Neil Magny med Khamzat Chimaev i cirkel

Kimura Matchmaker: UFC Columbus

Simon Tingberg

Pandemin börjar inte märkas av längre. Nu har UFC till och med börjat hålla Fight Night galor inför storpublik. Nattens gala som ägde rum i Columbus är nu över och vi är tillbaka med Kimura Matchmaker.

Kimura Matchmaker

Efter varje UFC gala så gör vi en Kimura Matchmaker. Där gör Kimuras Simon Tingberg matchningar och matchar utvalda fighters (vinnare som förlorare) mot framtida tänkbart motstånd.

Curtis Blaydes möter Ciryl Gane

Curtis Blaydes invägning UFC 266

Curtis Blaydes har haft en framgångsrik karriär i tungviktsdivisionen på många sätt. Endast tre gånger har han förlorat och tyvärr för honom så har två av förlusterna varit matcher som kunnat leda till en titelmatch. Curtis har dock stått för många bra segrar och står nu på två raka sedan han brutala förlust mot Derrick Lewis förra året.

Under natten så besegrade han Chris Daukaus genom TKO i den andra ronden. Efteråt så bad han om en titelmatch om interimbältet då mästaren Francis Ngannou är skadad. Hans två senaste segrar har inte varit mot motstånd i topp fem så anser inte riktigt att han bör få nästa titelmatch. Det spekuleras istället om en titelmatch om interimbältet mellan Stipe Miocic vs Jon Jones.

Vill då istället se Curtis möta Ciryl Gane. Denne fick under januari erfara karriärens första förlust då han förlorade titelmatchen mot Ngannou. Skulle Curtis besegra honom så kan man på allvar prata om en titelmatch för honom.

Ciryl Gane

Kai Kara-France fightas om flugviktsbältet

Kai Kara-France blev den förste att besegra ryske Askar Askarov. Detta på ett imponerande sätt då han vände matchen efter tidigt underläge och kunde ta hem ett enhälligt domslut. Kai var tydlig efteråt med att han nu vill ha en titelmatch. Det tycker jag verkligen att han ska få även om det kan dröja. Mästaren Deiveson Figueiredo ser ut att för fjärde gången möta rivalen Brandon Moreno.

Flugviktsdivisionen står lite still om Figueiredo och Moreno möts för fjärde gången. Däremot så kan jag förstå att det blir så. Dom har bjudit på riktigt underhållande matcher och trots tre matcher så står det lika i vinster då dom vunnit varsin och haft en oavgjord. Ett fjärde möte skulle fastställa vem av dom som är den bäste flugviktaren. Hoppas Kara-France har tålamod bara för han förtjänar också en titelmatch och bör möta vinnaren mellan Figueiredo vs Moreno.

Deiveson Figueiredo och Brandon Moreno

Får Neil Magny möta Khamzat Chimaev?

Neil Magny hade mycket att förlora i sin match mot Max Griffin. Den nionde rankade welterviktaren Magny mötte den orankade Griffin som hade allt att vinna. Och tufft var det det då Griffin hade Magny illa ute i den första ronden. Men i den andra ronden så var det en jämnare historia och i den tredje ronden så hade Magny tagit över totalt. Magnys vändning övertygade tillräckligt många domare och han kunde ta hem ett delat domslut.

Efteråt så utmanade han svenske stjärnskottet Khamzat Chimaev. En match han länge jagat. All beröm till Magny som utmanar en fighter som ingen vill möta. Men hur troligt är det han får möta Khamzat härnäst? Jag ser två vägar till ett möte med Khamzat härnäst för Magny.

Kamaru Usman och Leon Edwards

Först och främst så är Khamzat bokad att möta Gilbert Burns under UFC 273 i april. Vinner svensken den så lär han kanske sikta högre än Magny. Då skulle en titelmatch vara trolig för honom men finns lite som kan stå i vägen. Mästaren Kamaru Usman ska möta Leon Edwards härnäst. Skulle utmanaren Leon vinna så lär Usman som en dominant mästare få ett returmöte. Så även om Chimaev skulle vinna mot Burns så kan en titelmatch dröja om Usman förlorar bältet. Om Usman vinner så känns Khamzat som näste utmanare förutsatt att han besegrar Burns. Sedan vet man ju inte om Conor McGregor lyckas gå före i kön? Galnare saker har hänt. Kanske tar Khamzat en fight mot Magny emellan då?

Conor McGregor

Andra sceneriet är att Magny möter förloraren mellan Khamzat vs Burns.

Marc Diakiese möter Ottman Azaitar

Marc Diakiese fightades för sin framtid i UFC. Han ställdes mot Viacheslav Borshchev och gjorde en gediget bra insats med flera förbättringar i sitt game. Engelsmannen kunde med sin brottning ta hem ett enhälligt domslut och lär nu bli kvar i UFC. Han utmanade sedan Drew Dobber men tror inte den fighten blir av. Dobber är en fighter som knackar på dörren mot rankat motstånd och Diakiese har en bit kvar. En mer passande motståndare skulle vara marockanen Otman Azaitar. Marockanen är obesegrad och har stått för två matcher i UFC där han vunnit båda genom knockout. Azaitar skapade rubriker förra året då han fick sparken från organisationen efter att ha gett sitt inträdespass till vänner som smugglat in en väska till honom. Azaitar fick dock en andra chans och tillhör återigen UFC.

En fight mellan Diakiese och Azaitar vore intressant. Azaitar slår extremt hårt och Diakiese är väldigt explosiv. Dom har båda stått för brutala knockouts mot finske Teemu Packalen bland annat.

+1
Dana Sad
Dana Happy
neil magny ufc liverpool
UFC Vegas 57: Resultat och höjdpunkter från nattens gala
kimura
Hett
Arman Tsarukyan Mateusz Gamrot 2
UFC Vegas 57: Mateusz Gamrot och Arman Tsarukyan bjöd på en underhållande fight
kimura
Hett
Alexander-Gustafsson-UFC
Tränaren berättar varför Alexander Gustafsson återvänder till lätt-tungvikt
kimura
Hett
Weili Zhang Mackenzie Dern
Mackenzie Dern vill fightas mot Weili Zhang om interimtiteln
kimura
Hett
Jared Cannonier Israel Adesanya
38-årige Jared Cannonier inte orolig för åldern inför Israel Adesanya-mötet
kimura
Hett