Nyheter

Kimurapriset 2020: Jimmy Flick står för årets submission i UFC-debuten

Av

Alexander Clausson

10/01/2021
Jimmy Flick vinner Årets Submission 2020

Många är säkert redo att lämna det föregående året bakom sig. För vår del ska vinnaren i ytterligare tre kategorier av Kimurapriset offentliggöras, innan vi på allvar kan börja ladda inför den kommande månadens galor. Ikväll har turen kommit till ”årets submission”.

Lämnade ett avtryck i sin första UFC-match

Bland förra årets hedersomnämnanden återfinns ett gäng avslut som ägde rum i UFC, men även en submission i Bellator och ett avslut signerat av Cage Warriors-fightern Adam Wilson.

Utöver den nedanstående vinnaren var det två submissions från UFC-galor som rankades högt av Kimuras redaktion. Khabib Nurmagomedovs triangel mot Justin Gaethje och Charles Oliveiras giljotin mot Kevin Lee.

Mackenzie Dern och Ariane Lipski förtjänar också ett omnämnande för sina respektive ’kneebars’.

Ovanstående Wilson avslutade Scott Malone via en stående ’rear naked choke, i samband med Cage Warriors 112. Någon som var nära att ta hem segern i kvällens kategori – men som inte riktigt nådda hela vägen fram – var Svergies Oliver Enkamp. I samband med Bellator 248 lyckades svensken avsluta Emmanuel Dawa via en enastående ’japanese necktie’.

Vinnaren i kategorin för ”årets submission” fick UFC-kontrakt via sitt deltagande i Dana White’s Contender Series. Jimmy Flick debuterade i samband med UFC Vegas 17. Cody Durden stod för motståndet och Flick tog hem segern via en ’flying triangle choke’. I klippet nedan kan läsaren ta del av Flicks vinst samt ytterligare ett antal fina UFC-submissions från den gångna året.

Kimura önskar Flick ett stort grattis och vi är spända på att se vad amerikanen kommer åstadkomma i buren 2021.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av ufc (@ufc)

Under de närmaste två dagarna kommer vinnarna i de resterande kategorierna av Kimurapriset offentliggöras. Först ut är ”årets fight” och därefter ”årets svenska fighter”.

Kimurapriset 2020: Samtliga kategorier

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök