Nyheter

Khamzat Chimaev skjuter ner ryktet om UFC 300

Khamzat Chimaev

Under gårdagen berättade Ariel Helwani att UFC helst vill se Khamzat Chimaev möta Leon Edwards på UFC 300. Så kommer inte bli fallet.

Khamzat Chimaev – ”Inte under Ramadan”

Under ett avsnitt av Helwanis The MMA Hour berättade den förstnämnda att UFC, enligt uppgifter, skulle vilja se welterviktsmästaren Edwars mot Chimaev som huvudmatch under den kommande galan UFC 300. Ett annat alternativ är en match mellan Chimaev och den regerande mellanviktsmästaren Dricus du Plessis. ”Borz” problem med visum skulle vara den största hindret för att en sådan match skulle kunna gå av stapeln enligt Helwani, men det finns ytterligare ett hinder.

I en kommentar till MMA Uncensored berättar Chimaev att han gärna möter både Edwards och du Plessis. Dock inte under den religiösa högtiden Ramadan. Årets ramadan pågår från den 10:e mars till den 9:e april. Fastan omöjliggör ett bra fight camp för Chimaev, då UFC 300 äger rum redan den 13:a april. Samtidigt berättar ”Borz” att han vill gå match i Saudiarabien. UFC kommer arrangera en gala där den första helgen i juni, senare i år.

Enligt Helwani är två andra alternativ en titelmatch i mellanvikt mellan du Plessis och Israel Adesanya, alternativt en titelmatch i weltervikt mellan Edwards och Belal Muhammad. Den sistnämnda är också en muslim som deltar i Ramadan. Han har dock tidigare varit tydlig med att han kan delta i fastan och förberedda sig för en UFC-match samtidigt.

I nuläget toppas UFC 300 av en match om BMF-bältet mellan mästaren Justin Gaethje och utmanaren Max Holloway. UFC har även bokat in en titelmatch i den kvinnliga stråviktsdivisionen mellan Zhang Weili och Yan Xiaonan.

Föregående artikel

UFC stänger ner Sean Strickland mot Jake Paul

Nästa artikel

Mike Tyson grät innan varje match – ”Blir någon jag inte gillar”

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök