9 april i New York.

Khamzat Chimaev nästa match mot Gilbert Burns?

Gilbert Burns och Khamzat Chimaev har muntligt kommit överens om att mötas på UFC 273 som är planerad att äga rum i Barclays Center, New York den 9 april. Ingenting är i skrivande stund bekräftat av UFC  men man kan anta att bollar är i rullning på UFCs högkvarter. Khamzat delade med sig av konversationen mellan de två på Instagram.

Det är inte första gången Burns och ”Borz” har talat om match. Förra november var de igång och pratade om ett eventuellt möte, men nu är det alltså lite mer konkret med datum och plats.

chattkonversation mellan Khamzat och Gilbert

Burns: April 9 👀

Khamzat: Yes Brother let’s go 💯🤝

En vinst kan leda till titelmatch

UFC-bossen Dana White var tydlig med att han inte ville ge Khamzat en titelmatch riktigt ännu. Men med en vinst mot en topprankad Burns är det inte mycket annat som blir rimligt.

Gilbert burns kommer senast från en domslutsvinst över Stephen Thompson i juli i somras. Dessförinnan ställdes han mot mästaren Kamaru Usman där han blev knockad i den tredje ronden.

Burns har haft en lysande karriär i UFC sedan hans debut 2014 mot Sveriges Andreas Ståhl. Av sina totalt 16 matcher i UFC har han vunnit tolv matcher med en svit på sex raka vinster som bäst.

Kan Khamzat fortsätta sin dominans?

”Borz” har haft en kometkarriär i UFC som inte kan ha undgått någon vid det här laget. Sedan UFC-debuten sommaren 2021 har han radat upp fyra helt sinnessjuka vinster och är nu i den helt unika positionen där han gått fler matcher än han mottagit slag inne i oktagonen.

Sist vi såg Khamzat i buren var när han mötte Jack Hermansson i en brottningsmatch på Bulldog Fight Night 9 i Göteborg förra november.

Kan Khamzat köra över Burns som han gjort med sina tidigare motståndare eller kommer andrarankade Burns kunna erbjuda mer motstånd än Chimaevs tidigare motståndare?

+6
Dana Sad
Dana Happy
Junior Dos Santos firar efter seger
Junior Dos Santos ger uppdatering om sin skada – ”I’m not feeling any pain”
kimura
Hett
Badou Jack
Badou Jack vinner via knockout i första ronden – Se avslutet här
kimura
Hett
Conor McGregor och Tony Ferguson
Conor McGregor känner ånger över hur han behandlat Tony Ferguson
kimura
Hett
Khabib och Cain
Khabib försvarar Velasquez – ”Anybody with self-respect would do the same”
kimura
Hett
Juliana Peña och Amanda Nunes
Juliana Peña vs. Amanda Nunes 2 officiell inför UFC 277
kimura
Hett