Nyheter

Kimurapriset: Weili Zhang vs. Joanna Jędrzejczyk utses till årets fight 2020

Av

Alexander Clausson

11/01/2021
Joanna Jędrzejczyk vs. Zhang Weili vinner Årets Fight 2020

Två kategorier återstår av Kimurapriset 2020 och ikväll har turen kommit till det prestigefyllda priset ”årets fight”. Två UFC-matcher utkristalliserade sig som tydliga kandidater när vinnaren skulle utses.

Hedersnomineringar

Kvällens kategori fick i särklass flest nomineringar av Kimuras medarbetare och förslagen som gavs var uteslutande matcher som ägt rum i UFC. Låt oss först ta en titt på ett antal hedersnomineringar.

Under den föregående veckan utsågs UFC 249 till årets gala av Kimuras redaktion och huvudmatchen mellan Justin Gaethje och Tony Ferguson var en av matcherna som nominerades till ”årets fight”.

Medarbetarna på redaktionen ansåg även att Jon Jones vs. Dominick Reyes och Dan Hooker vs Paul Felder förtjänade varsin nominering till kategorin. Hookers match mot Dustin Poirier var också en drabbning som diskuterades av redaktionen.

Svensk-norska Jack Hermanssons match – och förlust – mot Italiens Marvin Vettori var ytterligare en drabbning som Kimura och dess medarbetare ville lyfta fram.

Två matcher stack ut

När diskussionerna väl övergick till omröstning blev det riktigt jämnt mellan två drabbningar.

På en god andraplats återfinns en match som ägde rum i slutet av det föregående året, nämligen huvudmatchen i samband med UFC 256. Den regerande flugviktmästaren Deiveson Figueiredo klev in i buren som favorit, när han skulle möta titelutmanaren Brandon Moreno. Fighten blev dock mycket mer konkurrenskraftig än vad många på förhand hade förutspått. Figueredo behöll sitt bälte men de båda kombattanterna kommer ställas mot varandra igen, eftersom drabbningen gick till ett oavgjort majoritetsdomslut. 

Det föregående årets främsta drabbning var dock en titelmatch i den kvinnliga stråviktsklassen, i alla fall enligt Kimuras redaktion. Kinas Zhang Weili genomförde sitt första lyckades titelförsvar när hon ställdes mot den tidigare mästarinnan Joanna Jędrzejczyk.

Matchen var ett stående och tekniskt krig, som böljade fram och tillbaka under matchens gång. Drabbningen gick samtliga fem ronder ut och slutade i ett delat domslut.

Michael Bell och Derek Cleary gav segern till Zhang (48-47), medan Eric Colón hade Jędrzejczyk som vinnare (47-48).

Kimura tackar för en underhållande match och hoppas på fler grymma MMA-matcher 2021. Imorgon kommer vinnaren i årets sista kategori av Kimurapriset offentliggöras – ”årets svenska fighter”.

Kimurapriset 2020: Samtliga kategorier

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök