23 juli, 2024
Nyheter

Khamzat Chimaev uttalar sig om koranbränningen i Stockholm

Av

Alexander Clausson

29/06/2023
Khamzat Chimaev

Allstars Khamzat Chimaev har uttalat sig om gårdagens koranbränning i Stockholm.

Khamzat Chimaev – ”Ni har ingen respekt för oss”

Chimaev har tidigare uttryckt starkt missnöje över koranbränningar. Bland annat har han och den svensk-danska politikern Rasmus Paludan varit i verbal konflikt med varandra.

Efter gårdagens koranbränning har Chimaev uttryckt ny kritik mot fenomenet. Någonting som han berättade om i en video som publicerades på Allstars-fighterns Instagramkonto.


Salam Aleikum allihopa. Eid Mubarak. Jag såg video idag bara någon försökte bränna koranen. Eller han har bränt koranen idag. I Stockholm. Såg det nyss. Jag var glad, jag vaknade glad idag. Det är en stor dag för oss, för alla muslimer. Sen staten och polisen dom låta göra det här mot oss. Bränna koranen. Jag fattar inte varför dom låter. Om jag eller om någon muslim skulle dra ner en homosexuell flagga eller en svensk flagga eller någonting som ni är stolta över. Om vi drar ner den eller bränner den, då är vi terrorister. När folk gör sådana saker mot oss, jag vet inte vad det kallas för. För oss är dom också terrorister. Vart finns dom rättigheterna för människor som ska vara trygga här i Sverige och allt det här. Hur ska muslimer vara trygga här? Hur ska vi vara stola över det här landet? Som har blivit svenskar och som jobbar här för Sverige och representerar Sverige i hela världen. Vi visar det här lilla landet på kartan och i hela världen. Ni har ingen respekt för oss. Varför har ni inte det?

Chimaev gick sin senaste match i september, förra året. Då besegrades Kevin Holland via en submission i matchens första rond.

”Hur ska vi ha respekt mot polisen”

Vidare kritiserade Chimaev den svenska polisen.


Jag fattar inte. Varför polisen låter göra såhär. Hur ska vi ha respekt mot polisen när polisen göra olagliga saker mot oss  muslimer? Min dag är förstörd. Jag älskar min Gud mer än min mamma. Mer än hela världen. Varför ni respekterar inte det det? Jag förstår ingenting med det här Sverige. Han som brände koranen, han står där fritt och gör det. Han blir inte häktad, han blir inte stoppad från polisen. En kille som är muslim och försöker stoppa honom, han blir stoppad och häktad. Dom trycker ner killen. Är det lagligt det här? Jag förstår inte. Om något annat muslimskt land skulle göra så mot kristna eller det spelar ingen roll för mig vilken religion det är. Jag respekterar alla religioner och alla människor. Vi gör det. Varför ni gör inte det tillbaks?

Den ovannämnda manifestationen hade fått tillstånd och polisen på plats hade i uppgift att upprätthålla yttrande- och demonstrationsfriheten.

Tidigare har Chimaev berättat att han endast intresserad av att möta den tidigare welterviktsmästaren Kamaru Usman härnäst.

”Vi är också svenskar”


Chimav fortsatte sin utläggning.

Vad försöker folk göra? Om alla dom här grabbarna som kallar sig muslimer och går runt och spelar gangsters mot varandra, dödar varandra. Dom här unga killarna som bortser från sin religion och har glömt allt. Dom visar sin tuffhet på sådana områden. När någon trycker ner er religion, visa där. … Stoppa något som gör ont i er för alla oss. Jag vill att polisen och staten ska respektera alla oss som muslimer. Vi är också svenskar. Vi har blivit svenskar. Vi bor i det här landet och betalar skatt som alla andra. Jag och sådana människor som mig som har blivit muslimer har tjänat mycket pengar. Vi har betalt mer än vissa människor hela deras familj har betalat den här fucking skatten. Förlåt för min. Jag är arg. Jag är ledsen. Jag kanske säger fel saker också på grund av att jag blev ledsen idag. Det gör ont för mitt hjärta det som har hänt idag. Jag vill inte att det ska hända i landet där jag bor. Ingen annan muslim vill att det ska hända. Ingen normal människa, det spelar ingen roll om han är muslim eller inte muslim. Jag tror inte han vill att det ska hända här. Jag vill bara att staten ska respektera oss. Låt det inte hända sådana saker.

Läsaren kan ta del av Chimaevs video i klippet nedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Khamzat Chimaev (@khamzat_chimaev)


Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Conor McGregor Miek Perry Jake Paul
Jake Paul erbjuder Mike Perry ett jobb efter BKFC avskedandet av Conor McGregor
🥊
Jake Paul vill stoppa allt tvivel – berättar vad han vägde under matchen!
🥊
Nate Diaz utmanar Leon Edwars
Leon Edwards vs. Nate Diaz 2? Tränaren Säger Nej!
🥊 ”I think he needs to leave the game alone.”
Oliver Enkamp
Oliver Enkamp klar för ny match – Motståndaren är obesegrad
🥊 Får vi se ytterligare spektakulärt avslut av Oliver?
McGregor Sean O'malley om ostarin
Sean O’Malley tappar det på Conor McGregor
🥊 Kommenterade skrattande gråtemoji
WBA president positiv till titelmatch för Jake Paul
🥊 ”The Problem Child” vinner ny mark

Här kan du söka!

Search