19 June, 2024
Nyheter

Kritik lyfts mot IMMAFs ungdoms-VM efter oroväckande uppgifter

Av

Alexander Clausson

09/08/2023
Ricky Wright kritik

I början av augusti ägde IMMAFs (International Mixed Martial Arts Federation) VM för ungdomar rum. Nu lyfter Ricky Wright kritik mot mästerskapet efter ovanligt mycket skador och konstiga domslut.

IMMAF befinner sig i kris

Sedan tidigare är det känt att den internationella amatörscenen inom MMA befinner sig i en kritisk situation. Efter att en snabb expansion de senaste åren påstås IMMAF nu befinna sig på gränsen till konkurs. Enligt uppgifter stöttar UFC organisationen genom att betala ut 1 miljon amerikanska dollar om året i bidrag. En summa som enligt uppgifter var helt förbrukat endast tre månader in i det nuvarande kalenderåret, med flera kvarvarande turneringar att arrangera. Situationen har gjort att flera länder har valt att klippa sina band till förbundet.

Under en exklusiv intervju med Kimura berättade August Wallén, ordförande för Svenska MMA-förbundet (SMMAF), om förbundets inställning till situationen.

SMMAF har liksom många andra länder valt att inte skicka deltagare på youth-VM i Abu Dhabi. Vi hoppas att EM i september kommer att genomföras på ett sätt som gör att vi kan deltaga men det vet vi inte ännu. Ett Nordiskt Mästerskap kommer att arrangeras och vi jobbar målmedvetet på att se till att landslaget kan tävla aktivt.

Sverige stod alltså utan representanter i samband med månades ungdoms-VM i Abu Dhabi.

I ungdoms-VM tävlar utövarna i tre olika ålderskategorier. 12-13 år, 14-5 år och 16-17 år.

Ricky Wright delar med sig av två videos

Via ett längre Facebook inlägg lyfter MMA-profilen Ricky Wright, president i MMA Cymru och presentatör för bland annat Fight Club Rush, kraftig kritik mot det avslutade mästerskapet.

Wright delade med sig av två videos från det ovannämnda mästerskapet. I det första klippet fastnar en atlet i en otillåten submission (stående giljotin). Därefter förlorar fightern medvetandet och domaren dröjer med ingripandet. Atleten drabbas sedan av ett anfall, urinerade inne i buren och placeras i fel position av domaren, enligt Wright. Den andra videon visar en ung atlet som skadas till följd av en kimura. Enligt MMA-profilen har liknande händelser varit obefintliga i samband med tidigare ungdomsmästerskap.

I have spoken to representatives from Safe MMA who used to oversee the medical side of IMMAF. In three previous Youth world championships an athlete has NEVER been put to sleep and has NEVER suffered a broken bone from a submission.

Enligt Wright vann även ett dussintal av utövarna sina matcher via otillåtna tekniker under en av turneringens dagar.

En förklaringen till den ovannämnda situationen, enligt Wright, är avsaknaden av erfarna och välutbildade domare. Enligt profilen har många veteraner lämnat förbundet i protest.

Läsaren kan ta del av de ovannämnda situationerna i videon nedan.

Kimura har sökt IMMAF för en kommentar på ovanstående uppgifter.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök