14 June, 2024
Nyheter

Kimura Matchmaker: UFC 281

Av

Simon Tingberg

13/11/2022
Israel Adesanya och Alex Pereira

UFC gjorde sitt årliga november besök på Madison Square Garden i New York. Och som vanligt så levererade New York besöket för publik och fans. UFC 281 gav oss två nya mästare och vi är tillbaka med Kimura Matchmaker.

Kimura Matchmaker

Efter varje PPV gala så publicerar vi Kimura Matchmaker. Där Kimuras Simon Tingberg gör matchningar. Där matchas utvalda fighters vinnare som förlorare i framtida tänkbara matchningar.

Ett returmöte om mellanviktsbältet

Israel Adesanya och Alex Pereira

Efter fem titelförsvar så förlorade Israel Adesanya mellanviktsbältet. Alex Pereira avslutade Izzy genom TKO i den femte ronden och är ny mästare. Adesanya och Pereira hade en historia bakom sig sedan tidigare då den förstnämde förlorat två gånger mot den andre i kickboxning. Men trots att Pereira har tre segrar mot Adesanya så lär det bli ett returmöte. Dom två segrarna i kickboxning ska inte påverka. Izzy har regerat i viktklassen så länge att han förtjänar ett returmöte.

Dustin Poirier möter Beneil Dariush om vem som får nästa titelmatch

Dustin Poirier och Beneil Dariush

Dustin Poirier tog en storseger då han ströp ut Michael Chandler i den tredje ronden i ett riktigt krig. Dustin är därför åter igen och knackar på dörren för en titelmatch i lättvikt. Det stod nyligen klart att lättviktsmästaren Islam Makhachev skall försvara bältet mot fjäderviktsmästaren Alexander Volkanosvki i februari. Dustin lär därför bokas till en match som kan ta honom till att möta vinnaren. Den matchen bör och lär vara mot Beneil Dariush som är rankad fyra och har åtta raka segrar. Dustin själv sa under presskonferensen att den matchen både är logisk och intressant.

Michael Chandler vs Rafael Dos Anjos

Michael Chandler förlorade men bjöd återigen som han alltid gör på underhållning. UFC kommer fortsätta vilja ha Chandler på PPV galor mot stora namn. Ett alternativ skulle vara ett returmöte mot Justin Gaethje men tror att det returmötet kan komma senare då det ägde rum för inte allt för länge sedan. Och för att fortsätta kunna ha Chandler i dessa stora matcher så lär han behöva vinna så tror han får en relativt schyst match. En schyst match men som ändå är mot ett stort namn skulle vara en match mot Rafael Dos Anjos. Den före detta lättviktsmästaren Dos Anjos är bokad att möta Brian Barbarena i weltervikt i december. Oavsett vinst eller förlust så kan jag tänka mig att han matchas mot Chandler härnäst.

Dan Hooker vs Mateusz Gamrot

Dan Hooker förlust

Dan Hooker är tillbaka i vinstkolumnen då han besegrade Claudio Puelles genom TKO i den andra ronden. Hooker är en fighter som haft framgång i sin karriär utan då han just mött eliten utav divisionen. Men efter en stark insats så kan han absolut ställas mot topp tio härnäst. En sådan motståndare skulle kunna vara åttonde rankade Mateusz Gamrot. Denne är en svårt motståndare men en motståndare man också måste besegra om man återigen ska kunna ställas mot eliten igen. Hooker vill gå match på kommande galan i Australien i februari. Tror absolut att man kan boka Hooker vs Gamrot till den. Får man tänka ännu längre fram så skulle jag gärna se Hooker möta Justin Gaethje vid vinst mot Gamrot.

Justin Gaethje Mateusz Gamrot

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök