Nyheter

Khamzat Chimaev siktar på fyra matcher innan årets slut

Khamzat Chimaev innan han kliver in i buren på BRAVE

Efter att ha hållit en förhållandevis låg profil efter att ha drabbats allvarligt av covid-19 är nu Khamzat Chimaev tillbaka på Twitter för att hypa upp sin återkomst till buren.

Khamzat Chimaev vill gå fyra matcher i två viktklasser

Tjetjenfödda Khamzat ”Borz” Chimaev slog igenom stort när han tog rekordet för minst tid mellan två UFC-matcher i modern tid efter att ha gått två matcher inom spannet av tio dagar på Fight Island under förra sommaren. Först mötte han John Philips (22-11) som han totalt körde över och avslutade med en D’Arce choke i den andra ronden. Därefter demolerade han Rhys McKee (10-4-1) som han avslutade via ground and pound i den första ronden. Bägge dessa matcher skedde i två olika viktklasser, något som det nu verkar att vi kommer att få se mer av.

Augusti, september, november och december. Var redo.

Efter att matchen mot Leon Edwards blivit avbokad tre gånger till följd av komplikationer från covid-19 för bägge fighters är nu Khamzat tillbaka för att röra om i grytan. I ett inlägg på Twitter meddelar han att han har för avsikt att tävla fyra gånger innan årets slut, i både weltervikt och mellanvikt.

https://twitter.com/KChimaev/status/1391233226270597120

I’m fighting in August 170lbs, September 185lbs, November 170lbs and December 185lbs. Be ready insha’Allah.

Vågad utmaning

Att fightas fyra gånger på så kort tid i två viktklasser är något som är oerhört sällsynt. Men efter debuten förra sommaren har Chimaev ändå bevisat att om någon ska lyckas klara av något som detta, så är det ”Borz”. Kommer vi få se Chimaev utmana om bägge titlar samtidigt i början av 2022?

Föregående artikel

Moraad Moreno om sin kommande fight och sparringen med UFC mästaren

Nästa artikel

Jake Paul hånar Floyd Mayweather efter bråket

Skriven av

Daniel Schälander

Relaterade Artiklar

Sök