Nyheter

Kimura Matchmaker UFC 283

Av

Simon Tingberg

23/01/2023
jamhal hill mästare

Under helgen så höll UFC årets första PPV gala. Där man var tillbaka i Rio, Brasilien för första gången sedan 2019. UFC 283 var en gala där vi fick se två titelmatcher där ingen brasilianare fick gå hem med bältet till publikens missnöje.

Kimura Matchmaker

Efter varje PPV gala så skriver Kimuras Simon Tingberg Kimura Matchmaker. Där matchas utvalda fighters (vinnare som förlorare) mot framtida tänkbart motstånd.

Innan vi börjar så vill vi på Kimura uppmärksamma Shogun Rua och Glover Texeira som båda gick i pension efter sina respektive förluster under galan. Två före detta mästare och legender inom sporten.

Jamahal Hill försvarar lätt tungviktsbältet

Glover Teixeira, Jamahal Hill och Jiri Prochazka

Jamahal Hill är besegrade Glover Texeira genom enhälligt domslut i kampen om det vakanta lätt tungviktsbältet. Hill såg riktigt bra ut och är nu den fjärde mästaren sedan Jon Jones lämnade ifrån sig bältet 2020. Jiri Prochazka som var mästare innan lämnade ifrån sig bältet då han drog på sig en skada i axeln. Det mest naturliga är att Hill nu försvarar bältet mot Prochozka. Om dennes skada drar ut på tiden så bör ett returmöte mellan Jan Blachowichs och Magomed Ankalaev bokas för att kröna vem som är Hills näste motståndare om titeln.

Jan Blachowicz Jiri Prochazka Magomed Ankalaev UFC

Brandon Moreno försvarar bältet mot Alexandre Pantoja

Brandon Moreno ocg Deiveson Figueiredo

Rivaliteten i flugvikt mellan Deiveson Figureido och Brandon Moreno får nu anses vara över. Efter fyra matcher så är nu Moreno åter igen flugviktsmästare. Detta efter att läkare stoppat matchen inför den fjärde ronden då Figureido inte kunde se på ena ögat efter Morenos slag. Nu behöver flugviktsdivisionen gå vidare och Moreno försvara bältet mot näste utmanare. Näste utmanare bör vara Alexandre Pantoja som är rankad tvåa och står på tre raka segrar.

Deiveson Figureido går upp till bantamvikt

Deiveson Figueiredo och Brandon Moreno

Efter att Deiveson Figureido förlorat sitt bälte mot Brandon Moreno så var han tydlig i intervju efteråt att han går upp till bantamvikt. Deiveson som en före detta mästare och ett stort namn bör kliva in mot starkt motstånd direkt för att befästa en position i sin nya viktklass. En viktklass som i dagsläget är super intressant med flera utmanare. Hans motståndare bör vara den före detta bantamviktsmästaren Petr Yan. Den före detta mästaren är bokad att möta Merhab Dvalishvili i mars. Oavsett vinst eller förlust för Yan så bör han möta Deiveson härnäst.

Petr Yan och Deiveson Figueiredo

Två alternativ för Gilbert Burns

Gilbert Burns på UFC 258 Presskonferens

Gilbert Burns vann inför hemmapubliken i Brasilien då han ströp ut veteranen Neil Magny i den första ronden. Det råder absolut ingen tvekan om att Gilbert är en av dom bästa i weltervikten. En viktklass med mycket konkurrens. Efter matchen så utmanade han Colby Covington. Men jag har svårt att tro att Colby accepterar den matchen. Istället ser jag två alternativ som troliga för Gilbert. I mars så möter welterviktsmästaren Leon Edwards den tidigare mästaren Kamaru Usman om bältet. Gilbert och Usman har mötts tidigare och lär inte mötas igen om det inte handlar om bältet. Skulle därför kunna se att Gilbert möter Edwards ifall denne förlorar bältet mot Usman.

Leon Edwards i buren

Ifall Edwards besegrar Usman i mars så behöver Gilbert möta någon annan. I mars så möts också Geof Neal och Shavkat Rakhmonov. Vinnaren bör möta Burns.

Geoff Neal och Gilbert Burns

Shavkat Rakhmonov

Johnny Walker möter Anthony Smith

Publikfavoriten Johnny Walker avslutade Paul Craig genom slag i den första ronden inför hemmapubliken. Walker har nu två raka segrar och lär klättra i rankingen. Walker har genom sin UFC karriär stått för några imponerande avslut. Men bör också nämnas att han även blivit avslutad på spektakulärt vis. Nu bör han i alla fall testas ännu tuffare och vill se honom bokas mot Anthony Smith som är rankad sexa. Smith kommer från en förlust och är inte bokad för match. Han är en tuff fighter som aldrig backar mot en utmaning eller någon motståndare. Kan bli en intressant match.

Anthony Smith UFC 1

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök