Kimura.se 10år: En japansk historia

Kaveh Sabeghi

Kimura.se fyller hela 10 år och vi firar det med en artikelserie från vissa utvalda medarbetare som varit med under dessa år. Denna gång är det en av grundarna Behrang Ehteshamy som delar med sig av sin historia.

Jag hade ingen kampsportsbakgrund. Visst, uppväxt med Mike Tyson och Bruce Lee så fanns samma fantasi som hos alla tonårspojkar, men det ledde inte till något mer än luftsparkar och spegelömkan.

När Kaveh och Jaser började prata om att starta en MMA-sida så hade jag inte en myriad av personliga erfarenheter att falla tillbaka på. Så jag gjorde vad jag alltid gör när jag ska ta mig an ett nytt uppdrag, jag började plugga. Kollade på så många UFC- och Pride-galor jag kunde få tag på, laddade ner TUF 1 och förundrades över finalen, och spenderade all övrig tid på Sherdog.com. Enda sättet att ändra en sports anseende är att veta mer om det än andra.

Det hela kulminerade i UFC 98 (där Machida vart min favorit i bra många år) och UFC 100. Från den punkten var jag såld på sporten och jag trodde på grabbarnas idé om att starta en MMA-sida med fokus på video-produktion.

Fast forward till 7:e mars, 2010. Diego Gonzalez ska gå match mot Akihiro Gono i Senguko 12. Ex-Pride, ex-UFC, femfaldig vinnare av mest innovativa utgångar, ett stornamn för personer som bara sett internationella galor på TV, Per Eklund och David Bielkheden får ursäkta. Jag och Jaser befinner oss på plats i Tokyo och har blivit kungligt behandlade under dagen, enda media (media…, vi hade funnits i några månader och i ärlighetens namn var vi glorifierade Öppna Kanalen-filmare) som fått följa med på fajterbussen, enda media som fått internet-access på arenan och enda media som fått sitta i fajterrummet.

Innan matchen ska börja drar vi alla på oss en t-shirt från en influgen kille som ska sponsra Diego, men eftersom jag ska stå vid ringen och fota får jag även dra på en press-väst, första och enda gången jag gjort det.

Matchen drar igång och jag har sällan känt mig så nervös, inte för mig själv utan för min kompis Diego som går sin största match i karriären. Efter att ha spenderat nästan varje dag med varann inför Superior Challenge 4, Diego blivit ansiktet för Kimura till mångt och mycket och nu 5 dagar på andra sidan jordklotet så var mina känslor för hans välgång innerliga.

När vi landade i Japan vägde Diego ca 85kg (minnet sviker lite här) och han ska gå ner 7kg på 4 dagar. För alla er som inte varit med en fajter när de ska ta sista kilona för att klara vikten så kan det sammanfattas med ett ord: emotionellt. Shalle (Diegos tränare) tvingade oss att visa empati för Diego genom att inte äta något framför honom. Så jag och Jaser gjorde en och annan avstickare för att, ehrm, respektera honom.

En av avstickarna var dock planerad, den hade vi jobbat på sen innan vi lämnade Stockholm, vi skulle intervjua Enson Inoue. Inoue hade en relation med vissa anställda på produktionsbolaget Atmo där vi hade temporära kontor, så via dem hade vi bokat in pratstunden med UFC-legendaren. Tidigt under veckan satte vi oss på Tokyos fantastiska tunnelbanesystem och åkte ut till förorten där Inoue hade sin dojo. Det första vi ser väl på plats är en tonårig tjej med ett amputerat vänsterben brottas med likåriga killar. Vi frågar om lov att filma deras träningspass och är golvade av nivån av disciplin och öronbedövande tysthet jämfört med de timmar av filmtid vi haft på svenska gym.

När passet är över så sätter vi oss ner med Inoue som går igenom sitt liv. Jag behöver inte återberätta hans historia här utan litar blint på att någon klistrar in intervjun här under. Det jag vill påpeka är kvalitén, eller lack of som det mer beskrivande är. Vi är fortfarande gröna. Under intervjun förvånas vi över hur öppet han pratar om sin relation med Yakuzan och ärligt han återberättar de moment som utåt sett dunklade karriären.

Efter intervjun pratar vi lite mer om Yakuzan och frågar lite ledande om det hade varit möjligt få intervjua en medlem i det ökända japanska kriminella gänget. Ni förstår, vår ambition med Kimura var inte endast att skapa Sveriges bästa MMA-sida, vi ville jobba med all typ av produktion och tänk om SVT kunde betala oss för att göra en dokumentär om dem? Intervjun hade gått bra och Inoue skulle se vad han kunde göra.

Veckan fortlöper och Diego börjar tappa kilo efter kilo. Normalt går han runt på 92-95kg och för en kille vars längd egentligen passar bättre att fajtas i lättvikt är det många kilon som ska väck för att komma ner till 77kg. Diego gillar mat. Men som den fajter han är så klarar han vikten och får göra det alla fajters drömmer om, äta vad fan de vill. Vi åker direkt till en mataffär och köper allt de har. Shalle berättar dagen efter att Diego, i sin sömn, ätit banan med honung på. Leendet och livsglädjen är tillbaka och nu går alla tankar till hans kommande stormatch.

Kvällen innan galan har jag och Jaser en dejt, med Inoue och en Yakuza-medlem. Han vill träffa oss över en middag för att se vilka vi är. Inoue följer med och agerar tolk. Vi äter hot-pot och till en början är allt ganska awkward. Men under middagen så värmer vi upp honom och till slut ler han och delar med sig av historier. Han går med på att filmas. Jag och Jaser betalar notan och känner hur SVT-pengarna bara väntar på oss hemma i Sverige.

Vi lämnar fajter-hotellet i buss och Diego har gått in i sin bubbla. Vi filmar lite från färden, pratar lite om intervjun vi har planerat, men håller till mesta dels käften. Vi vill inte störa Diego. Väl på arenan blir vi presenterade till en dam som skall hjälpa oss på plats, vi är tydligen det första europeiska filmteamet som täcker galan. Hon berättar till och med artigt om vad Gono har tränat på inför matchen mot Diego och ger oss full access till hela arenans faciliteter. Något varken HDNet eller Sherdog som var på plats fick. Fuck jänkarna.

Diego ska gå co-main och det är ganska många avslut under galan så i rasande takt kommer förlorande fajter tillbaka till, låt oss kalla det för, blå-hörnans fajter-rum. En fajter är så pass besviken över sin förlust att han störtbölar och ber gråtandes om ursäkt till galans arrangörer som kommit för att trösta honom. Men nu är det Diegos tur.

Jag drar på mig press-västen och går ut i förväg. Jaser, som rullat med Diego under uppvärmningen, vet inte om han ska komma ut tillsammans med hans ringhörna eller stanna kvar bakom kulisserna. Han stannar kvar för att live-rapportera. Diego vandrar in till en skräddarsydd låt för honom. Tyvärr tyvärr kommer jag inte ihåg varken vad den hette eller vem som hade gjort den. Gono kör ingen dans, ingen show, inget av det som gjort honom berömd internationellt utan vandrar bara rakt ut för att bevisa för hela Japan att han är en fajter.

Själva matchen går snabbt. Den går tiden ut men jag har aldrig varit med om att en 15-minutare går så snabbt. Gono kör ganska avvaktande men Diego lyckas inte riktigt gå grepp om honom och domslutet är enhälligt. Gono gör tillräckligt mycket per rond för att vinna matchen. Diego vinner arenans respekt. Han hade problem med knäet och vågade inte skjuta för nedtagning, där han hade haft övertaget på sin motståndare. Vi var stolta över honom och hans insats, men tänk om han hade varit hundra…

Den kvällen går vi ut och tar några öl, inget vilt firande alls utan mer fem grabbar som hänger i Tokyo och pratar om dagen och veckan som gått. Vi åker hem ganska tidigt, Diego och Shalle ska flyga hem dagen efter. Jag och Jaser däremot har en hel dag till i Tokyo och nu ska SVT-pengarna säkras.

Vi har fått en adress i Shinjuku att åka till. Vi har med oss all vår skrala filmutrustning och köpt extra rullar band, Inoue-intervjun krävde en hel del medium och förhoppningsvis skulle vi få tillräckligt med material här för att övertyga Public Service. Väl fram på adressen ser vi en svart dörr med en diskret skylt ovanför, vi knackar på och en storväxt snubbe öppnar dörren och släpper in oss. Vi går till en reception, introducerar oss själva och blir hänvisade till ett rum med en klassisk japansk skjutdörr. I rummet ser vi Inoue, Yakuzan och 4 ”PR”-tjejer som är där för att se till att alla har trevligt. ”PR” i det här fallet betyder inte prostituerade, utan mer sällskapsagenter som klubben tillhandahåller. För vi är på en privat nattklubb. Och Inoue och Yakuzan ser ut att ha väldigt trevligt.

Vi börjar sätta upp vår utrustning och tar fram anteckningsblocket med våra frågor. Det är mörkt i vårt rum, vi har inget ljus med oss. Det är högljutt, vi har ingen mygga med oss. Vi sätter igång intervjun och precis som under middagen så agerar Inoue tolk.

Stämningen är lättsam och Yakuzan delar med sig av historia efter historia, visar upp hela sin tatuerade kropp och även fingret han knoppat av för att be om ursäkt inför sina chefer för ett misslyckande. Han berättar om hur han kom in i Yakuzan, han berättar om vilket inflytande maffian i Japan har, han berättar om vilka brott han begått och till och med om mord han stått för.

Allt som krävs för att göra en kick-ass dokumentär är där. Problemet är att vi har ingenting. Ljudet är för dåligt och ljuset för mörkt. Hälften av historierna uppfattar aldrig mikrofonen och tatueringarna skildras inte tillräckligt bra av kameran. Under intervjun förstår både jag och Jaser att SVT-pengarna är borta. När den är klar förklarar Inoue att vi ska stå för notan. För drinkarna, för rummet och för sällskapsagenterna.

Varken jag eller Jaser var särskilt förmögna under den här perioden. Notan och vad som visade sig bli våra gäster gav oss kalla kårar. Jag förde över allt jag hade på mitt konto över till Jasers och han drog kortet. Vi packade våra grejer och hauled ass.

Väl hemma i Sverige tror jag inte vi ens kollade på materialet. Den 5-siffriga notan hade köpt oss en historia och ett minne, men inte den framtid för bolaget vi hade hoppats på. Men det tog inte slut där, vi hade varit hemma i ett par veckor när en story helt plötsligt flammade upp.

Det visade sig att sponsorn som hastigt och lustigt dykt upp i Tokyo inte var den mest laglydiga av människor och bland alla bilder som rullade runt i media fanns det en med en ung Jaser Davari på. Kimura fick hantera sin första skandal. Vi skrev en artikel om vår version av händelserna och Diego gick ut med ett ärligt och kortfattat PR-utskick:

Och efter någon vecka var det bortglömt. Men för oss var det bland våra första upplevelser som MMA-media på internationell mark med ambitiösa planer. Inte långt efter denna resa åkte vi på vår första UFC-gala i Abu Dhabi och några månader efter det var jag förste svenske MMA-journalisten som intervjuade Dana White, men historien om Senguko 12 är den som  ligger mig varmast om hjärtat och något som formade Kimura.se när det fortfarande var i sin linda.

Här kan ni läsa Kavehs inlägg “Från idé till verklighet”

+8
Dana Sad
Dana Happy

Kimura tippar: UFC 253 (uppdaterad)

Tim Tebras

Helgen var god mot MMA-fans och tippare. Lördagsnattens Fight Night hade det mesta. En högoktanig rivalmatch. En oavgjord match. Succé för en svensk virvelvind, fina avslut och mycket annan toppklassig underhållning. Och, även om det inte direkt påverkar balansen, finfina resultat i tippandet. Läsarna och stora delar av redaktionen hade fem av fem i de icke-oavgjorda matcherna, och de skribenter som inte satte alla fem, går ändå genom veckan med 4-1 i ryggen:

Alla inblandade kan alltså klappa sig själva på axeln, men sen är det som för alla som tävlar oavsett gren och arena: vidare till nästa uppgift. Kommande helgs UFC 253 har alla förutsättningar att även den bli minnesvärd. Två bälten på spel, två ytterligare matcher med båda kombattanterna på topp-15 och därtill en öppningsmatch på huvudkortet som borgar för en intensiv och underhållande fight:

Vem lämnar Fight Island med mellanviktsbältet?

Visa resultat


Vem blir ny mästare i lätt tungvikt?

Visa resultat


Vem tar chansen att klättra på flugviktsrankingen?

Visa resultat


Vieira eller Eubanks - vem vinner?

Visa resultat


Vem öppnar huvudkortet bäst?

Visa resultat

Den som får flest läsarröster enligt ovan blir den som är läsarnas gemensamma tips i respektive match. Svart eller vitt; det spelar ingen roll om det blir 51-49 eller 95-5. Vid exakt lika (eller om matchen i sig döms oavgjord) blir det No Contest och den matchen räknas inte in i läsarnas totalrad. Läsaromröstningen stänger vid 22-snåret på lördag kväll.

Redaktionens tips följer nedan. Skribenterna är hundraprocentigt eniga om framgång för Kai Kara France och Ketlen Vieira. 6/8 tror på regerande mästaren Adesanya i huvudmatchen, 5/8 på Reyes mot Błachowicz och 5/8 också på Dawodu i huvudkortets öppningsmatch:

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Superior Challenge 21: David Bielkheden försvarar bältet mot Håkon Foss

Anton

Nu står det klart att den svenske welterviktsmästaren i Superior Challenge David Bielkheden skall försvara sin titel mot norrmannen Håkon Foss inför den kommande galan den 28 november. Även svenske Adam Westlund och Tobias Harila skall gå match under galan.

Norge tar till strid för svenskt guld

Den 28 november så kommer MMA-organisationen Superior Challenge att stå scen för en rekorderlig landskamp, när hederlig skandinavisk rivalitet skall få finna husrum i buren! Norrmannen Håkon “Døden” Foss (9-8) kan tydligen inte finna sig i svenska triumfer, och har ställt in sig på att gå efter svenske David Bielkhedens (26-13) welterviktstitel. De två möts i co-main matchen under galan Superior Challenge 21.

Foss, som envisas med den högst irriterande ø-stavningen av sitt smeknamn, kommer dock inte in i matchen som segerrik. Han har enbart vunnit en av sina senaste sex matcher, och har tre nederlag på raken inför titelmötet den 28 november. Alla de fem förlusterna kommer via avslut. Svenske Bielkheden å sin sida, har enbart sett en förlust på sina senaste tio matcher, även om den dock kom i hans senaste match i maj 2019. Detta spelar ingen större roll då han likväl besitter welterviktsguldet i organisationen, ett bälte som omsveps av Svea Rikes fana, till “Dø(ö)den”s stora förtret.

Superior Challegne-grundaren Babak Ashti hade följande att säga om mötet:

Håkon har länge varit intresserad av att möta David i en titelmatch och vi har pratat om det ett par gånger de senaste åren så det är bra att den äntligen blir av. Det är stilmässigt en spännande matchning som kommer bli riktigt underhållande och extra nervkittlande eftersom titeln står på spel.

 

Westlund vs. Harila

Det blir mer svenskt under galan utöver titelmatchen i weltervikt, då en inhemsk kamp mellan Adam Westlund (3-0) och Tobias Harila (7-1) kommer äga rum den 28 november. Det mötet sker i Superior Challenges lättviktsdivision, och lovar bli en våldsam tillställning. Westlund vs. Harila är satt som huvudmatch under galan.

Nordisk MMA är på väg tillbaka efter ett långt uppehåll till följd av den rådande pandemin. Med Superior Challenge 21 återupptas vad som hoppas bli en alltmer aktiv scen för kampsport i Skandinavien, och om man skall vara extra hemlandskär, flertalet framtisa triumfer för gulblå gossar och flickor.

Galan kommer att sändas på Viaplay.se och TV10.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

UFC 253 invägning: Titelmatcherna blir av, två fighters missar vikten

Anton

Nu har invägningen inför UFC 253 som går av stapeln under lördagsnatten ägt rum på UFCs ‘Fight Island’ i Abu Dhabi. Alla de som skall gå titelmatcher till helgens gala klarar av vikten, dock missar två fjäderviktare gränsen.

Vågen har dömt!

Nu har resultaten från invägningarna inför UFC 253 kommit in! Mellanviktsmästaren Israel “The Last Stylebender” Adesanya (19-0) och hans titelutmanare Paulo “Borrachinha” Costa (13-0) vägde under dagen in på en vikt som reflekterar deras matchfacit, perfekt! Adesanya klev på vågen med en vikt på 83.5-kg (184lbs), medans Costa var snäppet tyngre på 84-kg (185lbs). De två är nu klara att i galans huvudmatch slafsa på ordentligt om bältet i mellanviktsdivisionen.

Co-main matchens huvudfigurer i Dominick “The Devastator” Reyes (12-1) och Jan Blachowics (26-8) kommer även de få strida om den vakanta lätta tungviktstiteln, då även de klarade av vikten. De vägde båda in på 93-kg (205lbs), och en god match lovas under morgondagens natt.

Missad vikt

Alla klarade dock inte med att hålla fingrarna i styr när det kommer till kosten. Slovaken Ludovit Klein (16-2), som är planerad att göra sin debut för UFC under galan, missade viktgränsen för fjäderviktsklassen med hela 1.8-kg (4lbs), då han vägde in på 68-kg (150lbs). Han var dock inte ensam med det. Ännu en fjäderviktare i ryssen Zubaira “Warrior” Tukhugov (19-4-1) missade vikten med 1.8-kg. Vad som blir av med de två återstår att se. Deras motståndare i Shane “Sugar” Young (13-4) och Hakeem “Mean” Dawudo (11-1-1) klarade båda av viktgränsen. UFC har fortfarande inte kommit med ett uttalande om matcherna skall fortgå som catchweight.

Nedan följer listan på de som vägde in samt vilken vikt.

Huvudkort:

Israel Adesanya: 83.5-kg (184lbs) vs. Paulo Costa: 84-kg (185lbs)

Dominick Reyes: 93-kg (205lbs) vs. Jan Blachowicz: 93-kg (205lbs)

Kai Kara-France: 57.1-kg (126lbs) vs. Brandon Royval: 57.1-kg (126lbs)

Ketlen Vieira: 61.7-kg (136lbs) vs. Sijara Eubanks: 61.7-kg (136lbs)

Hakeem Dawodu: 65.8-kg (145lbs) vs. Zubaira Tukhugov: 68-kg (150lbs) Missade vikten

Preliminärkort:

Brad Riddell: 70.8-kg (156lbs) vs. Alex da Silva Coelho: 70.8-kg (156lbs)

Diego Sanchez: 77.1-kg (170lbs) vs. Jake Matthews: 77.1-kg (170lbs)

Shane Young: 66.2-kg (146lbs) vs. Ludovit Klein: 68-kg (150lbs) Missade vikten

William Knight: 93-kg (205lbs) vs. Aleksa Camur: 93.4-kg (206lbs)

Tidiga Preliminärkort:

Juan Espino: 115.7-kg (255lbs) vs. Jeff Hughes: 117-kg (258lbs)

Khadis Ibragimov: 93.4-kg (206lbs) vs. Danilo Marques: 93.4-kg (206lbs)

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC 254: Stefan Struve vs. Tai Tuivasa

Anton

En tungviktskamp mellan holländaren Stefan Struve och australiensaren Tai Tuivasa är planerad att äga rum under UFC 254 den 25 oktober. Matchen blir den första för de båda tungviktarna under 2020.

Struve vs. Tuivasa

Stefan “Skyscraper” Struve (29-12) och Tai “Bam Bam” Tuivasa (9-3) är båda redo att genomföra sin första match för året om cirka en månad under UFC 254! De två är planerade att drabba samman i UFCs tungviktsdivision på UFCs ‘Fight Island’ i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Huvudmatch på kortet är en strid om lättviktstiteln mellan den regerande mästaren Khabib “The Eagle” Nurmagomedov (28-0) och interim-mästaren Justin “The Highlight” Gaethje (22-2).

Stefan “Skyscraper” Struve

Stefan Struve har gått igenom en tyngre period den senaste tiden i UFC. Holländaren har enbart vunnit en av sina senaste fem matcher, och förlorade sist mot veteranen Ben Rothwell (38-12) i december förra året via TKO. Skolad i strikingen och med en ständig längdfördel, har Struve utmärkt sig i UFC som en komplett fighter, med färdigheter både i det stående som i grapplingen. Trots sin skicklighet har det dock inte gått vägen för Struve i hans matcher, så han gick segerlös i hela två år mellan 2017-2018. Inställd på att revanschera sig efter den senaste tidens förluster, möter Struve i Tai Tuivasa en motståndare som befinner sig i en liknande situation.

Tai “Bam Bam” Tuivasa

Tai Tuivasa stormade in i UFC med höga förväntningar på sig. Med en rejäl kroppshydda, visade den unge australiensaren på en god atletisk förmåga, då han trots sin storlek både är snabb och rörlig inne i oktogonen. Han inledde sin karriär i världens främsta MMA-organisation med tre raka segrar, vara två kom via avslut. Denna vinstsvit följdes dock upp av ett katastrofalt facit, då “Bam Bam” inför mötet med Stefan Struve har sett nederlag i sina tre senaste kamper. Han gick sist match mot moldaven Sergey “The Polar Bear” Spivak (11-2) i oktober förra året, vilken han förlorade via submission. Med två tungviktare törstandes efter en seger i oktogonen den 25 oktober, kan en god kamp förväntas. Om det blir någon ‘Shoey’ för att fira in en seger för Tuivasa efter matchen, återstår att se.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fight Island 6: Volkan Oezdemir vs. Nikita Krylov

Anton

Den tidigare titelutmanaren i lätt tungvikt Volkan Oezdemir är redo att gå sin andra match för året när han tar sig an ukrainaren Nikita Krylov under UFC Fight Island 5 den 17 oktober. Matchen blir även den andra för Krylov under 2020.

Oezdemir vs. Kyrlov

En god kamp lovas äga rum i co-main matchen under UFC Fight Island 6 den 17 oktober, då UFC satt upp en topp-10 rankad match i lätt tungvikt mellan Volkan “No Time” Oezdemir (17-5) och Nikita “The Miner” Krylov (27-7)! De två genomför sin andra match för året i och med mötet i Abu Dhabi, och kliver in i oktogonen under olika förutsättningar. Oezdemir förlorade sin senaste match, när han blev knockad av den tjeckiske nykomlingen Jiri “Denisa” Prochazka (27-3-1) i juli månad. Krylov har med sig en seger från sitt föra framträdande i UFC, då han bemästrade brasilianaren Johnny Walker (18-5) via enhälligt beslut den 14 mars. I dagsläget är Oezdemir och Krylov rankade nummer 7 respektive nummer 9 i UFCs lätta tungviktsdivision.

Volkan “No Time” Oezdemir

Schweizaren Volkan Oezdemir var den som fick äran att välkomna Rizin FFs forne lätta tungviktsmästare Jiri Prochazka till UFC. I en mycket underhållande match den 11 juli klev de två in i oktogonen, och efter knappa sex minuter av kamp låg Oezdemir på canvasen, blödandes och omtumlad. Det blev en knockoutförlust för “No Time”, som fram till sin titelutmaning mot den dåvarande UFC-mästaren Daniel “DC” Cormier (22-3, 1 NC) i januari 2018, hade knutit samman en vinstsvit på hela fem raka matcher.

Dock har det gått lite utför sedan nederlaget mot Cormier, då Oezdemir bara mäktat med två segrar på sina fem senaste matcher. Med en ny mästare runt hörnet, och en i dagsläget relativt öppen lätt tungviktsdivision, kommer Volkan säkerligen att söka sig tillbaka till vinstkolumnen i mötet med Nikita Krylov den 17 oktober.

Nikita “The Miner” Krylov

Nikita Krylov är inne på sin andra stint som UFC-fighter, och har hittills tagit sig två segrar på fyra matcher. Ukrainaren gjorde sin debut i organisationen i 2013, men lämnade fyra år senare trots att han hade fem segrar i ryggen. Det skulle dock inte ta honom en längre tid innan han återvända till Dana White och co. Knappa ett och ett halvt år efter sin senaste UFC-match, inledde han den andra delen på sin karriär i organisationen med en förlustmatch mot polacken Jan Blachowicz (26-8) i maj 2018.

Under 2020 har Krylov hittills hunnit med en match, som han vann över Johnny Walker i UFCs sista gala innan Corona-avbrottet. Rankad nummer 9 i den lätta tungviktsdivisionen, återstår det att se om den ukrainska gruvarbetaren lyckas gräva fram en andra seger när hans ställs mot en tidigare titelutmanare i Volkan Oezdemir på ‘Fight island’.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

UFC planerar Thiago Santos vs. Glover Teixeira till den 7 november

Anton

UFC fortsätter visa sig vara envisa när det kommer till den lätta tungviktsmatchen mellan Thiago Santos och Glover Teixeira. Två gånger har mötet ställts in till följd av Covid-19, och nu sägs det äga rum under UFC-galan den 7 november.

Santos vs. Teixeira, nytt datum

För vissa har den rådande pandemin visat sig vara minst sagt problematisk. Två brasilianska UFC-fighters i Thiago “Marreta” Santos (21-7) och Glover Teixeira (31-7) kan stå som vittne till detta faktum. En match de två emellan har legat på bordet en längre tid, men hittills inte blivit av till följd av Corona-viruset. Först var det den äldre av de två som blev smittad av Covid-19, när Glover Teixeira tvingades dra sig ur hans möte med Santos planerad till den 13 september. Därefter var det “Marretas” tur att ta sin plats i sjuksängen när han testade positivt inför det ombokade mötet den 3 oktober.

Nu förväntas de två att drabba samman den 7 november, nästan två månader efter det ursprungliga datumet. Om fru fortuna visar sig vara på ett skämtsamt humör, kan möjligen rapporter om att de båda har testat positivt inför det datumet komma ut. Dock är det ett scenario som lyckligtvis verkar högst otroligt. Det är svårt att finna en situation där uttrycket “tredje gången gillt” skulle vara mer passande för de två.

Framtida titelutmanare

Kampen mellan Santos och Teixeira blir ett topp-möte i den för tillfället mästarlösa lätta tungviktsdivisionen, då de i dagsläget befinner sig på en nummer 2 respektive nummer 4 plats i rankningen. Segraren där kommer att försätta sig i en ypperlig position inför en framtida titelutmaning, och kan komma bli den första att ta sig an antingen Dominick “The Devastator” Reyes (12-1) eller Jan Blachowicz (26-8), som skall strida om bältet i co-main matchen nu till helgen under UFC 253.

Så länge man kan hålla sig frisk och kry det vill säga. Läs mer om matchninen mellan Thiago Santos och Glover Teixeira här.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Diego Sanchez vill möta Conor McGregor, sedan pensionera sig

Anton

UFC-veteranen Diego Sanchez har fyra fighter kvar på sitt nuvarande kontrakt med organisationen. Om Sanchez själv får välja, så möter han gärna superstjärnan Conor McGregor i sitt sista framträdande i oktogonen, och pensionerar sig därefter.

Sanchez sjunger på sista refrängen

Att beteckna Diego “The Nightmare” Sanchez (30-12) som en veteran i UFC-sammanhang är nästan en underdrift. den nu 38-årige amerikanen har varit en stapel i organisationen sedan hans deltagande i den första utgåvan av reality TV-showen TUF (The Ultimate Fighter) för 15 år sedan i 2005. Under sin tid som UFC-fighter har han gjort sig ett namn som en mycket intensiv karaktär, med järnfokus under sina entréer. Med sin match mot ännu en veteran i Clay “The Carpenter” Guida (35-20) från 2009 invald i UFCs Hall of Fame, har Sanchez äran att anslå sig till några av sportens legendarer.

Nu börjar “The Nightmare” dock se solnedgången på sin långa karriär, då han efter matchen mot den australiensiske ynglingen Jake “The Celtic Kid” Matthews (16-4) har tre matcher kvar på sitt nuvarande kontrakt. Drömscenariot för Sanchez skulle vara att få ta sig an de två Diaz-bröderna, samt en sista match mot den forne dubbelmästaren “The Notorious” Conor McGregor (22-4), och sedan cementera hans status som en “The Originals” från UFCs moderna era genom att lägga handskarna på hyllan.

Söker matcher mot legendarer

I en intervju nyligen inför hans match mot Jake Matthews under UFC 253 nu till helgen, diskuterar Diego Sanchez sina sista matcher i karriären. Även om han dock inte ser förbi mötet med Matthews, så bär han förhoppningar på att få ta sig an ett par legendariska fighters i sina tre nästkommande matcher efter helgen.

My goals in these last four fights in the UFC is to finish strong, to finish healthy. I shoot for the moon man, I shoot for the moon in everything I do. I’m looking for legend fights. I’m not looking past Jake Matthews, but I’m looking for some legend fights.

 

Diaz, Diaz och McGregor

När det väl kommer till framtida motståndare, kan Sanchez inte hindra sig själv från att anslå sig till den myriad av UFC-fighters som kommit ut för att utmana den forne Strikeforce-mästaren Nick Diaz (26-9, 2 NC) inför dennes ryktade återkomst nästa år. Han slänger även in Nicks yngre broder Nate Diaz (20-12) som en önskvärd motståndare. Avslutningsvis säger Sanchez att han skulle vilja gå en match mot Irlands MMA-stjärna Conor McGregor, för att därefter placera handskarna i mitten av oktogonen och vandra bort mot sin karriärs solnedgång, 18 år efter att hans första kamp i buren.

Nick Diaz is coming back. There’s some other names, Nate Diaz, there’s a lot of big fights that would be appealing for the fans. I said I shoot for the moon, Conor McGregor is the number four fight. I envision myself dominating these next three fights and finishing my career with a fight with Conor McGregor. That’s my dream, that’s my vision. As I build my legacy and his does what his does, I’ll be waiting if he wants to do it at the end of the road.

 

Blir det här kontraktet det sista för Sanchez i som MMA-fighter? Är matchningar med “legendarer” troligt för veteranen?

Läs mer
-6
Dana Sad
Dana Happy

UFC 256: Marvin Vettori vs. Omari Akhmedov

Anton

En mellanviktskamp har lagts till UFCs decemberkort när italienaren Marvin Vettori möter ryssen Omrai Akhmedov under UFC 256 i ett returmöte. Matchen blir den andra mellan Vettori och Akhmedov, som första gången möttes i december 2017. UFC 256 äger rum den 13 december, på ännu obestämd plats.

Akhmedov vs. Vettori

En spännande matchning i UFCs mellanviktsdivision kommer ske under den kommande vintermånaden! Ynglingen från Trentino Marvin “The Italian Dream” Vettori (15-4-1) är planerad att ta för andra gången sig an den fem år äldre Hugh Jackman-inspirerade ryssen Omari “Wolverine” Akhmedov (20-5-1) under UFC 256, som skall äga rum den 13 december. Deras första möte blev oavgjort. Med varsin match under bältet från det här året, blir det ett andra framträdande för både Vettori och Akhmedov på natten till den tredje advent, när nummer 14 respektive nummer 13 i mellanviktsdivisionen drabbar samman.

Omari “Wolverine” Akhmedov

Omari Akhmedov har likt så många andra fighters det här året, sett sin karriär temporärt stagnera till följd av den rådande pandemin. Med enbart en match avklarad hittills under 2020 jämfört med förra årets tre, klev ryssen senast in i oktogonen mot den forne mellanviktsmästaren Chris “The All-American” Weidman (15-5) den 8 augusti. Väl där blev det en förlust för “Wolverine”, då Weidman lyckades ta sin andra segrar på hela sju matcher via enhälligt beslut den kvällen. Akhmedov kom in i mötet mot Weidman med en vinstsvit på tre matcher, och får nu gå returmötet mot Vettori med en förlust i ryggen.

Marvin “The Italian Dream” Vettori

Marvin Vettori fick äntligen gå sin match mot Karl “Baby K” Roberson (9-3) den 13 juni, en match som sköts upp hela tre gånger på grund av komplikationer som kom till följd av Corona-viruset och missad vikt. Det är hittills den enda matchen som den 27-årige italienaren hunnit med det här året, och han fick med sig en seger via RNC-submission. Med den goda prestationen har Vettori nu limmat ihop en vinstsvit på tre raka segrar, och har ett god vind i ryggen inför returmötet med den ryske järven Akhmedov. Deras första möte i december 2017 slutade som oavgjord, ett resultat som Vettori vill rätta till med en övertygande seger. Dock har ryssen gått på som ett lokomotiv, med enbart en förlust på fyra matcher sedan deras första sammandrabbning, och en tuff utmaning väntar italienaren under UFC 256 den 12 december.

Vettori vs. Akhmedov. Vem vinner?

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Dan Hooker invägningar

Dan Hooker listar tre fighters han skulle vilja möta härnäst

Simon Tingberg

Den nyzeeländske lättviktaren Dan Hooker är rankad fyra i UFC:s lättviktsdivision. I sin senaste fight så ställdes han mot den före detta interimästaren Dustin Poirier under juni 2020 i Las Vegas. Fighten som var ett fem ronders krig i en fight som är en stark kandidat till årets fight gick dock inte Hookers väg. Poirier tog hem ett enhälligt domslut och istället för att blicka mot en eventuell titelmatch för Hooker så har han siktet inställt på andra motståndare.

I en intervju med submission radio så listar Hooker tre motståndare han skulle kunna tänka sig att möta härnäst.

Önskemotståndaren är tredje rankade Tony Ferguson som i år förlorade titelmatchen om interimbältet i lättvikt mot Justin Gaethje. Innan dess hade Ferguson en vinstsvit på tolv fighter.

I andra hand så skulle han vilja möta UFC:s nyförvärv från Bellator, Michael Chandler som ännu inte debuterat i UFC men som agerar ersättare i titelmatchen mellan Khabib Nurmagomedov och Justin Gaethje.

I tredje hand så vill han möta sjätte rankade lättviktaren Charles Oliveira som kommer från sju raka segrar och har rekord för flest submission segrar i UFC.

“Top pick, hands down would have to be Tony Ferguson. That is a fight I woudl love to jump in just because of the mystique around Tony Ferguson, I would love to get in there and just compete with the guy. Coming in at a close second, (drumroll) Michael Chandler. You throw him in for a world title, you throw him, first is a backup for a world title. That defintetely shows the stock that the UFC is putting into that guy. I would love to get in there, knee him in the face.

“Third, I keep getting broken translations from reporters that Charles Oliveira is calling you out. Charles Oliveira, where? Charles Oliveira get on a video and say, Dan Hooker, I want to fight you. It is not a difficult thing to do. I don’t speak Portugese, my friend, I can not understand you. I can’t understand translations, say it to me and we will put that fight together and make it happen. Any of those three, Tony Ferguson, Michael Chandler, Charles Oliveira put your hand up, who wants to get in there and compete?”

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.