Derek Brunson MMA-invägning

Kimura Matchmaker: UFC Vegas 36

Simon Tingberg

En brittisk afton ägde rum i Las Vegas under gårdagens gala UFC Vegas 36. Totalt fem britter gästade fightingens mecka Las Vegas. En lyckad kväll för britterna där fyra av fem kan åka tillbaka till Storbritannien med vinster i ryggen.

Kimura Matchmaker

Efter en månads uppehåll så är Kimura Matchmaker tillbaka. Där Kimuras Simon Tingberg gör intressanta matchningar efter UFC galorna. Där matchas utvalda fighters där jag väljer fighters från huvudkort som underkort och vinnare som förlorare. Här matchas dom mot kommande motstånd som kan vara både sportsligt utvalda som troligt utvalda.

Mellanvikt: Derek Brunson får en titelmatch?

Veteranen Derek Brunson tog femte raka segern då han besegrade publikfavoriten britten Darren Till. Detta genom submission i den tredje ronden efter en stark insats från amerikanen. Brunson är en fighter med lång erfarenhet som mött dom bästa i mellanviktsdivisionen under flera år. Dock så har han mestadels förlorat mot toppmotstånd och han har länge varit ansedd som en gatekeeper i mellanvikten.

Nu ser den annorlunda ut. Brunson har vunnit fem raka matcher och ser på många sätt ut att förtjäna en titelmatch härnäst. Han har sett riktigt bra ut, har en lång vinstsvit och har aldrig fightats om titeln tidigare. Det som talar emot honom är att hans segrar inte har varit mot topp fem motstånd och att han redan mött både Israel Adesanya och Robert Whittaker som ska fightats om bältet härnäst. I båda fallen så avslutades han i första ronden.

Robert Whittaker vs Israel Adesanya 2019

Nu har dock Brunson blivit rejält mycket bättre. Och likt fighters som Michael Bisping och Charles Oliveira så kan han bli en fighter som tar bältet efter en lång karriär. Ska han få en titelmatch nu då?

Om mästaren Adesanya besegrar Whittaker så bör Brunson få nästa titelmatch. Adesanya har redan påbörjat att besegra toppnamnen för andra gången. Skulle Whittaker besegra Adesanya så lär en trilogi äga rum mellan dessa två och då kan väntan bli lite väl lång för Brunson. I det fallet så lär han behöva en fight till och bör då möta Jared Cannonier.

Mellanvikt Darren Till vs Uriah Hall

Darren Tills UFC karriär har inte gått som han själv eller många fans trott eller hoppats. Han gick som tåget i welterviktsdivisionen till en titelmatch. Men förlorade där mot Tyron Woodley och sedan ett följande möte mot Jorge Masvidal. Efter att ha gått upp till mellanvikt och brutit förlustsviten mot Kelvin Gastelum så står nu dock britten åter igen på två raka förluster. Detta mot Robert Whittaker och nu mot Derek Brunson.

Engelsmannen har stor talang i det stående och helt klart potential att kunna stå som mästare någon gång. Han har tiden för sig då han endast är tjugoåtta år. Vill UFC fortsätta satsa på honom så lär dom matcha honom smart nu för att bygga upp honom igen.

Skulle gärna se honom mot Jack Hermansson men tror Till nu lär matchas lägre i rankingen för att kunna byggas upp igen. Tror UFC kan tänkas matcha honom mot Uriah Hall. En fighter som varit med länge och nu likt Till kommer från en förlust. Kan också bli en underhållande fight mellan två fighters som gillar att hålla det stående.

Tungvikt Tom Aspinall vs Augusto Sakai

Britten Tom Aspinall har gjort riktigt bra ifrån sig sedan han debuterade i UFC. Britten har vunnit sina fyra matcher i organisationen där samtliga varit genom avslut. Igår besegrade Aspinall fjortonde rankade Serghei Spivac genom TKO i den första ronden. Britten som har rejält snabba händer och är mångsidig inom MMA lär nu få möta högre rankat motstånd.

Tom Aspinall UFC Vegas 36

Aspinall själv var lugn med att kalla ut någon och kan nöja sig med någon med snäppet högre rankning. Detta då han vill jobba sig framåt och verkligen förtjäna en titelmatch. Britten som nu är rankad på trettonde plats har Blagoy Ivanov rankad framför sig. Men tror att Aspinall är klart bättre än Ivanov och dessutom lär gå om denne i rankingen efter gårdagens seger.

Aspinall är helt klart en fighter som har potential att stå som mästare en dag. Men bör nu också matchas smart. Tänker en match mot nionde rankade Augusto Sakai. Kommer från två raka förluster men är rankad nia och behöver nu fightas nedåt i rankingen för att bevisa att han hör hemma i topp tio. Sakai är ett tufft test och kan sedan leda till en fight mot toppfighters i topp fem.

Augusto Sakai

Lättvikt Paddy Pimblet vs Guram Kutadeladze

Den hypade britten från Cage Warriors Paddy Pimblet gjorde en efterlängtad UFC debut. Och en lyckad debut då han besegrade Luigi Vendramini genom TKO i den första ronden.En riktigt underhållande fight där Paddy tidigt träffades hårt och visade att han kan ta en smäll. Där engelsmannen sedan kunde vända till sin fördel och stå för en imponerande prestation och aggressivt avsluta Luigi i slutet av första ronden.

Paddy Pimblett UFC Vegas 36

Paddy är en publikfavorit med sin självsäkra attityd och underhållande stil. Han kan absolut bli en stjärna i UFC men ska inte för snabbt matchas mot rankat motstånd. En underhållande fight skulle vara mot vår svenske Guram Kutadeladze. Svensken har likt Paddy en fight i UFC. Där besegrade han Mateuz Gamrot genom delat domslut. Gamrot har sedan stått för bra prestationer i UFC vilket gör Gurams seger mer imponerande.

En match mellan Paddy och Guram skulle vara intressant där segraren visar att denne är ett namn att räkna med i UFC. Extra roligt om fighten skulle kunna äga rum i London med publik också.

 

Guram Kutateladze

 

 

+2
Dana Sad
Dana Happy
Lyoto Machida och Michael Chandler
Lyoto Machida betygsätter Michael Chandlers frontkick
kimura
Hett
Junior Dos Santos firar efter seger
Junior Dos Santos ger uppdatering om sin skada – ”I’m not feeling any pain”
kimura
Hett
Badou Jack
Badou Jack vinner via knockout i första ronden – Se avslutet här
kimura
Hett
Conor McGregor och Tony Ferguson
Conor McGregor känner ånger över hur han behandlat Tony Ferguson
kimura
Hett
Khabib och Cain
Khabib försvarar Velasquez – ”Anybody with self-respect would do the same”
kimura
Hett