20 June, 2024
Nyheter

Kimura Matchmaker: UFC 271

Av

Simon Tingberg

13/02/2022
Jared Cannonier + Israel Adesanya

Årets andra numrerande gala är nu över. UFC 271 som ägde rum i Houston, Texas såg på förhand lovande ut och var också en gala som levererade. Vilket nu innebär Kimura Matchmaker med flera intressanta matchningar.

Kimura Matchmaker

Efter varje UFC gala så publicerar vi Kimura Matchmaker. Där Kimuras Simon Tingberg gör matchningar. Utvalda fighters (vinnare som förlorare) matchas mot framtida tänkbart motstånd.

Israel Adesanya gör sitt nästa titelförsvar mot Jared Cannonier

Israel Adesanya gjorde som han hitintills gjort i mellanvikten. Han vann! För andra gången så besegrade han Robert Whittaker som han 2019 tog bältet ifrån. Denna gång var det jämnare, men enligt mig så var det tydligt att Adesanya som tog hem ett enhälligt domslut är den bäste mellanviktaren i världen. Nu har han i princip tagit sig igenom hela viktklassen och till och med besegrat vissa fighters två gånger. Det finns dock en utmanare i toppen som han ännu inte mött och det är Jared Cannonier.

Denne som också fightades under UFC 271 och tog en stor seger mot Derek Brunson genom TKO i den andra ronden. Imponerande då Brunson inför fighten hade en vinstsvit på fem matcher.

Mycket talar nu för att Cannonier är näste man att utmana Adesanya om bältet. Dom båda har uttalat sitt intresse för fighten och Dana White är positiv.

Har svårt att se Cannonier kunna hota Izzy. Enligt mig så är fighters som Robert Whittaker och Marvin Vettori bättre än honom. Men dom har fått sina chanser nu och det är Jareds tur. Dessutom finns faktumet är att han slår hårt och det ska man aldrig räkna bort.  Låt dom båda fightas och om Adesanya består som mästare efter det så kan han göra ett nytt försök på lätt tungviktsbältet.

Robert Whittaker möter Marvin Vettori

Robert Whittaker sa efter förlusten mot Adesanya att han ansåg att han vann. Hursomhelst så ansåg inte domarna det och han har nu två förluster mot mästaren. Ett tredje möte känns avlägset men man vet aldrig.

Robert Whittaker grå hoddie på presskoferens

Anser att Adesanya är överlägset den bästa mellanviktaren i världen och härnäst borde ta sig an Jared Cannonier. Detta innan han gör ett nytt försök på lätt tungviktsbältet. Så för Whittaker borde nästa steg istället vara att fastslå att han är den näst bäste mellanviktaren. Detta gör han bäst mot Marvin Vettori. Som precis som Robert förlorat två gånger mot mästaren. Låt dom två göra upp i en match och fastslå vem som är nummer två i mellanvikten.

Marvin Vettori

Tai Tuivasa mot Ciryl Gane

Tungviktaren Tai Tuivasa stod för karriärens hitintills största seger. Han besegrade hemmafightern, knockoutkungen och tredje rankade Derrick Lewis. Dessutom genom att knocka honom i den andra ronden. Han visade dessutom att han kan ta en smäll då han mottog smällar som knockat flera i viktklassen.

Tai Tuivasa under invägning

I och med hans prestation så visade han att han på allvar kan konkurrera om tungviktstiteln. Nu slår han sig troligen in i topp fem och anser att han är en match från titelmatch. Som det ser ut nu i divisionen så lär det kunna bli Ciryl Gane. Den före detta interimästaren som i januari förlorade mot mästaren Francis Ngannou.

Ciryl Gane

Tungviktsmästaren Ngannou är nu skadad och lär vara borta ett tag. Är dessutom osäkert om han stannar i UFC. Det har därför börjat spekulerats om ett interimbälte mellan Jon Jones och Stipe Miocic. Därav blir ett möte mellan Tuivasa och Gane lämpligt för att sedan få nästa titelmatch.

Derrick Lewis tar sig an vinnaren mellan Volkov vs Aspinall

Derrick Lewis förlorade på hemmaplan mot elfte rankade Tai Tuivasa. All cred åt Derrick som tog sig an någon så mycket lägre rankad än honom. Och tyckte Derrick gjorde det bra men trots det så gick det inte hans väg.

Derrick Lewis missnöjd med vinsten över Francis Ngannou

Lewis har fightats i UFC länge nu och har mött majoriteten av rankade fighters. Ser det som mest logiskt nu att han tar det lugnt ett tag och sedan möter vinnaren mellan Alexander Volkov vs Tom Aspinall. Dom båda skall mötas i mars under huvudmatchen på UFC London. Vinnaren där bör få chansen att ta sig an en högt rankad fighter och stort namn som Lewis.

Lewis har mött Volkov förut och där var ryssen sekunder från att vinna innan Lewis knockade honom med elva sekunder kvar. Volkov vill nog gärna ta revansch där och förtjänar det om han besegrar Aspinall. Engelsmannen som är ett lovande namn i tungvikten och ser ut som en blivande mästare förtjänar verkligen att ställas mot någon som Lewis om han besegrar Volkov.

UFC Alexander Volkov vs Tom Aspinall

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök