Nyheter

Kimura Matchmaker: UFC 279

Av

Simon Tingberg

12/09/2022
Khamzat Chimaev Nate Diaz Kevin Holland

Vilken omtumlande gala det blev. I och med Khamzatz viktmiss så blev det ett rejält pusslande utav motståndarbyten under UFC 279. Något UFC lyckades bra med och galan levererade. Vi är därmed tillbaka med Kimura Matchmaker.

Kimura Matchmaker

Efter varje numrerande UFC gala så gör Kimuras Simon Tingberg Kimura Matchmaker. Där matchas utvalda fighters från helgens gala mot kommande troligt motstånd.

Nate Diaz tar en paus från UFC och tjänar stora pengar

Nate Diaz gjorde sin sista match på kontraktet och besegrade Tony Ferguson. Anser att Nate som den publikfavorit han är förtjänade att istället få möta Tony och få en bra match och vinna. Detta istället för att bli förnedrad utav Khamzat Chimaev som var den tilltänkta motståndaren. Nate gjorde klart efteråt att han någon dag kommer att återvända till UFC men att han först tänker ”regera” i en annan kampsport. Tror mest troligt att det lär bli en boxningsmatch mot Jake Paul. Youtubern Paul som ska möta Anderson Silva i oktober lär också vara intresserad av en stor match mot Nate oavsett hur det går mot Anderson.

Jake Paul Vs Nate Diaz

Khamzat Chimaev en match ifrån titelmatch

Vår svenske stjärna gjorde som han alltid gjort. Han vann. Och som han vanligtvis gör så dominerade han. Kevin Holland hade inte mycket att sätta emot Khamzats brottning och blev utstrypt i den första ronden. Dock som ni vet så missade Khamzat vikten och det finns en del frågetecken nu kring hans framtid. Tror dock att han fortsatt kommer att satsa på weltervikt. Men i och med viktmissen så lär han inte få en titelmatch mot Leon Edwards. Khamzat lär behöva en till seger samt klara vikten. Det mest logiska skulle vara att Khamzat som är rankad trea möter Colby Covington rankad tvåa. Men tror inte det finns en chans i universum att Colby tar den matchen så länge den inte är om ett bälte. Colby är ett så pass stort namn att han skulle kunna nå en titelmatch på sikt oavsett vem han besegrar. Då är Khamzat en allt för svår motståndare att riskera detta mot. Som ett fan hade jag älskat att se den matchen härnäst, men nej tror inte att den kommer att ske.

Khamzat Chimaev Colby Covington

I oktober så möts Belal Muhammed och Sean Brady. Vinnaren i den matchen lär kunna bli Khamzats nästa motståndare.

Sean Brady Khamzat Chimaev

Kevin Holland får en stormatch

Kevin Holland hade inte mycket att sätta emot Khamzat Chimaev. Men han räddade förmodligen galan genom att acceptera att möta Khamzat med så kort varsel. Finns nog ingen ambition från Hollands sida att bli mästare utan snarare vill han kunna tjäna så mycket pengar som möjligt. Gillar Holland då han aldrig backar och alltid bjuder på underhållning. Även vid förlust. UFC lär nog också gilla honom vid det här laget. skulle inte bli allt för förvånad om han trots att han just blivit dominerad får en stormatch. En sådan match skulle kunna vara mot Nick Diaz. Tror en match mellan dessa herrar skulle kunna underhålla både under presskonferens och i oktagonen.

Nick Diaz

Tony Ferguson möter Dan Hooker

Tony Ferguson har i och med förlusten mot Nate Diaz nu fem raka förluster. Men Ferguson verkade efteråt inte ha siktet inne på pension. Viaplays expertkommentatorer var inne på att om Tony förlorar mot Nate så har han inget i weltervikt att göra. Är beredd att hålla med delvis. Självklart skulle Tony kunna gå matcher i weltervikt och självklart så finns det fighters han skulle kunna besegra. Men vill vi se honom i sådana matcher? Tony är trots förlustsviten ett så pass stort namn att man vill se honom i lite större matcher. Och där har han mest möjlighet i lättvikt. En lämplig motståndare skulle vara Dan Hooker. Denne har likt Tony haft det tyngre senaste tiden. Hooker är bokad att möta Claudio Puelles under UFC 281 i november. Vinst eller förlust för Hooker så vore Tony en lämplig motståndare.

Tony Ferguson och Dan Hooker

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök