Nyheter

Kolla in när Francis Ngannou sänker världsmästaren Tyson Fury

Av

Alexander Clausson

29/10/2023
Francis Ngannou Tyson Fury knockdown

Under natten till söndag ställdes UFCs tidigare tungviktsmästare Francis Ngannou mot boxningsvärldsmästaren Tyson Fury. Många hade räknat ut den förstnämnda.

Francis Ngannou stod upp bra mot Tyson Fury

Det var en otrolig prestation av den före detta UFC-tungviktsmästaren, som de flesta hade avskrivit redan innan fighten ens började. Ngannou hade dock andra planer. Han gick in offensivt och visade ingen rädsla när han utbytte slag med  en av de bästa tungviktsboxarna under de senaste 30 åren.

En stark start för Ngannou resulterade till slut i det mest dramatiska ögonblicket i fighten när han lossade en kraftig vänsterhand som träffade Fury bakom örat och fick honom att krascha in i i kanvasen i drabbningens tredje ronden. Fury kravlade sig tillbaka på benen, men han hade svårt att någonsin riktigt komma in i något slags flyt, även om han lyckades träffa fler slag än Ngannou under större delen av fighten.

Till sist bedömde domarna fighten 96-93 och 95-94 till Furys fördel, medan den tredje domaren gav ett avvikande resultat, 95-94 till Ngannou. Det var ändå tillräckligt för Fury att säkra segern, även om Ngannou troligtvis lämnar med känslan av att ha presterat som en vinnare efter en imponerande 10-rondsfight.

Efter fighten bytte Fury snabbt fokus för en match mot Oleksandr Usyk, som han redan hade skrivit kontrakt för att möta innan han äntrade ringen för att möta Ngannou. Även om den fighten fortfarande kommer härnäst, avfärdade inte Fury möjligheten att möta Ngannou igen som motståndare.

Läsaren kan kolla in Ngannous knockdown i klippet nedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ariel Helwani (@arielhelwani)

Nedan kan läsaren ta del av höjdpunkter från matchen i din helhet.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök