Alexander Gustafsson besviken

Kimura Matchmaker UFC London

Simon Tingberg

TFör andra gången under 2022 så höll UFC en gala i London. En gala där flera skandinaviska fighters gick match. Vi är därmed också tillbaka med Kimura matchmaker.

Kimura Matchmaker

Efter varje UFC gala så gör Simon Tingberg Kimura Matchmaker. Där matchas utvalda fighters från helgens gala (vinnare som förlorare) mot framtida tänkbart motstånd.

Innan vi djupdyker in i matchningarna så finns det några matchningar jag vill nämna kort.

  • Nicolas Dalby vs Danny Roberts
  • Muhammed Mokaev vs Jeffrey Molina
  • Makwan Amirkhani vs Doo Hoo Choi
  • Marc Diakiese vs Michael Johnsson
  • Chris Curtis vs Chris Weidman
  • Paul Craig vs Ryan Spann 
  • Molly McCann vs Antonia Shevchenko

Tom Aspinall låter jag bli att matcha då det är oklart hur länge han kan bli borta efter skadan han ådrog sig igår.

Curtis Blaydes möter vinnaren mellan Ciryl Gane vs Tai Tuivasa

Tungviktaren Curtis Blaydes har trots att han länge varit rankad i topp fem i UFC:s tungviktsdivision aldrig fightats om titeln. Blaydes har dock varit tydlig med sitt mål med att bli mästare och besegrade under gårdagen hemmafightern Tom Aspinall. Dock inte som någon hoppats då Aspinall tidigt skadade sig. Ett returmöte är dock inte aktuellt menade Blaydes på efteråt. Den han vill möta är vinnaren mellan Ciryl Gane och Tai Tuivasa som möts i september. Högst rimligt säger jag.

Curtis-Blaydes, Ciryl Gane och Tai Tuivasa

Jack Hermansson vs Darren Till

Jack Hermansson besegrade Chris Curtis genom enhälligt domslut. Han var dock tänkt att möta engelsmannen Darren Till som skadat sig. En match som nu bokats två gånger men som aldrig blivit av. Anser dock att det är en match man ska försöka boka en tredje gång. Dom är båda nära varandra i ranking och skulle vara en intressant match. Det ryktas om att UFC skall hålla en gala i Stockholm i november. Då Alexander Gustafsson nu har fyra raka förluster och Khamzat Chimaev ska möta Nate Diaz i september så är det inte troligt att någon av dom agerar huvudmatch på den galan. Hermansson som är född i Sverige och Till som numera tränar i Sverige skulle dock kunna vara det.

Jack Hermansson Darren Till UFC

Paddy Pimblett vs Guram Kutadeladze

Paddy Pimblett fortsätter vinna i UFC och har nu tagit tre segrar i organisationen. Nu vill jag se honom gå upp sig i motstånd innan man kan se publikfavoriten mot rankat motstånd. Och vill då se honom mot svenske Guram Kutadeladze. Svensken förlorade sin senaste match men är en bra fighter som innan det besegrade nionde rankade lättviktaren Mateuz Gamrot. Skulle kunna bli en bra match på den ryktade galan i Stockholm. Många brittiska fans blandat med dom svenska fansen skulle bjuda på fest i publiken.

Guram Kutateladze och Paddy Pimblett

Nikita Krylov vs Volkan Oezdemir

Båda lätt tungviktarna Nikita Krylov och Volkan Oezdemir fightades på huvudkortet under helgen. Krylov besegrade Alexander Gustafsson och Oezdemir besegrade Paul Craig. Vill nu se dom båda vinnarna möta varandra. Logiskt då dom båda nu kommer från en vinst, brutit en förlustsvit på två matcher samt är nära varandra i ranking. Båda också européer. Låt dom mötas på UFC Paris i september eller på UFC 280 i Abu Dhabi i oktober.

Alexander Gustafsson möter Ovince Saint Preux

Vår svenske stjärna Alexander Gustafsson fick tyvärr inte stå som vinnare i helgen. Nu anser en del profiler att svensken bör lägga handskarna på hyllan för gott. Anser att Alex själv är den som får avgöra om han vill fortsätta eller inte. Skulle han fortsätta så skulle jag självklart gärna se honom på den ryktade svenskgalan senare i år. Då Alex nu har fyra raka förluster och får klassas som veteran så borde han möta en annan veteran utanför rankingen. Inte en hungrig fighter som Krylov faktiskt var. Vill se Alex möta Ovince Saint Preux. En veteran som likt Alex haft det tufft senaste tiden. Han gick segrande mot Shogun Rua i sin senaste match men hade innan det två raka föruster.

Alexander Gustafsson Ovince Saint-Preux

 

+1
Dana Sad
Dana Happy
Aljamain Sterling TJ Dillashaw
Aljamain Sterling inför matchen mot T.J. Dillashaw: “We’re going to skin the snake”
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz Dana White
Dana White: En match mot Khamzat Chimaev hade inte varit bra för Nate Diaz
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz
Khamzat Chimaev hintar om mellanviktssatsning – hånas av Nate Diaz
kimura
Hett
Mads Burnell
Bellator 285 – fullständiga resultat från kvällens gala i Dublin
kimura
Hett
Yoel Romero
Bellator 285: Yoel Romero besegrade Melvin Manhoef i Dublin – avslut i tredje ronden
kimura
Hett