13 juli, 2024
UFC

Khamzat Chimaev till Kamaru Usman – ”Du vet att det är min tid nu”

Av

Alexander Clausson

13/05/2023
Khamzat Chimaev

Det verkar som att Allstars Khamzat Chimaev har fullt fokus på den tidigare welterviktsmästaren Kamaru Usman. Chimaev skickade nyligen ett nytt meddelande till den tidigare bälteshållaren.

Khamzat Chimaev ”Jag respekterar dig”

Det har varit många förändringar gällande Chimaevs nästa match i buren. Tidigare sa Chimaev att han skulle återvända till oktober under UFC:s nästa evenemang i Abu Dhabi. Enligt uppgifter skulle Paulo Costa från Brasilien stå för motståndet. Senare sa UFC-presidenten Dana White att Chimaev själv var att skylla för sin frånvaro från sporten. Chimaev svarade då att han var redo att möta vem som helst och nämnde flera högprofilerade motståndare, inklusive Usman. Nyligen skrev Chimaev på sitt Twitter-konto och nämnde Usman, följt av en checkmark, vilket antyder att Usman är hans kommande motståndare.

Under gårdagen skrev Chimaev ett nytt meddelande till Usman. Chimaev berättade att han respekterar den tidigare mästaren, men att nigerianens tid är förbi. Den 29-åriga Chimaev hänvisade även till den 36-åriga Usmans ålder.


I respect you, you were one of the best, you know you’re old bro, and you know it’s my time 💯

Nyligen släpptes öppningsoddsen för den potentiella matchningen och i skrivandes stund är det helt jämnt mellan de båda kombattanterna. Oavsett vem man spelar på i nuläget ger ett rakt vinnarspel 1.91 gånger insatsen tillbaka.

Viktig match för båda utövarna

Chimaev gick sin senaste match i september, förra året. Han har tagit hem sex raka vinster i organisationen sedan han skrev kontrakt med UFC. Han har dock aldrig gått en huvudmatch i organisationen eller mött en motståndare med Usmans meriter. En vinst i den potentiella matchen skulle bädda upp för en chans på titeln i welterviktsorganisationen.


Usman hade 15 raka vinster i organisationen när han ställdes mot den nuvarande welterviktsmästaren Leon Edwards för en andra gång. Usman förlorade via en huvud spark i drabbningens femte rond. Utövarnas tredje möte ägde rum i London, tidigare i år. Då tog Edwards hem vinsten via majoritetsdomslut.

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Alex Pereira - Photo Per Haljestam 01
Alex Pereira berättar när han vill återvända till buren
🥊 Kan möta Magomed Ankalaev härnäst
Tracy Cortez klipper av sig håret under invägningen på UFC Denver
🥊 Drastisk åtgärd inför helgens huvudmatch
Khamzat Chimaev och Majdi Shammas
Se UFC:s Khamzat Chimaev KROSSA rysk influencer
🥊 Dominerar kreatör med miljontals följare
Christopher Bajo
Christopher Bajo förlorade ett kontroversiellt domslut i Serbien – Nu bokad för ny match på bortaplan
🥊 Striker vs Grappler !
Anton Larsson
Anton Larsson går match på BoB 11 – Gör comeback på hemmaplan
🥊 Känd för att gå tuffa matcher med kort varsel
David Goggins utmanar Sean Strickland
David Goggins utmanar Sean Strickland att sparras
🥊 ”Sean, it is in your court”

Här kan du söka!

Sök