Nyheter

Khamzat Chimaev utmanar Francis Ngannou till en superfight

Khamzat Chimaev innan han kliver in i buren på BRAVE

En superfight mellan två av sportens största namn och profiler? Sveriges Khamzat Chimaev utmanade nyligen UFCs tidigare tungviktsmästaren till en superfight.

Khamzat Chimaev vill gå en grapplingmatch mot tungviktaren

Chimaev har inte klivit in i buren sedan september, 2022. Kevin Holland besegrades via en D’Arce Choke i drabbningens första rond. Dessförinnan hade fightern från Allstars i Stockholm plockat hem ytterligare fem vinster i UFC. Han står med ett totalt matchfacit som lyder 12-0-0. Det har spekulerats mycket kring när Chimaev kommer återvända till buren härnäst. Enligt den obesegrade fightern själv kommer nästa match äga rum i samband med UFC 294. Galan äger rum i Abu Dhabi, i oktober. Det har gått rykten om att Brasiliens Paulo Costa kan vara en potentiell motståndare.

Chimaev tog dock nyligen till sitt konto på Twitter för att utmana Francis Ngannou till en grapplingmatch.

Let’s make grappling match @francis_ngannou

Ngannou är kontraktslös sedan januari, tidigare i år. UFC och den tidigare bälteshållaren kunde inte komma överens om ett nytt kontrakt och den sistnämnda är nu på jakt efter en ny organisation. Enligt rykten kan Ngannou hamna i PFL MMA.

Khamzav Chimaev har gått grapplingmatch utanför UFC tidigare

Chimaev har fått tillåtelse att tävla utanför UFC vid ett tidigare tillfälle. I samband med Bulldog Fight Night 9, som ägde rum i slutet av 2021, ställdes fightern från Allstars mot svensk-norska Jack Hermansson i en brottningsmatch. Chimaev tog hem en relativt bekväm vinst över Hermansson på Bananpiren, Hisingen, Göteborg.

Föregående artikel

UFC 288 – Odds och speltips: ”The King of Cringe” återvänder till sporten

Nästa artikel

Skottskadad man hittad i Jorge Masvidals hus

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök