Kimura Matchmaker UFC Sweden 2017 – Del 1

alex vs teixeira bader
Alexander ”The Mauler” Gustafsson vs Glover Teixeira/Ryan ”Darth” Bader

Alex har sagt det själv, den lätta-tungviktsdivisionen är tunn just nu. Alex har själv sagt att hans mål är bältet men att en vinst mot toppskiktet är ett måste för en chans på titeln igen. Alex är rankad #3 i den lätta-tungviktsdivisionen och strax under honom är Teixeira #4 och Bader #5. Beroende på om Bader väljer att stanna i UFC anser vi att  de  här två matchningar är ändamålsenliga. Alex vs en av dessa två herrar skulle stå som galans huvudmatch.

Hermansson vs Leites
Jack ”The Joker” Hermansson vs Thales Leites

Hermansson har själv uttryckt en vilja att testa sig mot Leites. Leites är ingen duvunge och har en gång i tiden gått match om titeln mot Anderson Silva. Leites förlorade dock matchen via enhälligt domslut som tog plats under UFC 97 i Montreal, Kanada. Det finns ett värde för Hermansson att bygga sitt namn på en motståndare som Leites som varit med under en lång tid och har ett relativt känt namn inom UFC och MMA-scenen.

Hermansson gick sin senaste match under ”UFC Fight Night 100″ mot Cezar Ferreira. Hermansson förlorade matchen via arm-triangel i andra ronden. En vinst på hemmaplan mot en motståndare som Leites anser vi dock skulle vara en kanonstart på året för Hermansson som därefter kan bryta sig in i toppskiktet.

Teymur vs lobov
David Teymur vs Artem ”The Russian Hammer” Lobov

En drömmatchning om man älskar stående MMA. Teymur är extremt teknisk stående och vi tror att Teymur med sin teknik hade plockat isär Lobov under tre ronder. Teymur har en uppkommande match under UFC 209 mot Lando Vannata vilket vi naturligtvis inte förbiser, men att inte låta Teymur deltaga under UFC Sweden 5 går bara inte.

Lobov påminner något om den tidigare UFC-fightern Leonard Garcia. Hans teknik är inte traditionell i form av Teymurs Muay-Thai men är otroligt underhållande då Lobov sällan backar. Vi tror att en fight mellan dessa herrar skulle vara mycket lyckad, skulle även kunna ta sin plats som galans Co-main event.

Madadi vs Sanchez
Reza ”Maddog” Madadi vs Diego ”The Nightmare” Sanchez

Kanske galans roligaste matchning. En fight att se framemot, en invägning utan dess like. De två elakaste ansiktena mittemot varandra hade varit en fröjd för ögat. Dessa två herrar backar aldrig utan alltid 100 km/h framåt. En match mellan ”den galna hunden” och ”mardrömmen” har ”fight of the night” skriven i pannan. Vi på redaktionen ser inte hur denna matchen kan bli tråkig.

Både Madadi och Sanchez har vunnit sina senaste senaste matcher. Madadi gick sin senaste match under ”UFC Fight Night 87″. Där mötte han Yan Cabral. En match han vann via teknisk knockout i tredje ronden. Reza kommer ta sig an den tuffe och tekniske irländaren Joseph Duffy på UFC Fight Night London, och en vinst mot Duffy skulle ta Reza upp ordentligt i rankningen.

Sanchez gick sin senaste match under ”UFC Fight Night 98″. Han vann sin match mot Marcin Held via enhälligt domslut.

DISKUSSION
Vi på Kimura matchar svenska MMA-utövare för UFC Sweden 5. En del matchningar finner vi underhållningsvärde i, andra matchningar för potentiella titelutmanings-matcher etc. Vilka matchningar tycker ni att vi har lyckats med kontra mindre bra med? Diskutera gärna och kom med förslag på matcher ni gärna hade sett. //Kimura-Redaktionen
Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Det här inlägget postades i Kimura rekommenderar, Nyheter. Bokmärk permalänken.
 • John

  Kul att ni försöker matcha svenskarna. Tycker dock att det känns konstigt att planera matcher för Reza och David som redan har matcher inbokade. Svårt att veta hur heta/kalla de kommer vara samt om de kommer från vinst/förlust. Annars håller jag med, Alex mot Glover är ett bra main event. Även mot Bader om han inte testar lyckan i Bellator.

 • jonzyjonzy

  Bra och engagerande, Jaser. Hade röstat för alla dina matchningar och naturligtvis Gustafsson som skulle ges möjlighet att sänka Bader med ett knä.

  • Jaser Davari

   Det är faktiskt Vicktor Winquist som gjort listan, jag har bara publicerat den och ”glömt” ändra namnet på skribenten ;)

   • jonzyjonzy

    Hälsa och tacka!

 • Anta_Banta

  Jag är int bitter men…….

  Bader drar till Belator och Gus Vs Glover är en alldeles för stor match för UFC Sweden 5.
  Om det skulle bli en sådan match-up kommer matchen få börja 02-04.

  • Totte

   Vem ska han möta tycker du? Alex är inte lika stor som han var innan så han kan helt klart fightas på en svensk gala.

   • Anta_Banta

    Alex är fortfarande en stor stjärna i USA. Mycket större än vad vi i Sverige tror. Hans matcher mot Bones och DC är legendariska där borta.
    Men ja, Alex kan lätt vara Main på en svensk gala men inte i en fight mot Glover. Alex Vs Glover är lätt en Co-Main på en PPV gala.
    Nej om Alex blir Main på UFC SWE 5 så gissar jag att en europeisk fighter ligger bäst till, Krylov eller Oezdemir.
    En fight mot Krylov har redan UFC lagt fram på bordet.

  • Lynx

   Tror snarare att Alex skulle få någon 5-10 om det är ett vanligt Sverige-kort. Corey Anderson, Nikita Krylov eller OSP låter mer rimligt. Anderson har ju match klar mot Manuwa men vinner han kan man ju bygga det som att Alex ska ”hämnas” sin team-kamrat.

   • jonzyjonzy

    Tror gott och väl Teixeira vs Gust i Globen kan headlajna. Viktigt att dra igång den publika MMAn i Sverige igen.

   • Larsnas Kristensson

    5-10 rankad motståndare, ja kanske även -15 kan passa.
    Jag menar att Alex måste återuppbygga självförtroendet efter så få matcher samt att han måste kunna ”lita” på sin rygg.

    • niproos

     om han ligger rankad som 3a så låter det inte logiskt att han ska möta en -15 motståndare..han har aldrig vunnit över en topp 5 rankad o är ändå rankad 3a rankingsystemet är ett skämt till o börja med

     • BenRangel

      Shogun va #5 när de möttes. Räknas inte det bara för att han va på nedgång?

      Alex 3e-plats är kanske inte så jävla konstig.
      Det är fan lätt att få en hitta en top5-motståndare att slå och som dessutom folk tycker är ”värdig”.
      I en division där trion i topp aldrig förlorar mot någon förutom varandra (Okej Rumble förlorade mot Vitor 2012 men det va ett tag sen) så kan jag tycka att de enda man kan förvänta sig att Alex ska vinna mot för att förjtäna sin plats vore Bader eller Glover.
      Man kan ju diskutera hurvida Glover förtjänar platsen för att han vunnit över Bader och därmed har en mer värdefull seger än Alex. Men samtidigt har han inte visat sig som nån som varit nära att kunna ta bältet på det viset Alex gjort.

     • niproos

      Spelar ingen roll hur bra alex varit i titel fighter när han förlorat dem o inte vunnit över någon nämnvärd fighter.shogun var rankad 7 väll när han mötte alex o som du skrev så var han på nedgång med flertal förluster i rad när de möttes.både bader o glover borde givetvis vara före för de har mött bättre motstånd påväg till deras rankingar än alex..alex väg till sin ranking har varit via förluster även om de var jämna vilket är fel för hans vinster har varit mot fighters som inte ens är rankade topp tio.hur många sporter har du hört talas om att man klättrar i ranking via förluster.sedan för o behålla sin ranking så möter man en 20 rankad fighter o håller sig på 2 plattsen medans 3an möter en 5 rankad o går inte förbi tex är ju helt absurt..vill man behålla sin rank så måste man ju möta de i toppskiktet o inte de som ligger utanför topp 10 vilket alex alltid gör om det inte är titelfight..han lyckas ju dessutom bli skadad varje gång han skulle möta en hög rankad fighter när det inte gällt en titelfight..vare sig han lyckas bli champ eller inte så kommer han aldrig lyckas behålla titlen han är helt enkelt inte tillräckligt bra.

 • Erik Svanborg

  Vågar man säga Alex vs Jones 2..? Förmodligen för stor för Sverige men man kan väl få drömma :-)

  • jonzyjonzy

   Precis som Jaser.

   • Jaser Davari

    Fast Jones kan inte tävla förrän efter 5-6: juli …. denna lista är ju lite som en halv-realistisk-dröm-lista ;)

    • Erik Svanborg

     När skulle denna gala äga rum då?

     • Jaser Davari

      Den 27:e eller 28:e maj …

  • Styrbjörn

   Den matchen är min våta dröm. Make it happen.

  • BenRangel

   Jag håller kvar hoppet och tror det kommer ske inom snar framtid.
   Om Jones besegrar vinnaren av DC-Rumble, och Alex inte tappar ranking, då finns inga andra vettiga alternativ kvar än att rematcha Alex-Jones.
   Om inte Brunson eller Krylov hinner bränna av 2 spekakulära matcher och bli nya heta contenders.

 • Lynx

  Emil Meek mot Jonatan Westin? Om Jycken får stryk av debutanter kan väl även Meek få det? >)

  • Trym Eldby

   Ellenberger is what emil himself want

   • Lynx

    Emil får gott ställa sig i ledet och ta det han får, i det här fallet ett kok stryk från en svensk!

 • Mike_Maniac

  Riktigt sköna matchningar, Reza mot Diego hade vart nått det! :)

 • Batman

  Jag tycker att det är självklart att Alex ska vara ett main event! Spelar inte så stor roll vem han möter, det är intressant att se hur han ser ut oavsett motståndare.
  Varför har ni inte med Jycken i matchningen? Jag skulle gärna se honom i Globen mot någon veteran med känt namn.

 • jörgen

  ”Alex vs dessa två herrar skulle stå som galans huvudmatch.” Även om Alex är duktig så tror jag inte han är så duktig att han kan spöa båda samtidigt. Men det vore en spännande match! :)

  • Eric

   Ryan Teixeira är en väldigt komplett fighter. Bra striking och bra brottning. Svår match.

   • Jaser Davari

    Hehehehehe vilken jävla superfighter det hade vart!

    • Eric

     Snart kan vi med genmanipulation skapa dessa fighters! CRISPR is here! Anderson Maia blir mitt första projekt.

     • Jaser Davari

      Anthony Jones hade också vart najs :)

     • Marslars

      Demitrious Lesnar!

     • Jaser Davari

      Lesnars storlek men DJ:s snabbhet? Hade vart jobbigt om det var tvärtom; DJ:s storlek och Lesnars snabbhet och rörlighet (eller avsaknaden av dem).

     • Eric

      Conor Diaz skulle nog skapa rubriker med. Vore jobbigt om det blir fel i labbet så våra fighters får svagheterna istället för styrkorna.

     • Styrbjörn

      Skulle vilja se Conor Rumble kan du fixa det? Den kombinationen hade varit sjuk.

     • Val Venis

      Fedor McGregor

  • BenRangel

   Var tvungen att kolla upp om det faktiskt har skett 2 vs 1 matcher – och japp.
   Trot eller ej men det finns
   https://www.youtube.com/watch?v=Scm9laHR4vc

 • guest

  Ingen av dessa förslag känns vidare realistiska men det kanske inte var meningen?

  Helt ok önskelista dock…

  Men det känns som vanligt att Kimura grovt överskattar hur stora de svenska fighterserna är i UFC i verkligheten är det endast Alex som är ett namn … Ilir var lite på väg men har tappat sitt momentum. Resten är för tillfället inga som UFC lägger någon vikt på och att tro att UFC ska komma och belöna dessa med ”Namn” är bara naivt..

  Den som har en möjlighet att kliva fram nu är David Teymur om han nu skulle lyckas vinna på ett spektakulärt sätt mot Lando vilket jag tyvärr tror blir mycket svårt…

 • niproos

  tror han skulle ha svårt mot båda fighters.dessutom har alex en fallenhet att bli skadad såfort han ska gå en fight som inte gäller bältet o riskerar att han tappar i rankingen.han har la enbart vunnit över en topp tio rankad fighter (när de mött alex) i sin karriär o ligger ändå rankad som 3a?skrattretande bader o texiera borde ligga före honom i rankingen tills dess att han vunnit över någon av dessa för de har åtminstonde mött topp tio rankade fighters o vunnit

 • Val Venis

  Bäst att boka ett tungt co-main event ifall någon(Alex) skulle skada sig.

 • Johannes Svensson

  Reza mot Diego på maincard i ett PPV event hade sålt bra!

 • BenRangel

  Ser fram emot Teymur – Vanatta.
  Vinner han den är det verkligen något att fira och han förtjänar ännu en intressant match.
  Tror också han skulle kunna plocka Lobov.

 • Ruthless

  Ska Jack få gå före i kön till att möta Thales istället för Jycken?? Nej.. det ska han inte. Även om Thales inte är något att hänga i granen så är han fortfarande rankad 12 och någon Mange velat möta länge. Dåligt, Kimura.

 • Olof

  Teymur extremt teknisk? Är det verkligen så? Borde han inte enbart få den beskrivningen om han dansade runt sina motståndare och slog ut dom i första ronden varje match, ungefär som Conor Mcgregor? Eller räcker det att vara snäppet bättre än sina lågt rankande motståndare för att använda ordet ”extremt”. Men vad vet jag?

Fler Kimura rekommenderar:

5

Söndagskrönikan: Slåss som en kvinna

Veckans söndagskrönika handlar dels om svårigheterna att som tjej slå sig fram i fightbusiness, men även om ljuspunkter i form av de möjligheter som kvinnliga fighters ges i mma:n

7

Söndagskrönikan: Aloha to the Max

Veckans söndagskrönika handlar om hur ett gäng fightande hawaiianer, med fjäderviktsmästaren Max Holloway i fronten, ivrigt försöker att locka UFC ända ut till ögruppen i Stilla Havet