Kimura matchmaker: UFC Fight Night 126

Cowboy vs. Nelson

Cowboy Cerrone #11 besegrade i huvudmatchen Yancy Medeiros via KO i slutet av första ronden. Efter tre raka förluster var det en synnerligen välkommen vinst för den gamle strikern. Frågan är vem han ska ställas mot härnäst.

Jag hade gärna sett Cowboy mot Carlos Condit, det tror jag hade blivit en sevärd fight, men denne är dessvärre redan uppbokad. Därför väljer jag istället att matcha honom mot  Gunnar Nelson #13. Gunni är en erfaren och tuff motståndare med ett hyfsat känt namn. Han förlorade i sin senaste match mot Santiago Ponzinibbio efter några ögonpetningar som fick oss att ifrågasätta utgången i matchen. Cowboy vs. Nelson vore en intressant matchning sett till respektive fighters ’skill set’. Bägge har precis teknisk striking och vasst markgame. Cerrone är en mer komplett striker men Nelson har ett giftigare submission-game. Spännande förutsättningar.

Lewis, Vokov, Wedum

Derrick Lewis #7 besegrade polacken Marcin Tybura via avslut och bör nu ställas mot vinnaren av Fabricio Werdum och Alexander Volkov som möts i huvudmatchen på UFC London. Lewis och Werdum var inbokade för ett möte i höstas men ”The Black Beast” tvingades dra sig ur ett dygn före match pga ryggskada. Det är fortfarande en intressant matchning mellan två duktiga fighters. Om Volkov skulle besegra Werdum tar han sig troligen in på topp 5 och det skulle vara intressant att se Lewis mot en lång teknisk striker som ryssen.

Vick vs. Iaquinta

James Vick #12 besegrade Fransisco Trinaldo och bör möta vinnaren i matchen: Al Iaquinta #10 vs. Paul Felder, den 7 april på UFC 223. Vick är primärt en striker, dock med speciella fysiska förutsättningar i form av exceptionell längd och räckvidd. Både Iaquinta och Felder är kompakt byggda och mycket kraftfulla strikers med fin teknik. En matchning mellan två så pass skilda strikers som Vick vs. Iaquinta/Felder vore verkligen intressant.

millender vs meek

Curtis Millender lyckades med en riktig upset när han, i sin UFC-debut, besegrade veteranen Thiago Alves via KO. Millender är en lång striker med thaiboxningsorienterad och publikfriande stil. Han är en lång (smal) teknisk striker med bra precision och god mental närvaro i oktagonen. Vi vill gärna se honom mot någon som bjuder upp till dans. En offensiv och kraftfull striker som levererar god underhållning. Därför föreslår vi vår favoritnorrman Emil Meek som näste motståndare för Millender. Meek kommer förvisso från förlust men det var mot rankat motstånd i form av Kamaru Usman så det är inget hinder. Millender vs. Meek – striker versus striker! 

Brandon Davis vs. Mads Burnell

Brandon Davis revanscherade sig efter förlusten mot Kyle Bochniak genom att besegra nykomlingen Steven Peterson. Davis är en hyfsat teknisk striker men hans brottning och grappling är stora frågetecken. Att vinna efter att ha hoppat in på kort varsel är starkt gjort. Att ha besegrat en medioker fighter som Peterson är dock inte stor merit. Härnäst vill vi testa honom mot en grappler och då har vi en lämplig nordisk kandidat. Mads Burnell (9-2) har ett record på 1-1 i UFC och besegrade i sin senaste match Mike Santiago. Han vore sannolikt en lagom motståndare för Davis och skulle kunna testa dennes grappling-game.

Nortchutt vs. Herrera

Sage Northcutt besegrade ännu en av UFCs noggrant utvalda motståndare i fransmannen Thibault Gouti. Det var dock inte utan problem. Den gudfruktige ynglingen såg verkligen inte särskilt övertygande ut mot Gouti.

Med Northcutt tar UFC ”fördelaktig matchning” till en helt ny nivå. Ja, vi på Kimura är inte sämre än att vi kan hjälpa till att hitta en passande motståndare för hans nästa fight. Vi föreslår mexikanen Alvaro ”Chango” Herrera (9-5). Han har ett UFC-record på 1-2 och är en lagom tuff motståndare om vi ska ge unge herr Northcutt enklast möjliga förutsättningar. Herrera är lagom oerfaren och har tillräckligt stora hål i sitt game för att pojkscouten ska kunna utnyttja det. För syftet är att hitta enklast möjliga motstånd för UFCs favoritinvesteringar.

 

Nå, vad tänker ni om dessa förslag? Dela gärna era synpunkter och förslag i kommentarerna. 

________________________

 

Kimuraredaktionen

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Jag säger James Vick vs Kevin Lee. Kevin Lee fick möta Chiesa efter att ha vunnit över Trinaldo så Vick borde också få möta någon som nu är i samma position som Chiesa va i då när Kevin Lee fick möta honom. Den killen är Kevin Lee idag och han borde möta Vick. Vick är ju ändå 9-1 i UFC så han borde få någon i topp 10. Kevin Lee säger att han är tillbaka i Juni-Juli villet gör så att han varit relativt oaktiv en lång tid. Jag tror dock att Kevin Lee kan skapa stora problem för Vick med tanke på att Trinaldo fick ner honom så kan man nästan garanterat tro att Kevin Lee kommer få ner honom sen förutom det så är Kevin Lee mycket grövre i hans topcontroll.

  Cerrone vs Gunnar är en perfekt fight tycker jag.

  • Kimura guest

   Det vore intressant att se Vick vs Lee men jag tror inte UFC skulle riskera sin goldenboy mot en farlig men inte säljbar snubbe som Vick.

   Pengar styr.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Kanske finns en poäng i det du säger. Men Vick gick ut på Instagram när han hade sin live video och sade att han är helt öppen för denna fight.

    • Kimura guest

     Han har kallat ut Kevin Lee och 4-5 andra fighters sen länge.

     Ufc vill inte ge honom några top prospects då de inte vill riskera att Vick vinner. Vick är en tuff motståndare pga sin längd men han är inte mästarmaterial och inte säljbar.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Som sagt finns en poäng i det du säger men när man kommer med storm så som han gör så kanske det blir oundvikligt snart.

 • a

  Håller med om att UFC borde ge Sage en enkel matchning. Någon som inte är så bra. Så han kan bygga sitt record,få mer erfarenhet och så.

  Tycker Sage borde köra 2-3 matcher mot lågt rankat motstånd innan han ger sig på de erfarna och mer etablerade fightersen.

  • ChuteBoxe

   Skönt, ”Hej, du suger… Du får möta Sage”.

 • Gunnar Gråskägg

  Cowboy mot Nelson tar vi gärna. Tror Nelson har bra chans.

  • Martin

   En Gunnar i form tror jag kör över cerrone. Bra matchup dock

Fler Nyheter: