Okategoriserad

Kritiserade UFC-fightern uttalar sig om nattens förlust

shamil gaziev

Shamil Gaziev anklagades under nattens UFC för att ha gett upp mot Jairzinho Rozenstruik. Nu uttalar han sig om förlusten.

Shamil Gaziev: Jag kommer tillbaks

Det var UFC inatt och för svenska läsare kanske Bernardo Sopais förlust är det som etsats sig fast i minnet allra mest. Men även huvudmatchen har skapat reaktioner runt om i MMA-världen. Jairzinho Rozenstruik tog hem en kontrollerad seger i kvällens huvudmatch. Men sättet han vann på har nu kommit att diskuteras.

Shamil Gaziev hade en tuff kväll på jobbet. Hade svårt att utföra sin gameplan då Rozenstruik tidigt kunde etebalera sin striking. Men det som väckte irritation hos fansen var sättet som matchen slutade på. I rondvilan mellan fjärde och femte bröt domaren Marc Goddard efter att Gaziev klagat på problem med sin syn.

Nu uttalar sig Gaziev om förlusten med ett meddelande på X.

First of all congratulations [Jairzinho Rozenstruik], good job today. Got eye and nose damage in 2nd round and couldn’t follow fight plan. If anyone thinks it will break me, I will disappoint you, I’m going to return gym in the coming days and I promise my fans to get better.

Kritiserades av fansen – ”Han måste bli släppt av UFC”

Med begränsad information kring ögonskadans allvar var det flera som ifrågasatte Gaziev’s beslut. Vissa gick till och med så långt att de vill se honom bli släppt av UFC.

Samtidigt tyckte andra att det var rätt beslut. Även Marc Goddard hyllades då han beordrade en översättning för att förstå vad Gaziev sa, inte bara vad hörnan sa.

Vad är era tankar kring det hela?

Föregående artikel

VIDEO: MMA-fajter diskvalificerad under boxningsmatch

Nästa artikel

Reza Madadi uttalar sig för första gången efter helgens kaos

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök