Max Holloway invägning

Kimura Matchmaker: UFC Vegas 42

Simon Tingberg

UFC har två helger på raken hållit PPV galor i form utav UFC 267 och 268. Nu så var det återigen en Fight Night gala på UFC Apex Arena i Las Vegas. Där ett toppmöte i fjädervikt stod som huvudmatch.

Kimura Matchmaker

Efter varje UFC gala så gör Kimuras Simon Tingberg Kimura Matchmaker. Där matchas valda fighters vinnare som förlorare mot troligt kommande motstånd.

Trilogi möte mot Alexander Volkanovski för Max Holloway

Max Holloway presskonferens

Max Holloway stod för en imponerade seger mot Yair Rodriguez. Efter en tuff match där båda stod för en bra insats så vann Holloway genom enhälligt domslut. Den före detta mästaren Holloway har två raka förluster mot nuvarande mästaren Alexander Volkanovski. Senaste förlusten var förra året. I normala fall så är ett tredje möte inte vanligt om den ene vunnit båda matcherna. Det lär det inte vara i det här fallet.

Orsak? I min mening så vann Volkanovski klart och tydligt första mötet. Holloways dominans viktklassen gav honom dock en omedelbar returmatch. Den matchen tyckte jag med flera att Holloway vann även om Volkanovski tilldömdes segern. Holloway har nu också tagit två imponerande segrar mot topp fem rankat motstånd och sportsligt förtjänat titelmatchen.

Holloway hintade efter matchen att han vill ha en titelmatch mot Volkanovski. Eventuellt också möta Conor McGregor eller Charles Oliveira i lättvikt. Klart troligare att han får en titelmatch i fjädervikt. Conor är skadad och Oliveira har ett planerat titelförsvar i lättvikt och vid vinst finns det värdiga titelutmanare i lättvikt. I fjädervikten så saknas självklara titelutmanare förutom Holloway. Han och Volkanovski är helt klart dom två bästa fjäderviktarna.

Yair Rodriguez vs Brian Ortega

Yair Rodriguez hade vi inte sett i oktagonen på två år. Den tredje rankade fjäderviktaren tog sig an Max Holloway och förlorade ett enhälligt domslut. Han ska dock ha en eloge för sin insats. Han visade tuffhet och bjöd inte på en enkel seger för Holloway.

Rodriguez är absolut ett namn för fjäderviktsdivisionens toppskikt. Även om fjädervikten saknar självklara titelutmanare förutom Holloway så finns det bra fighters i viktklassen. Fighters som Arnold Allen och Giga Chikadze har båda bra vinstsviter och kan vara en seger från en titelmatch. Chikadze är dock bokad mot Calvin Kattar. Allen skulle jag vilja se mot The Korean Zombie. Rodriguez bör återhämta sig ett tag för att sedan möta Brian Ortega. Brian som i sin tur återhämtar sig efter sin förlust i titelmatchen mot mästaren Alexander Volkanovski under september.

blåslagen

+2
Dana Sad
Dana Happy
Anthony Pettis
Professional Fighters League (PFL) kommer till Europa i sommar
kimura
Hett
Damir Hadzovic i buren
Damir Hadžović tillbaka – går match i samband med UFC London
kimura
Hett
Charles Oliveira Islam Makhachev Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov beskriver hur Islam Makhachev kommer dominera Charles Oliveira
kimura
Hett
Kayla Harrison, Ali Abdelaziz och Cris Cyborg
”Ingen bryr sig ett skit” – Kayla Harrisons manager om en eventuell Cyborg-fight
kimura
Hett
Per Eklund kollage
Per Eklund, UFC-svensken som förlorade allt | Del 1 – Skräckskadan och kampen mot Karolinska
kimura
Hett