“”

KlubbGuiden: Slagskeppet

KlubbGuiden Slagskeppet

Det omtyckta segmentet ”KlubbGuiden”, där vår reporter Alexander ”Wonderboy” Thor, åker till olika MMA-Klubbar i Sverige och provtränar, är tillbaks. I det sista avsnittet för denna säsong besöker vi den anrika thaiboxningsklubben Slagskeppet.

Beläget vid den Kungliga Tennishallen i Stockholm, är Slagskeppet en av Sveriges äldsta thaiboxningsklubb. Klubben har varit är moderklubben för storstjärnor som Martin Holm, Jörgen Kruth, Sanny Dahlbeck, Sofia Olofsson och många fler. Föreningen grundades 1977 av P-O Lindvall och Ren Shin Kan Karate, och i början av 1980-talet inleddes ett samarbete med Master Sken, grundare av SIMTA (Sitnarong International Muay Thai Association) vilket utvecklade intresset för föreningens inriktning mot just thaiboxning. Slagskeppet är alltså en av de få riktigt gamla och fortsatt mycket aktiva thaiboxningsklubbarna i Sverige. Namnet Slagskeppet kommer från den tid då klubben hade sin träningslokal på en båt liggande vid Söder Mälarstrand i Stockholm.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Det här inlägget postades i Klubbguiden 2.0, Nyheter, Videor och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.
  • Styrbjörn

    Det var ju skoj att viktor var med, man skiner upp när man ser den där lille spillevinken fara omkring. Tycker ni borde överväga att ha med honom i framtida avsnitt också.

  • Krille Krokodil

    Kul inslag. Jag hade själv tankar på att testa klubben för många år sedan. Blev VBC istället då.

    Sådana här inslag och artiklar är mer intressant än McGregors mustasch, kommenterad av hans tränare – hämtat från en amerikansk sida.

Fler Klubbguiden 2.0:

28

Klubbguiden: Nacka Dojo

Klubbguiden är tillbaka och våran Wonderboy besöker i det här avsnittet Jörgen Kruth, bröderna Carneborn m.fl. på Nacka Dojo