19 June, 2024
UFC

Khamzat Chimaev uttalar sig – ”Jag representerar världens bästa team”

Av

Alexander Clausson

24/09/2023
Khamzat Chimaev tar på sig boxningshandskar

Khamzat Chimaev har varit en rubrikernas man under veckan som gått. Nyligen stod det klart att han har utvandrat och representerar inte längre Sverige inne i buren.

Khamzat Chimaev tackar gymmet för stödet

På UFCs officiella hemsida kunde man nyligen se att Chimaev inte längre representerade Sverige i organisationen. Istället representerar toppfightern nu Förenade Arabemiraten. Senare bekräftade Chimaevs manager, Majdi Shammas, att den obesegrade fightern har utvandrat från landet. Fighters väljer själva vilket land man representerar i UFC, oavsett i vilket land man bor i eller är skriven i. Det har alltså varit ett aktivt val från Chimaevs sida att inte längre representera Sverige.

Chimaev har ännu inte uttalat sig om valet att utvandra från Sverige, men han skrev nyligen ett inlägg över stoltheten att representera ett specifikt team. Det rörde sig dock inte om Allstars Training Center, som han har representerat under hela sin tid i UFC. Chimaev valde att tacka det tjetjenska gymmet Fight Club Akhmat. Gymmet är uppkallat efter Akhmat Kadyrov, Tjetjeniens första president. Föreningen drivs nu av Akhmats son, Ramzan Kadyrov. Den kontroversiella presidenten som i mainstreammedia går under namnet ”Putins attackhund”.

Ramzan sitter även tillsammans med Chimaev på bilden som den obesegrade fightern valt till sitt inlägg.

I represent my team @akhmat_mma the best in the world, I want to thank them so much for all their support 🤝🦾

Chimaevs har tidigare vistats på gymmet och har en känd koppling till Ramzan. Därför behöver inte inlägget tolkas som att 29-åringen har lämnat Allstars Training Center. Via inlägg på sociala medier kan man se att flera profiler från det Stockholmsbaserade gymmet har varit på plats i Förenade Arabemiraten för att stötta Chimaev inför mellanviktarens kommande match. Han kommer möta Brasiliens Paulo Costa i samband med UFC 294. Den galan kommer äga rum i Abu Dhabi den fjärde helgen i oktober.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Khamzat Chimaev (@khamzat_chimaev)

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök