Nyheter

Kimura Matchmaker: UFC 286

Av

Simon Tingberg

19/03/2023
Leon Edwards med Khamzat Chimev i cirkel

Kimura var på plats i London under UFC 286 och rapporterade flera bra matcher och vi är tillbaka med Kimura Matchmaker.

Kimura Matchmaker

Efter varje numrerad UFC-gala så gör Kimuras Simon Tingberg Kimura Matchmaker. Där matchas utvalda fighters (vinnare som förlorare) mot framtida tänkbart motstånd.

Leon Edwards försvarar bältet mot Colby Covington

Leon Edwards och Colby Covington Leon Edwards

är fortsatt kungen utav weltervikt efter sin seger över Kamaru Usman. Oavsett vad man tycker så verkar det som att Edwards möter Colby Covington härnäst. Colby var back up fighter under helgens gala och Dana White gjorde det tydligt efteråt att Colby är näste man på tur.

Colby Covington med Conor McGregor i cirkel

UFC skulle säkert gynnas utav att Colby besegrar Edwards. Framförallt skulle en stormatch mellan Colby och Conor McGregor kunna göras. Eller ett returmöte mellan Colby och Jorge Masvidal. Förutsatt att herrerna vinner sina nästkommande matcher.

Colby Covington Jorge Masvidal

Kamaru Usman möter Stephen Thompson

Kamaru Usman Stephen Thompson Kamaru Usman

kommer inte att fightas om något bälte för första gången sedan 2018. En match mot svenske Khamzat Chimaev hade varit intressant men svensken framtid i weltervikt är osäker. Den fighter i toppen som inte är bokad för en match härnäst eller som Usman inte redan mött en eller två gånger är Stephen Thompson. En logisk match skulle jag säga mellan två stora namn inom sporten. Grappler vs Striker!

Justin Gaethje går ett returmöte

Justin Gaethje och Dustin Poirier Justin Gaethje

gjorde som vanligt en prestation som generade en bonus. Lättviktaren besegrade Rafael Fiziev genom majoritetsdomslut i galans delade huvudmatch. Gaethje lär nu få fightas med någon inom topp fem. Beneil Dariush och Charles Oliveira är redan bokade att möta varandra. Då återstår Dustin Porier. Dom båda har redan mött varandra under 2018. Då gick Dustin segrande. Nu är dom båda stora namn som är kända för underhållning i buren. Bara att boka för ett returmöte.

Rafael Fiziev möter Mateuz Gamrot

Rafel Fiziev

drog det kortare strået mot Justin Gaethje i den delade huvudmatchen. Fiziev imponerade dock på många sätt och är trots allt relativt ung inom sporten. Fiziev bör nu möta någon nära sig i ranking som likt honom själv knackar på dörren till topp fem. Därför bör Fiziev möta Mateuz Gamrot. Dom är rankade sexa respektive sjua och är båda lovande namn inom lättvikten som båda mött nederlag då dom mött topp fem.

Justin Gaethje Mateusz Gamrot

Marvin Vettori välkomnar Khamzat Chimaev till mellanvikt

Khamzat Chimaev Marvin Vettori Darren Till Marvin Vettori

öppnade huvudkortet då han besegrade Roman Dolidze genom enhälligt domslut. Trots att det kanske inte var den bästa prestationen så är helt klart Marvin någon som tillhör eliten utav mellanvikten. Om Chimev flyttar upp till mellanvikt så är Marvin den typen utav motståndare man vill testa honom mot. Marvin är tuff och har aldrig blivit avslutad i sin karriär. Skulle Khamzat vinna så förtjänar han eventuellt en titelmatch i mellanvikt. Båda två är självsäkra fighters som kan skapa spänning i upptakten till en match.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök