Khamzat Chimaev utmanar Israel Adesanya

Jonathan Damm

Efter att mellanviktsmästaren Israel Adesanya tog hem en seger under helgen utmanas han nu av Khamzat Chimaev.

Under helgen som gick lyckades UFCs mellanviktsmästare Israel Adesanya ta hem en knockoutseger över utmanaren Paulo Costa. Efter Adesanyas seger valde Khamzat Chimaev att utmana mästaren. Detta gjorde han genom ett instagraminlägg där han bland annat skriver att han är redo för matchen.

Borz is ready for the hunt and grab what belongs to him. @stylebender

I am ready, make this happen @ufc @danawhite @seanshelby @mickmaynard2

Khamzat Chimaev

Chimaev står i nuläget med 9 raka segrar, varav 3 av dessa i UFC. Hans senaste seger stod över Gerald Meerschaert och Chimaev stod då som segrare via knockout efter endast 17 sekunder. Av de 9 vinsterna i karriären har 6 skett via knockout och 3 via submission. Härnäst har det talats om en huvudmatch för Chimaev men ingen motståndare är ännu klar för matchen.

Israel Adesanya

Adesanya tog genom segern över Costa hem sin 20:e raka seger i en karriär som obesegrat proffs. Vinsten var hans första sedan den kritiserade vinsten över Yoel Romero tidigare under året. Vinsten var utöver Adesanyas 20:e raka även hans 9:e raka i UFC. Av de 20 vinsterna i karriären har 15 skett via knockout och 5 via domslut.

Mötet mellan Adesanya och Costa stod som huvudmatch på UFC 253 som ägde rum under natten mellan lördagen och söndagen.

-6
Dana Sad
Dana Happy

Efter gårdagens seger berättar Tobias Harila – UFC är nästa steg

Simon Tingberg

Tobias Harila (8-1) gick huvudmatch på gårdagens gala Superior Challenge 21 i Älvsjö. Där ställdes han i ett svenskaste mot den obesegrade Adam Westlund (3-1) i ett lättviktsmöte. Harila som normalt tävlar i fjädervikt var den som drog det längsta strået och tog hem ett delat domslut. Detta i ett krig som kan det främsta svenskmötet genom tiderna. 

UFC är nästa steg

Västeråsfightern har haft en lyckad proffskarriäf med totalt åtta vinster på nio fighter. Där samtliga vinster med undantag utav gårdagens seger varit genom avslut. Harila själv delar med sig genom sin instagramstory att UFC nu bör vara nästa steg i karriären.

Om Harila blir signad utav UFC så gör han sällskap med andra svenskar som Alexander Gustafsson, Ilir Latifi, Jack Hermansson, Khamzat Chimaev, Guram Kutadeladze, David Teymur, Daniel Teymur, Amir Albazi, Lina Länsberg, Pannie Kianzad och Bea Malicki. 

Harila har tävlat i både fjäder och lättvikt. Bland svenskarna i UFC så har Daniel Teymur tävlat i fjädervikt. Brodern David Teymur fightas i UFC:s lättviktsdivision vilket Guram Kutadeladze också gör.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Adam Westlund blodig efter matchen mot Tobias Harila

Bildspecial – De 10 bästa bilderna från Superior Challenge 21

Daniel Schälander

Under gårdagens gala var jag på plats med kameran för att fånga magin från kvällens matcher. I den här artikeln har jag valt ut några av mina favoritögonblick från matcherna.

Mina favoritbilder från Superior Challenge 21

1. Bartosz Wojcikiewicz på väg in till buren

Inramningen på kvällens gala var minst sagt unik. Eventet ägde rum i Stockholmsmässans A-hall som har en yta på 30 000kvm. I bilden fångar jag Bartosz blick när han är på väg in till buren. I bakgrunden syns ett par strålkastarlampor som står runt 150m bort i lokalen. Bilderna är inlagda utan inbördes ordning.

Bartosz Wojcikiewicz på väg in till buren

2. Ground and pound från Moraad Moreno

I kvällens andra match ställdes Moraad Moreno mot Oskar “Killer” Biller. Moreno höll ett högt tempo matchen igenom vilket nötte ner fightern från Eskilstuna. I slutet av den andra ronden var matchen otroligt nära att stoppas efter att Moreno regnat ner en skur av hammarslag. Biller räddades av rondpausen och Moraad fick plocka hem vinsten via domslut istället efter ytterligare en rond med dränerande press.

Moraad Moreno ground and pound

3. Amilcar Alves går i pension efter förlusten mot Albrektsson

I en match som på förhand såg ojämn ut på papper fick brasilianaren Amilcar Alves se sig besegrad via TKO i den andra ronden. Alves hade en bra start på karriären och hade vid en tidpunkt ett record på 14-4 med en kort vända i UFC innan resultaten i matcherna började vända. I sina senaste 20 matcher lyckades han endast vinna tre. Alves tog matchen mot “Kung” Karl på några dagars varsel efter att den ursprungliga motståndaren drog sig ur på grund av covid-19. Efter matchen bad Alves, som fyller 41 om två veckor, om att få säga några ord innan Albrektsson skulle ge sin segerintervju i buren. Med gråten i halsen och tårar rinnande ner för kinderna meddelade han att detta var hans sista gång i buren.

Jag har tävlat som proffs i femton år och haft närmare 40 matcher. Det här var min sista match, nu är det dags att lämna över till nästa generation“. Efter det tog han av sig handskarna och lämnade över dem till Albrektsson. Det kan vara lätt att se ner på någon som presterat som Amilcar gjort i den sista halvan av karriären. Men han förtjänar all respekt för att fortfarande kliva in mot en mängd tuffa fighters ur den nya generationen, ofta på kort varsel. Jag tar mig friheten att räkna dessa tre bilder som “en bild” i sammanhanget då de är en del av samma helhetsbild.

Amilcar Alves meddelar att han går i pension

Amilcar Alves har tagit av sina handskar för sista gången

Karl Albrektsson håller upp Amilcar Alves handskar

4. Tjuren Fernando Flores stormar framåt

Umeås Fernando “El Toro” Flores har inte tagit många steg bakåt inne i buren under sin karriär. Den här bilden illustrerar det på ett klockrent sätt. Flores pressar sig framåt med blicken på målet medan han är i färd med att slänga iväg chilenska knogmackor till höger och vänster mot Nyström.

Fernando Flores attackerar Robert Nyström

5. Anton Larssons otäcka skada

Anton “Crazy Thai” Larsson, även känd som “Borgmästaren” hoppade in i matchen mot Bartosz i torsdags kväll med mindre än tolv timmar till invägning. Larsson tävlar normalt i flugvikt men har vid flera tillfällen klivit upp en viktklass för att enklare få matcher. I en sekvens där Bartosz hade Larssons rygg, vek sig de två över Antons ben/knä varpå ett otäckt ljud hördes i den tysta lokalen. Larsson skrek till och Bartosz släppte omedelbart positionen och visade empati för sin skadade motståndare. Skador som dessa är något som i princip alla kan relatera till, inte minst fighters och elitidrottare och är något man verkligen kan känna medkänsla kring.

Anton Larsson håller om sitt knä efter skadan

6. En av många fantastiska bilder från Harila vs. Westlund

I galans huvudmatch och en av de bästa matcherna någonsin i svensk MMA-historia ställdes två strikers mot varandra och levererade fyrverkerier som utlovat. I en av många magiska bilder från matchen äter Westlund en vänsterkrok skickad hela vägen från Västerås.

Tobias Harila träffar Westlund med en vänster

7. Robins Roos sätter in dödsstöten

Robin Roos fick äntligen en vinst efter tre raka förluster. I bilden ser vi honom avancera för att avsluta matchen i den andra ronden med en stenhård höger som träffar spanjoren Cristian Corujo.

Robin Roos slår en rak höger

8. Tobias “The Spider” Harila?

Harila sätter en frontspark likt den ikoniska sparken Anderson “The Spider” Silva knockade Vitor Belfort med för nästan tio år sedan. Jag avstår från att lägga upp den bilden här på grund av upphovsrättsliga skäl men har ni inte bilden färskt i minne så har ni den här på fotografen James Laws hemsida.

Tobias Harila träffar med en frontspark i ansiktet på Adam Westlund

9. En till chilensk knogmacka från Fernando Flores

Robert Nyström som ersatte Simon Sköldtvå veckors varsel backade inte heller. Halmstadsfightern bjöd upp till dans. Dock så fick han ta emot aningen fler träffar än vad han fick ge. Här är ett foto på en sådan träff.

Fernando Flores träffar Nyström

10. So you want to be a fighter?

Inledningsvis skrev jag att bilderna inte var i inbördes ordning. Men jag måste erkänna att det här är min favorit från kvällen. Westlund har precis avslutat ett treronders krig där både han och Harila lämnade allt inne i buren. Svullnaden kom redan i första ronden och växte sig större och större. Men det var inte förrän den avslutande ground and pounden som det öppnades upp ett jack där det strömmade ur blod. När man varit så inblandad i sporten som jag varit under de senaste 11 åren, både som aktiv utövare och media, glömmer man ibland bort hur brutal den stundvis kan vara. Men då kan man alltid lita på att det dyker upp ögonblick som detta för ett temporärt uppvaknande.

Adam Westlund blodig efter matchen mot Tobias Harila

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy
Badou Jack bälte

Badou Jack dominerar Blake McKernan – tar första segern sedan 2017

kimura

Badou Jack levde inatt upp till sitt smeknamn “The Ripper”. Detta när han mötte Blake McKernan som han dominerade med obevekliga kombinationer där han ofta träffade motståndarens huvud.  Svensken kunde till slut vinna via enhälligt domslut.

Jack (23-3) fightades under galan där veteranlegendarerna Mike Tyson och Roy Jones Jr. möttes. De flesta trodde inte att matchen skulle tiden ut men så blev det där alla tre domare dock gav svensken 80-72 i poäng. Detta blev hans första seger sedan 2018.

Nattens möte sågs som en felmatchning inför och inget i matchen förändrade den åsikten. Jack visade sin dominant från matchens början och han bjöd konstant på tekniska kombinationer där han plågade McKernans kropp och huvud.

Svensken lyckades välja sina slag väl och samtidigt undvika McKernans satsningar. Den tidigare WBC och WBA-mästaren Jack lyckades hålla uppe dominansen matchen igenom och satsade på att knocka McKernan till matchens sista sekund. McKernan mattades även i slutet men lyckades till slut överleva matchtiden ut.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Ronaldo Jacare Souza vs Kevin Holland

UFC 256: Ronaldo ‘Jacare’ Souza möter Kevin Holland

Ralph Nordahl

Mellanviktsdivisonen gör en rockad inför kommande UFC-galor. Kevin Holland var som bekant tvungen att hoppa av matchen mot Jack Hermansson  på grund av COVID-19. Istället blir det troligen Marvin Vettori som möter svensken den 5 december. Nu meddelar UFC att Holland istället möter Ronaldo ‘Jacare’ Souza som skulle mött Vettori från början.

I och med det fightas Holland nu en vecka senare än först tänkt.  Han möter nu Souza den 12 december vid UFC 256 i organisationens högkvarter UFC APEX i Las Vegas, Nevada.

Souza

Souza (26-8) kommer att göra sin 35:e professionella match där han hoppas bryta sin förlustsvit på två raka. Efter att knockat forne mellanviktsmästaren Chris Weidman vid UFC 230 i tredje ronden.  Han har sedan dess förlorat via domslut mot Hermansson (enhälligt) och nuvarande lätt-tungviktsmästaren  Jan Blachowicz (delat).

Den 40-årige brassen skulle från början ha mötte Uriah Hall vid UFC 249 i våras men plockades bort efter att testat positivt för COVID-19.

Holland

Holland (20-5) hoppas gå upp till 5-0 i record för detta kalenderår när han nu möter Souza. Han har lyckats avsluta fighters som Anthony Hernandez, Joaquin Buckley och senast Charlie Ontiveros via submission.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Jake Paul Nate Robinson

Video
NBA-stjärnan knockas brutalt av Youtube-stjärnan Jake Paul

kimura

Youtubestjärnan Jake Paul gick inatt ännu en boxningsmatch där han mötte NBA-stjärnan Nate Robinson. Paul knockade då basketspelaren i rond två i Los Angeles.

Ni kan se hur detta gick till nedan:

Paul startade matchen starkt då han slog Robinson till marken två gånger i första ronden. Han gjorde sedan detsamma i början av den andra innan han till slut fick in nådastöten. Robinson låg sedan på mattan flera minuter innan han till slut tog sig upp på fötter.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Yair-Rodriguez på vågen

Dana White förväntar sig inte att Yair Rodriguez fightas på ett tag

kimura

UFC:s VD Dana White pratade inatt vid post-fight presskonferensen för nattens UFC-gala där han sade att han inte tror att Yair Rodriguez kommer att fightas på ett bra tag.

Rodriguez, som från början var tänkt att möta Zabit Magomedsharipov i augusti, tvingades hoppa av sin match på grund av en skada. Sedan dess har inget annonserats gällande en ombokning av mötet eller vem Rodriguez kan tänkas möta istället.

Vid presskonferensen fick White frågan varför inget annonserats och han gav då ytterligare detaljer som hintade om att det kan dröja ett tag innan Rodriguez är tillbaka i buren.

Have we not publicly talked about that? I don’t think he’s gonna fight soon.

We didn’t announce it, I don’t know why we didn’t but yeah, I don’t know what the deal is It’s actually none of my business what’s going on there but when it comes out it will come out.

White meddelade efteråt att Rodriguez frånvaro inte har att göra med att mexikanen tackat nej till matcher.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC Marvin Vettori vs Jack Hermansson

UFC Vegas 16: Jack Hermansson ser ut att möta Marvin Vettori

Ralph Nordahl

Igår kom nyheten att Kevin Holland tvingas hoppa av matchen mot svenske Jack Hermansson på grund av COVID-19. Nu har Marvin Vettori erbjudit sig att hoppa in i mellanviktshuvudmatchen.

MMA Junkie har bekräftat med flera källor nära situationen att Hermansson (21-5 MMA, 8-3 UFC) och Vettori (15-4-1 MMA, 5-2-1 UFC) möts den 5 december. ESPN var de första att rapportera UFC:s plan. UFC har ännu inte bekräftat matchen officiellt.

UFC on ESPN 19 kommer äga rum i högkvarteret UFC Apex i Las Vegas.

Hermansson

Hermansson, 32, har fightats mot flera toppnamn under de senaste två åren. Han var från början tänkt att möta Darren Till som dock fick dra sig ur på grund av en knäskada. Han fick då istället Holland som motståndare och nu blir det alltså Vettori. Svensken har sagt att han är angelägen om att fightas då han vill bygga på sitt momentum efter sin snabba submissionseger över Kelvin Gastelum i juli.

Vettori

Vettori, 27, kommer att få en chans att kliva upp till toppranking inom mellanvikt om han får matchen. Han var från början tänkt att möta Hermanssons besegrade tidigare motståndare Ronaldo ‘Jacare’ Souza vid UFC 256 den 12 december men han har nu plockats bort från det mötet.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Vegas 15 resultat: Smith tar hem en seger

Anton

Nu under natten till söndagen ägde UFC Vegas 15 rum i organisationens egna arena APEX. En gala som lidit problematik till följd av Corona-viruset fick se en huvudmatch i lätt tungvikt mellan Anthony Smith och Devin Clark, en match som Smith vann i första ronden via submission.

UFC Vegas 15 levererar

Anthony “Lionheart” Smith (34-16) har återfunnit vinstformen efter att han besegrat Devin “Brown Bear” Clark (12-5) i huvudmatchen under UFC Vegas 15. Galan, som till vis del blev utmärglad av Covid-19, fick se bland annat den ursprungliga huvudmatchen mellan Curtis “Razor” Blaydes (14-2, 1 NC) och Derrick “The Black Beast” Lewis (24-7, 1 NC) slopas. Istället var det Smith vs. Clark som avrundade galan i Las Vegas.

Smith lyckades ta hem en välförtjänt seger efter att han låst sin motståndare i ett triangel-stryp från rygg cirka halvvägs in i den första ronden. Clark tvingades tappa sig ur, och “Lionheart” återfann därmed vinstformen, samt tog sin första seger under 2020. Med mycket på spel i matchen, då Smith med sin nummer 6 placering i rankningen tog sig an en Clark som står utanför den lätta tungviktsdivisionens rankning, kan Smith gott glädjas över vinsten i sin sjunde huvudmatch för UFC.

Nedan ser ni post-fight presskonferensen för galan:

Nedan följer den kompletta listan på de matcher som ägde rum under galan samt deras utgångar.

Huvudkort

Lätt Tungvikt: Anthony Smith besegrar Devin Clark: Submission (triangel-stryp), Rond 1, 2:34
Weltervikt: Miguel Baeza besegrar Takashi Sato: Submission (armtriangel), Rond 2, 4:28
Tungvikt: Parker Porter besegrar Josh Parisian: Beslut (enhälligt) (30-26, 30-27, 29-28)
Fjädervikt: Bill Algeo besegrar Spike Carlyle: Beslut (enhälligt) (30-27×3)
Bantamvikt (Damer): Norma Dumont besegrar Ashlee Evans-Smith: Beslut (enhälligt) (30-26×3)
Fjädervikt: Jonathan Pearce besegrar Kai Kamaka: TKO, Rond 2, 4:38

Preliminärkort

Bantamvikt: Anderson Dos Santos besegrar Martin Day: Submission (giljotin-stryp), Rond 1, 4:35
Flugvikt (Damer): Gina Mazany besegrar Rachael Ostovich: KO (kroppspark), Rond 3, 4:10
Flugvikt: Su Mudaerji besegrar Malcolm Gordon: KO (slag), Rond 1, 0:44

Bonusar

Fyra fighters blev i sedvanlig ordning tilldelade prestationsbonusar värda 50 000 dollar vardera.

  • Fight of the Night: Inga bonusar tilldelade
  • Performance of the Night: Nathan Maness, Su Mudaerji, Miguel Baeza, och Anthony Smith
Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
Anthony Smith presskonferens

UFC Vegas 15: Anthony Smith besegrar Devin Clark

Anton

I huvudmatchen under UFC Vegas 15 besegrade Anthony Smith sin motståndare Devin Clark i deras lätta tungviktsmöte. Smith fann segern via submission i den första ronden , och tog därmed sin första vinst under 2020.

Smith besegrar Clark

Anthony “Lionheart” Smith (34-16) tog en högst välbehövlig seger under lördagsnattens UFC-gala i Las Vegas när han submittade sin motståndare Devin “Brown Bear” Clark (12-5) i den första ronden av deras huvudmatch! Det var ett triangel-stryp 2 minuter 34 sekunder in i första ronden som säkrade segern för Smith, som därmed tog sin första vinst på två matcher. Rankad nummer 6 i UFCs lätta tungviktsdivision, tycks matchningen med en orankad Clark värt risken.

Matchen

Rond 1

Domare Herb Dean står som tredje man i buren under huvudmatchen. De två lätta tungviktarna kommer ut och möts i mitten av oktogonen, där Clark inleder energiskt med en huvudspark som leder till klinch mot buren. Smith vänder dock upp och slänger ner sin motståndare på marken, där ett grapplingskrig bryter ut.

Slingrades om varandra på canvasen, befinner sig de två kortfattat i ett dödläge där ingen har övertaget. Dock lyckas Clark vända upp läget, och försätter sig i Smiths garde. Dock kapitaliserar “Lionheart” på Clarks bristande erfarenhet på marken, och låser in ett triangel-stryp vilket tvingar hans motståndare till att tappa sig ur greppet som matchen.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Mike Tyson vs. Roy Jones Jr: Matchen slutar oavgjort

Anton

Mike Tyson vandrade ur ringen som segraren mot Roy Jones Jr. under lördagsnattens boxningsgala i Los Angeles, Kalifornien. Efter en relativt tam match de två emellan, slutade kampen de två emellan oavgjort.

Tyson vs. Jones Jr = oavgjort

“Iron” Mike Tyson (55-6, 44KOs) levererade vid 54-års ålder en relativt god prestation mot 51-årige Roy Jones Jr. (66-9, 47KOs) i deras huvudmatch under lördagsnattens boxningsgala. Även om ingen “officiell” vinnare utsågs, fick tre kampsportsikoner ge sitt omdöme om vem de ansåg drog det längre strået i matchen , och valet föll på varken Tyson eller Jones Jr. Matchen slutade oavgjort.

Matchen

Rond 1

Tyson och Jones kommer ut och möts i mitten av ringen. Tyson inleder med ett par jabbar, dock visar en 51-årig Jones upp sin legendariska rörelse i ringen, och undviker “Iron”s kraft. Minuten in sker den första klinchen, som snabbt följs upp av ännu en. Tyson är den som inleder matchen mer offensivt.

Rond 2

Den andra ronden inleds med en patenterad hoppkrok med vänstern från Tyson. Jones är den betydligt mer rörliga av de två, men kraften i slagen är till Tysons fördel. Andra ronden avslutas med ett par slag efter gonggongen från Tyson.

Rond 3

Tredje ronden drar igång och Tyson inleder återigen med en tung vänsterkrok. Jones börjar dock komma in i matchen ju längre ronderna lider, och arbetar effektiv i klincherna med kroppsslagen. Tre ronder in börjar Jones redan visa tecken på trötthet, då han andas tungt inne i ringen. Tyson verkar relativt färsk inför den fjärde ronden.

Rond 4

Ronden inleds med en klinch som snart bryts upp. Tyson är relativt plattfotad i ringen, men skickar iväg tunga smällar närhelst Jones befinner sig inom räckhåll. Allt mer av Tysons attacker riktas mot kroppen på Jones, som verkar vara besvärad av de konstanta angreppen. Fjärde ronden avslutas i en klinch.

Rond 5

Rond fem inleds med en framrusning av Tyson, som finner in med en höger mot kroppen på Jones. Roy visar inte på någonting offensivt, utan söker sig till klincher närhelst Tyson börjar närma sig. Tyson fortsätter landa tunga smällar på en alltmer utmattad Roy Jones Jr.

Rond 6

Den sjätte ronden drar igång, och Jones inleder med att klincha upp med Tyson. Alltmer klincher följer, och tempot i matchen saktar ner markant. Jones fokuserar nu enbart på att undvika kraftslagen från Tyson, som vid det här laget ständigt jagar efter sin tre år yngre motståndare i ringen.

Rond 7

Sjunde ronden inleds med ännu en klinch från Jones Jr. Ett par snabba handrörelser från Jones viftar vilt i luften, medans Tyson lunkar efter. Klinch efter klinch tvingar domaren till att arbetar för sin lön den här lördagsnatten. Efter en relativt händelselös rond återvänder de två till sina hörnor inför den åttonde och sista ronden.

Rond 8

En klinch inleder den sista ronden av matchen, varefter Tyson våldsamt slänger sig efter sin motståndare utan att finna större resultat med svingarna. Jones visar på lite kampvilja med minuten kvar, även om han saknar precisionen som kraften i slagen. Ronden som kampen avslutas med en klinch och ännu ett slag efter gonggongen från “Iron Mike”.

Övriga matcher

Co-main matchen mellan Youtubestjärnan Jake Paul (2-0-0) och den forne NBA-spelaren Nate Robinson (0-1-0) var en uppvisning i bristande skicklighet. En och en halv rond av kaos, våldsamt slungade armar och klumpiga klincher ledde slutligen till en knockout-seger i den andra ronden för Paul efter en tung högerhand. Paul består som obesegrad, Robinson består som sönderslagen.

37-årige svensken Badou Jack (23-3-3) besegrade Blake McKrenan (13-1-0) i sin match under galan. Rakt igenom dominant, presenterade Jack ingen möjlighet för sin amerikanske motståndare att vid något tillfälle genom de 8 ronderna finna fotfästet i matchen, och segern kunde säkras via poängbeslut med siffrorna 80-70×3.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.