Nyheter

Kimura Matchmaker: UFC 278

Av

Simon Tingberg

22/08/2022
Leon Edwards Kamaru Usman

En helg med Boxning, Bare Knuckle och inte minst MMA är nu över. UFC var höll sin första PPV gala i Salt Lake City, Utah. En gala som minst sagt levererade och vi är därmed åter med Kimura Matchmaker.

Kimura Matchmaker

Efter varje PPV gala som UFC håller så skriver vi Kimura Matchmaker. Där matchar Kimuras Simon Tingberg utvalda fighters från helgens gala. Vinnare som förlorar matchas mot framtida tänkbart motstånd.

Ett självklart returmöte

Leon Edwards chockade världen då han genom en perfekt huvudspark knockade welterviktsmästaren Kamaru Usman. Detta i matchens sista minut och vi har därmed en ny welterviktsmästare. Gladdes rejält åt Leon måste jag säga. Skulle så gärna nu vilja se honom i London försvara titeln mot vår svenske stjärna Khamzat Chimaev. Om denne tar sig förbi Nate Diaz först förstås. Så lär det dock inte bli. Kamaru Usman lär och bör få sin chans på revansch. Och han förtjänar det helt klart. Kamaru har dominerat viktklassen och har försvarat bältet fem gånger. Inget snack om att vi kommer få se ett tredje möte dom emellan. Så länge det inte tar allt för lång tid för Usman att återhämta sig.

Kamaru Usman och Leon Edwards

Paulo Costa möter vinnaren mellan Hermansson vs Brunson

Paulo Costa väger in

Paulo Costa tog sin tillbaka till vinstkolumnen då han besegrade Luke Rockhold genom enhälligt domslut. Var väll kanske inte den bäst taktiska insatsen men Costa visade hjärta och såg ut att återigen vara i toppform. Vill nu se honom steppa upp och matchas som en vinnare. Detta om han skriver på nytt kontrakt med UFC förstås. Svenske Jack Hermansson möter veteranen Derek Brunson i december. Tänker att vinnaren kan vara en lämplig och trolig matchning för Costa då vinnaren då lär ha en stabil plats i topp fem. Båda är också kända för att tacka ja till matcher.

Merab Dvalishvili möter Marlon Vera

Aljamain Sterling Merab Dvalishvili

Merab Dvalishvili tog sin största seger då han besegrade legenden José Aldo genom enhälligt domslut i bantamviktsdivisionen. Segern var dock inget utropstecken och Merab lär inte få en titelmatch. Så lät det inte på Dana White efteråt. Vill han ens ha någon om hans lagkamrat Aljamain Sterling fortsatt kommer stå som mästare? Merab har dock en imponerade vinstsvit på sju matcher och lär nu vara rankad i topp fem. En lämplig motståndare härnäst vore Marlon Vera som förra helgen även han besegrade en legend i form utav Dominick Cruz.

Marlon Vera

Jose Aldo vs Dominick Cruz

Jose Aldo hade en förhoppning att få en tielmatch i bantamvikt genom att besegra Merab Dvalishvili. Så blir det inte då Aldo förlorade matchen efter en insats med brist utav offensiv från legenden. Svårt att se Aldo kunna nå en titelmatch i bantamvikten. Han lär dock fortsätta fightas och kan säkert vinna matcher i topp tio. Vill nu se honom mot en annan legend och det är Dominick Cruz. Fullt logiskt då Cruz också kommer från en förlust nära inpå Aldos. Cruz förlorade förra helgen mot Marlon Vera. Kan bli en bra match som huvudmatch på en Fight Night gala eller på huvudkortet på kommande PPV galan i Brasilien i Januari.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök