UFC

Kolla in ”konstiga” poängkorten efter Khamzat Chimaev vs Kamaru Usman

Khamzat Chimaev Kamaru Usman

Gårdagens match mellan Khamzat Chimaev och Kamaru Usman resulterade i ett majoritetsdomslut efter tre ronder. Kolla in poängkorten i artikeln nedan.

Khamzat Chimaev dominerade den första ronden

MMA-journalisten Ariel Helwani lyfte fram poängkorten via ett inlägg på sitt X-konto (tidigare Twitter). Helwani beskrev dessa poängkort som ”konstiga”, eftersom de tre domarna endast var överens om en rond.

Derek Cleary, David Lethaby och Vito Paolillo dömde alla den första ronden som en 10-8 rond till Chimaevs fördel. Det är också den enda ronden som alla tre poängdomare är överens om. I den andra ronden dömde Cleary och Lethaby till Usmans fördel med 10-9. Paolillo såg det dock som en 10-9 rond till Chimaev. I den tredje och sista ronden såg Cleary Chimaev som vinnare med 10-9, medan de resterande två poängdomarna gav ronden till Usman med 10-9. Kolla in poängkorten i länken nedan.

Via MMA Decisions kan man se hur media och fans har bedömt högprofilerade MMA-matcher. På sajten framgår det att 21 av 29 sidor inom MMA-media som listas på sajten hade Chimaev som vinnare i varierande krav. Från 30-26 till 29-28. Fyra sidor hade resultatet oavgjort med siffrorna 28-28. Fyra sidor listade Usman som vinnare med siffrorna 29-28.

När det kommer till fansen hade 44% Chimaev som vinnare, 39.7% hade oavgjort och resterande 16.2% såg drabbningen som en seger till Usman.

Föregående artikel

Dana White bekräftar samtal med storstjärnan

Nästa artikel

Alexander Volkanovski berättar om de mentala problemen inför helgens gala

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök