Marvin Vettori

Kimura Matchmaker: UFC Vegas 41

Simon Tingberg

Ytterligare en gala har gått av stapeln i UFC Apex Arena i Las Vegas. UFC Vegas 41 har senaste dagarna varit omskriven då det svängt friskt kring vilken viktklass huvudmatchen mellan Paulo Costa och Marvin Vettori skulle äga rum i.

Kimura Matchmaker

Efter varje UFC gala så gör Kimuras Simon Tingberg Kimura Matchmaker. Där matchas utvalda figters (vinnare som förlorade) från galan mot tänkbart motstånd i deras kommande drabbningar.

Mellanvikt Marvin Vettori vs Sean Strickland

Marvin Vettori visade att han alltid är redo för att slåss oavsett. Motståndaren Paulo Costa kunde inte klara vikten för mellanvikt. Vettori ställde upp på en fight i lätt tungvikt mot den betydligt större Costa. Vettori stod för en bra fight mot en som sagt större Costa som levererade kraft i varje slag och spark. Italienaren som minst sagt kunde ta en smäll kunde vinna ett enhälligt domslut.

Marvin Vettori Paulo Costa

Vettori sitter trots en bra insats i ett svår situation. Han har två förluster mot regerande mellanviktsmästaren Israel Adesanya. Ett tredje möte så tätt inpå känns avlägset. Hans bästa vore om Adesanya förlorade titeln i den kommande titelmatchen mot Robert Whittaker. Mycket pekar dock på att vinnaren mellan Jared Cannonier och Derek Brunson som äger rum i januari får möta vinnaren. Så Vettori lär få möta någon annan. Svenske Jack Hermansson är den som är högst rankad av dom utan motståndare. Men Vettori besegrade Jack förra året så ett returmöte känns inte intressant så snart. Sean Strickland är rankad sjua och har fem raka vinster bakom sig. Känns som den mest logiska matchningen.

Sean Strickland

Alternativ ett för Paulo Costa: Lätt tungviktsmöte mot Dominick Reyes

Paulo Costa dök som sagt upp allt för tung inför matchen mot Marvin Vettori. Det blev dock en väldigt underhållande fight. Costa såg helt utmattad ut i första ronden men verkade komma in i en andra andning. Och Vettori kan minsann tacka sin starka haka för Costa skickade rejält med kraft. Det räckte dock inte till och Costa förlorade ett enhälligt domslut. Under presskonferensen så var Costa efteråt tydlig med att han härnäst kommer att fightas i mellanvikt. UFC:s president Dana White var dock tydlig med att Costa framöver kommer att fightas i lätt tungvikt.

Paulo Costa väger in

Är det lätt tungvikt framöver för Costa så kan jag tänka mig en matchning mot före detta titelutmanaren Dominick Reyes. Denne är rankad sexa. Rent sportsligt så anser jag inte att Costa med två raka förluster bör få en så högt rankad motståndare. Rimligare vore exempelvis nionde rankade Nikita Krylov? Men Costa är ett stort namn med hype som UFC lär vilja ha i framtida titeldiskussioner. Och en seger över Reyes skulle göra att Costa är en seger från en titelmatch i lätt tungvikt. Reyes i sin tur har tre raka förluster och behöver vinna för att säkra sin framtid i UFC. Och förlorar Costa så lär även hans framtid osäker. Skulle absolut också kunna bli en underhållande match.

Dominick Reyes_1

Alternativ två för Paulo Costa: Mellanviktsmöte mot Jack Hermansson

Om Costa ändå skulle fortsätta i mellanvikt som han själv vill så finns det bara en lämplig motståndare om du frågar mig. Vår svenske stjärna Jack Hermansson som är rankad sexa i mellanvikten. Jack kommer från en seger över Edmen Shahbazyan och har ingen match inplanerad. Innan segern mot Shahbazyan så förlorade även Jack ett enhälligt domslut mot Marvin Vettori. Ett möte mellan Costa och Jack känns rimligt sportsligt sätt. Där vinnaren sätter sig i en diskussion om titelmatch.

Jack Hermansson ler mot kameran

 

 

+2
Dana Sad
Dana Happy
Här är den svenska landslagstruppen inför VM! – ”Vi hjälper varandra som ett TEAM”
Hett
David Jacobsson sparkar Anatoly Tarasenko
David Jacobsson inför huvudmatch på Fight Club Rush 11 – ”Jag är bättre än honom överallt, men han har bättre skägg”
Hett
Ciryl Gane Francis Ngannou
Francis Ngannou: Jag knockade Ciryl Gane med en huvudspark
Hett
Aljamain sterling TJ dillashaw
Aljamain Sterling: T.J. Dillashaw borde fått fängelsestraff för sin doping
Hett
Jake Paul knockar Tyron Woodley i returmatchen
Tyron Woodley om Jake Paul: ”He would literally fuck you all up”
Hett

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.