Nyheter

Khamzat Chimaev vill möta Alex Pereira efter den galna vinsten!

Av

Daniel Schälander

04/07/2022
Khamzat Chimaev och Alex Pereira

Alexander Pereira har snabbt slagit sig upp i UFCs toppskikt efter vinsten mot Sean Strickland i helgen, nu vill Khamzat möta Pereira härnäst.

Khamzat Chimaev om Pereira – ”I want to fight with this guy”

Med endast sju MMA-matcher under bältet slog Alex Pereira (6-1) sig in i mellanviktens topp efter att ha knockat fjärderankade Sean Strickland (25-4). Pereira har två vinster (varav en KO) mot mellanviktsmästaren Israel Adesanya (23-1) i kickboxning och med helgens vinst är ytterligare ett möte mellan de två högaktuellt.

Den forne kickboxningsmästaren fick många nya ögon på sig efter helgens imponerande vinst. En av de är Khamzat Chimaev som inte var sen med att skicka iväg ett önskemål till Dana White.

I’m want to fight with this guy @ufc @danawhite let’s make it

Khamzat tillbaka till mellanvikten?

”Borz” inledde UFC-karriären i mellanvikten efter ha tävlat i både mellanvikt och weltervikt. Men efter de senaste två vinsterna mot topputmanarna i weltervikten, Jingliang Li (18-7) och Gilbert Burns (20-5) hade Khamzat med sitt team fokuserat på welterviktstiteln och Usman.

Idag är Khamzat rankad på tredjeplats i weltervikten. Men då Kamaru Usman (20-1) är upptagen med sitt bokade möte mot Leon Edwards (19-3, 1NC)finns det inte många andra än Colby Covington (17-3) som känns som en rimlig väg upp för Allstarsfightern.

Med det sagt så är Khamzat inte främmande för mellanvikten och om han känner att saker står still är det ju inte helt orimligt att han är sugen på att kliva upp en viktklass och stjäla hypen som Pereira nu har genererat.

Är ett möte mellan Khamzat och Alex Pereira något som ni skulle vilja se?

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök