UFC

Khamzat Chimaev om UFC Saudiarabien

Khamzat Chimaev

Nu har Khamzat Chimaev uttalat sig om den kommande galan UFC Saudiarabien. Event äger rum under sommaren.

Khamzat Chimaev – ’Jag tror inte att någon vill möta mig’

Under lördagseftermiddagen och kvällen äger Fight Club Rush 19 på Quality Hotel Friends i Stockholm. ”Borz”, som har tävlat både som amatör och professionell fighter i organisationen, har varit på plats under fight week.

Tidigare i veckan började det cirkulera rykten om att Chimaev kommer möta den tidigare mellanviktsmästaren Israel Adesanya i huvudmatchen på UFC:s första gala i Saudiarabien. Uppgifter som dock snabbt sköts ner av UFC:s president Dana White.

Under en intervju med FCR MMA:s Sebastian Vendel-Martinez berättar Chimaev att han vill gå match på den ovannämnda galan, men också att han ingen kommer vilja möta honom där.

In the summer, I think I will be back. I want to fight in Saudi Arabia, but I don’t think anyone wants to fight me there.

Tidigare har Chimaev sagt att han inte vill tävla i samband med UFC 300 på grund av att fight camp inför galan skulle äga rum under den religiösa högtiden Ramadan. Under sitt samtal med Vendel-Martinez bekräftar ”Borz” att han har blivit erbjuden en match i samband med den historiska galan. Nu hävdar Chimaev att han tackade nej till fajten eftersom han inte hinner klippa sin vikt till 77 kg inom den tidsramen.

Chimaev är obesegrad i så väl UFC som i sin professionella karriär. Han står med ett totalt matchfacit som lyder 13-0-o. 29-åringen kommer senast från en vinst via majoritetsdomslut mot den tidigare welterviktsmästaren Kamaru Usman. Drabbningen gick dock i mellanvikt.

UFC Saudiarabien äger rum den fjärde helgen i juni.

Föregående artikel

PFL vs. Bellator: Fullständiga resultat från storgalan

Nästa artikel

UFC-stjärnan uppmanad av Brock Lesnar att pensionera sig

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök