Nyheter

VIDEO: Khamzat Chimaev visar upp sin hårda träning

Av

Hugo Lindström

16/05/2023
Khamzat Chimaev

I samband med det ryktade mötet mellan Kamaru Usman och Khamzat Chimaev får vi nu en inblick i den sistnämndes träning.

Khamzat Chimaevs träning inför matchen mot Kamaru Usman

Nyligen kom Kamaru Usman och svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev överens om att mötas i buren. Inget datum är ännu spikat, men tidigare var planen för Chimaev att gå match till hösten.

På sin Instagram delar nu Khamzat en video på sin träning, förmodligen inför den kommande sammandrabbningen med den forne welterviktsmästaren.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Khamzat Chimaev (@khamzat_chimaev)

I klippet från hans träning visar han upp på ett fortsatt fokus vid sin striking. Något han tidigare både hyllats och sågats för.

Khamzat Chimaev vs. Kamaru Usman

På Twitter bekräftade både Khamzat och Usman att det blir varandra de möter härnäst.

Efter Khamzat Chimaev viktmiss mot Nate Diaz, som resulterade i ett inhopp från Kevin Holland, blev han av många uppmanad att gå upp till mellanvikten. Något som länge verkade vara bestämt. Tidigare i år ryktades han möta Paulo Costa, en matchning som nu fallit i skuggan av den mot Usman.

Då mötet ännu inte är officiellt finns det ingen konkret information kring vilken viktklass den äger rum i. Usman har genomgående tävlat i weltervikten de senaste åren.

Kamaru Usman vill gå matchen i Sverige

Efter sin andra raka förlust mot den nuvarande welterviktsmästaren, Leon Edwards, gick Usman ut med sitt intresse av att möta Khamzat Chimaev. Senare sade han till SVT Sport att han gärna skulle vilja gå matchen här i Sverige.

Jag har uppnått allt man kan inom den här sporten och varit affischnamn för de största galorna, men det som jag saknar är en riktigt stor ”arenashow”. Det har varit en sådan gala i Sverige tidigare när min kompis och förre lagkamrat Anthony Johnson, vila i frid, mötte Alexander Gustafsson. Jag hade älskat att komma dit och bjuda fansen i Sverige på show mot Khamzat. Det vore fantastiskt.

Vilken viktklass vill ni se de två mötas i?

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök