23 juli, 2024
UFC

Så mycket skadade Khamzat Chimaev sin hand under UFC 294

Av

Alexander Clausson

30/10/2023
Khamzat Chimaev Kamaru Usman UFC 294

Khamzat Chimaev har stött på hinder längst med vägen mot mellanviktstiteln i form av en skadad hand efter matchen mot Kamaru Usman.

Uppdatering om Khamzat Chimaev – ”Avslitet ligament i handen”

Den obesegrade utmanaren, som troligen är näst på tur för en match mot mellanviktsmästaren Sean Strickland efter sin seger över Usman under UFC 294, kommer att vara borta åtminstone en månad på grund av ett avslitet ligament i handen. Detta enligt en rapport från ESPN.

Efter sin seger över Usman (20-4 MMA, 15-3 UFC) via ett enhälligt domslut i Abu Dhabi för åtta dagar sedan, sa Chimaev (13-0 MMA, 7-0 UFC) att han trodde han brutit sin högra hand. Men hans manager, Majdi Shammas, berättade för ESPN att han kommer att ha en skyddsskena i fyra veckor och sedan se hur handen känns.


Strickland (28-5 MMA, 15-5 UFC) stod för en skräll när han besegrade Israel Adesanya via enhälligt domslut och vann titeln på UFC 293 i september. Han var öppen med att han inte ansåg att Chimaev hade gjort tillräckligt för att förtjäna en titelmatch, särskilt eftersom han kämpade mot en motståndare som debuterade i viktklassen med mindre än två veckors varsel. UFC-presidenten Dana White har dock sagt att vinnaren i den ovannämnda drabbningen skulle belönas med en titelmatch.

Chimaevs seger över Usman var hans första i mellanvikt på över tre år. Två vinster efter det var i weltervikt, och en tredje var vid en catchvikt på 180 pound. Detta efter att Chimaev missade vikten för sin tilltänkta match mot Nate Diaz förra året. Istället fick Kevin Holland stå för motståndet.

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Conor McGregor Miek Perry Jake Paul
Jake Paul erbjuder Mike Perry ett jobb efter BKFC avskedandet av Conor McGregor
🥊
Jake Paul vill stoppa allt tvivel – berättar vad han vägde under matchen!
🥊
Nate Diaz utmanar Leon Edwars
Leon Edwards vs. Nate Diaz 2? Tränaren Säger Nej!
🥊 ”I think he needs to leave the game alone.”
Oliver Enkamp
Oliver Enkamp klar för ny match – Motståndaren är obesegrad
🥊 Får vi se ytterligare spektakulärt avslut av Oliver?
McGregor Sean O'malley om ostarin
Sean O’Malley tappar det på Conor McGregor
🥊 Kommenterade skrattande gråtemoji
WBA president positiv till titelmatch för Jake Paul
🥊 ”The Problem Child” vinner ny mark

Här kan du söka!

Search