Krönika: Tack för allt, Alexander Gustafsson!

Tim Tebras

Alexander Gustafsson lämnar handskarna i oktagonen och karriären är över. Kimura ser tillbaka på vad som ändå måste betraktas som ett tioårigt blågult framgångståg.

För mig började allt på laptopens 15-tumsskärm en söndagsförmiddag på hösten 2009. Egentligen skulle jag göra ett julhandelsschema för personalen i den butik jag vid tillfället drev. Men så var det ju det där med den unge, talangfulle, svenske knockoutmaskinen som hade gjort UFC-debut under gårdagen. Jag hade redan råkat läsa resultatet, men jag ville se det med egna ögon. Tack vare onlinetjänster i en juridisk gråzon så kunde jag kort senare titta på hela UFC 105 om jag hade velat. Och jodå, senare såg jag hela galan – men just där och då fanns det bara ögon för en match. Alexander Gustafsson mot Jared Hamman. Hur det slutade vet de flesta redan: den 22-årige svensken sänker amerikanen med en högerkrok och följer därefter upp med en blixtsnabb, totalt respektlös, hagelskur av slag mot den liggande amerikanen. 27-åringen försvarar sig efter bästa förmåga men Alex forcerar försvaret med relativ lätthet och till slut måste domaren kliva in. TKO i första ronden. I debuten. Wow! Och sättet han gör det på! Det är vackert fotarbete, det är aggressiv striking – och samtidigt ser det så avslappnat ut. Här har vi en kille att följa!

Själva storyn kan vi ju sen. Submission-torsken mot Phil Davis leder till träning och vänskap med densamme, vilket svensken omedelbart visar ger resultat genom att ta hem kommande två matcher, själv via submission. Mitt eget nästa wow-ögonblick som Alex-fan är definitivt matchen mot James Te Huna. Gustafsson stryper ut nyzeeländaren framför 18000 vilda australiensare i Acer Arena i Sydney och det blir knäpptyst i arenan. Det var riktigt häftigt.

Även om segrarna mot Matt Hamill och Vladimir Matyushenko absolut också är minnesvärda, är nästa stora milstolpe såklart den första UFC-galan på hemmaplan. Inte bara kommer MMA-jätten till Sverige, utan det är också vår rising star som ska headlina kortet. Dessutom möta den farlige Thiago Silva, han som nästan patenterat den där skära-halsen-av-motståndaren-gesten. Det är en snöig aprildag och rätt så nervöst. Väl inne i Globen ändras dock det mesta. Det här är, på gott och ont, ljusår från svensk folkhemsidrott. Proffsigt till max och med stenhårt fokus på underhållningsbiten runtom själva sporten. Jag hade förvisso redan sett både hockey och baseboll i Nordamerika, men det här var ett snäpp till. Alex vinner matchen mot Silva på ett otvetydigt enhälligt domslut och fortsätter klättra på stegen.

Nästa pinnhål är legendaren och forne mästaren Mauricio “Shogun” Rua. Ett väldigt speciellt möte för mig. “Shogun” är tillsammans med B.J. Penn min första stora favorit bland fighters. Och nu ska brassen alltså möta min nye favorit – den blonda, nästan två meter långa, 25-åringen från Arboga. Det är en extremt nervös decembernatt framför TV:n hemma hos en kompis. Jag är helt säker på att Alex kommer torska och framgångståget sinkas lite. Men nej då, seger även här – och nu är det nästan så att vi börjar fundera på om inte Alex borde få en titelfight. Segerrusiga (och kanske lite ölrusiga också) bestämmer vi på stående fot att det är klart vi “åker till Vegas” om Alex får möta Jon Jones.

Istället bokas “The Mauler” för ännu ett Globenframträdande men blir skadad kort innan galan. Tur, med facit i hand, då det innebar att vi fick in Ilir Latifi på den stora scenen också. Men just då kändes det surt. Men så kommer beskedet senare under våren: Alex får en chans på bältet! Han ska möta suveräne Jon Jones. Den yngste mästaren någonsin i UFC. Han som knappt ens varit nära att förlora, förutom en diskvalificeringsförlust. Det här var såklart innan Jones avslöjats som festprisse eller dopad, och såväl jag som resten av MMA-världen såg något slags oövervinnerlighets-skimmer runt amerikanen.

UFC 165 i september alltså. Här kommer vi, Las Ve… Toronto? All right, det blir nog skoj det också. Jag är så nervös när jag ska boka biljetter till gänget att man kan tro att matchen börjar snart. Men allt går bra och vi får suveräna platser i Air Canada Center, “rakt på” oktagonen. Och jag minns det så väl, ögonblicket då transaktionen gått igenom och stora svarta bokstäver lyser på skärmen:

TIM, YOU’RE GOING TO UFC 165!

Hur själva matchen gick vet precis varenda MMA-fan idag. Det här handlar om vilka minnen och vilken upplevelse Sveriges ojämförligt största kampsportsstjärna givit oss fans. I introklippet till matchen pratar Alex om just Jones oövervinnerlighets-aura och försöker tona ner den. Ordvalet, givet vad som hände, har etsat sig fast i minnet:

Everybody bleeds.

Redan i första (eller är det i andra?) ronden så spricker mästarens ögonbryn och blodet rinner. En i mitt rese-/läktarsällskap vrålar som jag aldrig hört honom vare sig förr eller senare; EVERYBODY BLEEEEEEDS! och gåshuden är total.

ufc 187 Jon Jones i oktagonen
Everybody bleeds…

När domslutet läses upp efter de fem stenhårda ronderna är besvikelsen avgrundsdjup. Har vi lagt alla de här pengarna, åkt runt halva planeten, till och med varit borta en dag extra för att hinna se Niagarafallen, pressat tillbaka jetlag och allt sånt, för att få uppleva Alex plocka ronder och nertagningar mot “den oslagbare” Jones; komma tillbaka från den i 99 fall av 100 matchavslutande armbågen i fjärde ronden och så vidare – bara för att se poängdomarna skänka segern till mästaren på silverfat? Arg. Besviken. Och helt tom. Jag har absolut noll röst kvar och kan inte ens svara alla de icke-svenska åskådarna som skänker sina sympatier när vi är på väg ut ur arenan.

Nästa match är i London ett knappt halvår senare. Samma gäng är på plats då också, och ser Alex mer planenligt göra processen kort med Jimi Manuwa, samt efteråt försöka sig på MMA-historiens sämsta kullerbytta. En häftig upplevelse och ett skönt slut på kvällen, men givetvis inte lika stort som UFC 165.

Som tillägg, för att understryka upplevelsen: jag har på läktarplats sett mitt favoritlag vinna SM-guld i fotboll. Stockholmsderby i samma sport. Premier League. La Liga. Landslaget i EM. Nordamerikansk hockey, baseball, basket och teatersporten Pro Wrestling. Och en hel del till. Men ingen annan åskådarupplevelse har varit större än UFC 165.

Därutöver har vi givetvis varit på plats även på övriga Globengalor och den hemska morgonen på Tele2 Arena i januari 2015. Vi bokade och flyg och hotell till Berlin två dagar innan Alex blev skadad och inte kunde midsommarfajtas mot Glover Teixeira. I slutet av samma år kom sedan nästa stora chans: titelmatch igen. Men nu mot Daniel Cormier. UFC 192 i Houston, Texas.

Houston är en trevlig stad och galan var om möjligt än proffsigare arrangerad än UFC 165, men det var aldrig riktigt samma edge som i Toronto. Förutom kanske då när Alex sänkte Cormier i tredje ronden. Då jäklar var vi på tårna på våra läktarplatser. Men även denna gång slutade kvällen i ett domslut till motståndarens fördel och en besviken vandring ut i nordamerikansk sommarvärme (jodå, det var en bra bit över 20 grader ute även om det var oktober och sen kväll).

När “The Mauler” nästan ett år senare mötte Jan Błachowich så gav det nästan fler frågetecken än svar. Varför ville inte Alex gå huvudmatch? Varför var det viktigt att få tre ronder och inte fem? Vad sjutton hade hänt med hans fotarbete? Kunde eller ville han inte avsluta polacken?

Ytterligare ett halvår senare var den gamle Alexander Gustafsson tillbaka, eller kanske till och med en ny och bättre än någonsin. Glover Teixeira fick smaka jabbar och dominans i fyra och en halv rond innan en spektakulär uppercutserie antagligen skickade ut den farlige strikern från den absoluta toppen för gott. Och Gustafsson själv bjöd Globen på ännu mer känslor efter matchen, när han friade till sin Moa i oktagonen.

Därefter följde ännu ett långt uppehåll för Gustafsson och i slutet av 2018 blev så äntligen 2014:s hetaste match av. Jones vs. Gustafsson 2. Tredje gången gillt för den svenske stjärnan. För egen del ingen ny Nordamerikaresa utan istället nattsittning på hemmaplan. Och med tanke på dels utgången i matchen och dels sistaminutenflytten från Las Vegas till kaliforniska Inglewood, är jag rätt glad för egen del. Men fortfarande besviken för Alexanders del, att han var så bra och nära men aldrig fick bli mästare.

Att följa Alexander Gustafsson så specifikt och inte bara MMA generellt, har inte bara tagit mig till städer, platser och arenor jag troligen aldrig hade besökt annars. Det har också givit mig vänner och minnen för livet. Och inte minst har vi fått se ett gäng riktigt vassa MMA-prestationer.

Och nu, när svensken efter förlusten mot Smith igår kväll, aviserat att vi inte får nöjet att se honom fajtas mer, är det väl likt förrförra stycket man får summera hela hans karriär:
Så bra.
Så nära.
Men aldrig mästare.

Tack Alexander, för att vi fått följa dig på nära håll. Tack för ditt oersättliga bidrag till att höja MMA:s status och intressenivå i Sverige och världen. Tack för showen. Tack för allt.

+16
Dana Sad
Dana Happy
Tim Tebras
Bättre en TKO i handen än tio skiljaktiga domslut i skogen

Bättre en TKO i handen än tio skiljaktiga domslut i skogen

Tim Tebras
Daniel Cormier Tony Ferguson Khabib Nurmagomedov

Daniel Cormiers och Tony Fergusons fina meddelanden till Khabib efter faderns bortgång

kimura

Tony Ferguson och Khabib Nurmagomedov har haft sina meningsskiljaktigheter genom åren men dessa har åsidosatts för att via respekt till ryssens far Abdulmanap Nurmagomedov som gick bort i dagarna.

Den äldre Nurmagomedov, som har tränat sin son sedan han var ett barn, gick bort i sviterna av COVID-19 och en hjärtattack.

Även om Ferguson och Khabib utbytt en del hårda ord genom åren stoppade detta inte amerikanen från att ge sina kondoleanser till lättviktsmästaren efter faderns bortgång:

Herrarna har en lång historia av att nästan mötas då de bokats fem gånger men alla gånger ställts in. Senast var detta i april då Nurmagomedov fick hoppa av då han satt fast i Dagestan.

Cormier skickar även han meddelande

Någon som Nurmagomedov haft en bättre relation med genom åren är den tidigare dubbelmästaren Daniel Cormier som tränat tillsammans med ryssen. Även hn har valt att skicka ett fint meddelande till lättviktsmästaren:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

My brother Khabib, I am praying for you and your family. Your father leaves such a tremendous legacy behind. Every time I was around him, I could see how proud he was of you. You showed him some amazing things, my brother. He trained you to be a fighter and you got there. I love you, my brother. Hug your mom, hug your wife and children and know you have a ton of support around the world during this tough time. Everyone else, please swipe right. This video shows who Abdulmanap was, as he wrestled one of my youth wrestlers before UFC 187. He would wrestle anyone, big or small. It’s a memory I’ll never forget. Rest In Peace, Abdulmanap. One day we will all meet again. @Khabib_nurmagomedov @mosesmirabal 📸@official.noah.bean

Ett inlägg delat av Daniel “DC” Cormier (@dc_mma)

My brother Khabib, I am praying for you and your family. Your father leaves such a tremendous legacy behind. Every time I was around him, I could see how proud he was of you. You showed him some amazing things, my brother. He trained you to be a fighter and you got there. I love you, my brother. Hug your mom, hug your wife and children and know you have a ton of support around the world during this tough time.” Daniel Cormier wrote to Khabib Nurmagomedov. “Everyone else, please swipe right. This video shows who Abdulmanap was, as he wrestled one of my youth wrestlers before UFC 187. He would wrestle anyone, big or small. It’s a memory I’ll never forget. Rest In Peace, Abdulmanap. One day we will all meet again.

Andr som skcikat meddelanden till Nurmagomedov är Conor McGregor och Justin Gaethje.

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy

UFC ‘Fight Island’: Tre matcher inställda på grund av COVID-19

kimura

Tre UFC-matcher som skulle ägt rum den 16 juli på ‘Fight Island har ställts in.

Det rör sig om följande tre matcher som alla ställts in på grund av COVID-19 och det är mycket osäkert om en ersättare kommer hinnas hittas till någon av dessa:

Marina Rodriguez vs Carla Esparza

Marina Rodriguez var tänkt att möta forna stråviktsmästarinnan Carla Esparza på galan. En medlem av Rodriguez team ska dessvärre testat positivt för COVID-19 och nu har UFC valt att plocka bort Rodriguez från galan som en säkerhetsåtgärd.

Anderson dos Santos vs Jack Shore

Anderson dos Santos har även han plockats bort då han testat positivt för COVID-19. Han skulle ha mött Jack Shore.

Vinicius Moreira and Modestas Bukauskas

Brassen Vinicius Moreria var tänkt att möta Modestas Bukauskas inom lätt-tungvikt.  Dessvärre har Moreira testat positivt för viruset och har plockats bort fån galan. Moreira har en förlustsvit på tre raka.

 

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Fight Club Rush 7

Fight Club Rush 7: Matchkort och Sändningstider

kimura

Ikväll hålls det första stora MMA-eventet i Sverige sedan krisen då Fight Club Rush är tillbaka med sin sjunde upplaga. Galan äger rum i Västerås och börjar nu på sena eftermiddagen.

Galan kommer att kunna ses på nätet genom pay-per-view på Fightertv.se och kommer hållas utan publik:

Nedan kan ni se matchkortet för galan:

HUVUDKORT – Startar kl 18.20:

  • Proffsmatch i Lättvikt: Moein Ahmadi vs. Elvin Hoxha
  • Proffsmatch i Bantamvikt: Fadi Asfar vs. Rohullah Yousofi

A-klassmatcher

  • Bantamvikt: Abdurakhman Nasrutdinov vs. Basir Safdari
  • Fjädervikt: Daniyal Shamkhalov vs. Sebastian Furmanek

UNDERKORT (A-klass) – Startar kl 16.00:

  • Weltervikt: Rahmads Stromanis vs. Abdallah Habib
  • Mellanvikt: Alexander Lindgren vs. Vincent Petersson
  • Lätt tungvikt: Daniel Karlsson vs. Oskar Carlsson
  • Fjädervikt: Yalkun Tadzijev vs. Jakob Valegren
  • Weltervikt: Johan Dahl vs. Tobias Wallberg
  • Lättvikt: Dimitris Dimitriadis vs. Seid Emin Makaev

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Alexander Gustafsson poster

‘Fight Island’-affischen med Alexander Gustafsson har släppts

Ralph Nordahl

Den officiella postern den kommande UFC-galan den 25 juli där Alexander Gustafsson har släppts och nedan kan ni själva se vad ni tycker.

Huvudmatchen för galan kommer att vara den mellan tidigare mellanviktsmästaren Robert Whittaker och tidigare titelutmanaren Darren Till. På huvudkortet gör även trefaldige titelutmanaren Alexander Gustafsson (18-6) sin efterlängtade comeback mot forne tungviktsmästaren Fabricio Werdum (23-9).

Nedan ser ni den officiella affischen:

UFC poster Alexander Gustafsson

Galan kommer även bjuda på en match mellan veteranerna Mauricio ‘Shogun’ Rua och Antonio Rogerio Nogueira.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor Abdulmanap Nurmagomedov

Conor McGregor uttalar sig om Abdulmanap Nurmagomedovs död

Ralph Nordahl

Conor McGregor har gett ett kort meddelande om Abdulmanap Nurmagomedovs död, fadern till hans ärkerival Khabib Nurmagomedov.

Abdulmanap avled i ett sjukhus i Moskva denna vecka i sviterna av COVID-19 och en hjärtattack. Nyheten har mötts av kondoleanser och lyckoönskningar från flera stora namn inom MMA-världen som alla erkänt den äldre Nurmagomedovs gärning inom sporten, inte bara i egenskap av sin sons tränare utan även för många andra fighters i Dagestan.

McGregor har nu uttalat sig som följande via Twitter:

The loss of a father, a coach, and a dedicated supporter of the sport. Condolences and rest in peace Abdulmanap Nurmagomedov.

McGregor, tidigare fjäder och lättviktsmästare, och Khabib Nurmagomedov, regerande lättviktsmästare, delar en av de mest hatiska relationerna i MMA-historien.

Efter flera månader av trash-talk möttes de till slut i oktober 2018. Nurmagomedov vann matchen efter en dominant insats via submission(neck-crank) i fjärde ronden. Deras fejd har dock fortsatt fram tills nu.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC 251: Gilbert Burns bortplockad från galan – testat positivt för COVID-19

Ralph Nordahl

Gilbert Burns har blivit bortplockad från UFC 251:s huvudmatch där han skulle mött welterviktsmästaren Kamaru Usman efter att testat positivt för COVID-19. 

Enligt flera källor som pratat med MMA Fighting igår har Burns testat positivt för viruset i och med testerna som genomförts innan resan till Yas Island i Abu Dhabi den 11 juli.

I och med detta har Burns skickat ett meddelande till sina fans via Twitter.

Tidigare i veckan meddelade Burns lagkamrat, ONE C-mästaren Aung La N Sang, att han testat positivt för COVID-19. En ytterligare källa avslöjar att minst en tränare från deras gym Sanford MMA också testat positivt.

Alla fighters som ska medverka på UFC 251 har flugits privat till olika knutpunkter i världen innan den sista flygningen till Abu Dhabi. Burns och hans team var tänkta att flygas ut från Las Vegas men i och med testresultaten har inga i teamet gjort resan.

Med Burns bortplockad lämnar detta Usman i en prekär situation utan motståndare med endast en vecka kvar.  Det är oklart om UFC ens kommer att försöka hitta en ersättare med tanke på de hårda kraven kring coronatester innan någon får flyga till Abu Dhabi.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Kimura.se var nära konkurs. Nu vill vi blicka framåt med er i fokus.

Kaveh Sabeghi

Vi har drabbats av virusattacker, intäktsförluster, varit två månader från konkurs, räddats av våra skribenter och nu är vi ute efter att veta vad du som läsare vill se av Kimura i framtiden. Det här är Kimuras “true story” de senaste åtta månaderna. 

Besökare efter besökare började sakta via olika typer av länkar hos oss att vidarebefordras till olika typer av bluffsidor, “vinn en Iphone”, “vinn 10.000kr”. Vi märkte inte detta förrän det nådde ett skede där man inte ens kunde komma in på Kimura.se längre. Detta drabbade dock enbart de som inte var Kimura admins. Det innebär att vi som jobbar med Kimura upplevde aldrig dessa problem förrän vi fick höra det från er besökare samt nära och kära. Efter en första snabb insats lyckades vi få tillbaka sidan till det normala.

Men vi märkte ganska snart att det inte räckte. För ca åtta månader sedan började detta att drabba oss och fram till förra veckan har vi kämpat med detta som kostat oss mer än vi kunde ana. Nu har vi äntligen nått det målet som vi strävat efter. Utöver att sidan är säker från olika typer av hack så är den också mycket snabbare. Hacken var helt ofarliga för er besökare, förutom att ni fick en dålig upplevelse av Kimura.

Hacken i sig skapade också en massa buggar på sidan som gjorde att sidan plötsligt hade en massa annonser och att en massa funktioner inte fungerade. Men nu är allt detta fixat samt att Kimura.se är idag snabbare än någonsin.

Tillsammans med alla hack och alla kostnader som den skapade kom ytterligare ett världskänt virus, Corona. Viruset slog hårt mot alla medier som försörjer sig på annonser, annonsörerna frös sina pengar vilket ledde till att vi inte hade några som ville annonsera. Vi hade annonser på sidan, men fick inga pengar.

Kombinationen av kostnader ihop med stora förluster av intäkter i ett litet bolag resulterar snabbt till konkurs. Vi var två månader ifrån konkurs. Då klev våra skribenter fram, de fortsatte att skriva i samma fart men utan någon lön. De gjorde det utan någon som helst vetskap om när lönen skulle kicka in igen. Detta är vi evigt tacksamma för.

För er som inte vet så jobbar ingen på Kimura heltid med Kimura, detta gäller även mig och Jaser Davari som är grundare av sidan. Vi är ett gäng eldsjälar som brinner för sporten och för er besökare samt den respons vi får från er. Vi älskar att vi skapat något som folk vill besöka och dela sin kärlek till sporten med oss.

Som ni märker har vi valt att vara totalt transparenta med er i den här artikeln om vår situation. “Det som inte dödar en, gör en starkare” och det är det vi ska satsa mot att bli. Bästa sättet är då att involvera er besökare.

Så frågan går ut till er besökare. Vad vill ni se för skillnader på Kimura i framtiden? Vad är det vi bör ändra på och vad är det vi bör införa? Frågan är öppen. Skriv era tankar och önskemål i kommentarerna, högt till lågt, stort till litet. Vi kommer att analysera det ni skriver för att sedan återkomma med hur vi går vidare med alla förslag.

Kom ihåg en sak, ni kanske inte jobbar för Kimura, men som besökare jobbar ni omedvetet med Kimura genom att besöka, dela och kommentera. Ni är Kimura ambassadörer och är därav högst relevanta för oss att kämpa för.

Läs mer
+35
Dana Sad
Dana Happy
Jack-Hermansson-Kelvin-Gastelum Chris Weidman

Jack Hermansson gladare att möta Kelvin Gastelum än Chris Weidman

Ralph Nordahl

Svenske Jack “The Joker” Hermansson kommer att ta sig an tidigare interimtitelutmanaren Kelvin Gastelum i den UFC-galan på Yas Island den 18 juli.

Hermansson befann sig från början i samtal om ett möte mot forne mellanviktsmästaren Chris Weidman reserestriktioner stoppade dock matchen och amerikanen kommer istället möta Omari Akhmedov den 8 augusti.

Hermansson säger till MMA Junkie att han är gladare över att möta Gastelum än Weidman:

I don’t think Chris was ready to fight on this card. Gastelum wanted to fight me, I wanted to fight him. We asked the UFC if we could make it happen, we could, so I think the outcome was even better than I thought so I’m super happy with this fight. I’m looking forward to it. Gastelum is a little bit more up-to-date. Weidman has a big name, but it’s a little bit about the rankings as well. I want to move forward and I feel like Gastelum is the right fight to do that.

Weidman halkade ur från mellanviktsrankingen efter att förlorat 5 av 6 matcher.

Hermansson (20-5) var i sin tur nära en titelchans innan han i sin senaste match avslutades av Jared Cannonier. Svensken har nu 7-3 i UFC record.

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy
Jose Aldo invägning

Jose Aldo: Har varit lättare att klara bantamvikt än fjädervikt

kimura

Forne fjäderviktsmästaren José Aldo säger att han haft lättare att klara bantamvikt än fjädervikt.

Aldo, 33 år, har sett mager ut när han vägt in sig till fjädervikt så när det meddelades att han skulle gå ner till till bantamvikt blev en hel del oroliga. Aldo lyckades dock motbevisa tvivlarna när han vägde in sig för att möta Marlon Moraes i december.

Nur förbereder han sig för att möta Petr Yan om det vakanta bantamviktsbältet. Han är just nu i karantän i Sau Paulo innan flyger vidare till Abu Dhabi för UFC 251. Även om förutsättningarna inte varit optimala så meddelar nu Aldo via ESPN att viktnedgången återigen gått smidigt till:

These two days here in Sao Paulo are definitely gonna get in the way of my weight cut a little bit. But I bought a rope to jump, and I’m gonna go in the jacuzzi in the room or whatever. I’m gonna be able to stay active, but I’m happy to be a part of this, and the cut for 135 has actually been a lot easier than it was at 145.

Även om han retligt nog förlorade den jämna matchen mot Moraes via delat domslut såg Aldo bra ut under den 15 minuter långa matchen.  Många ansåg dock att Aldo borde fått segern bland annat UFC-presidenten Dana White. Aldo belönades med titlechansen mot Henry Cejudo vid UFC 249 men brassen tvingades dra sig på grund av reserestriktioner under pandemin.

Aldo säger sig nu känna sig i topptrim inför den efterlängtade titelmatchen:

We adapted everything for me to move down in weight so my nutrition and everything else, and I really feel like I rejuvenated my body. It gave me a lot of energy, so I’m keeping my weight down more than I was before, and so that cut down to 135, I’m still feeling a lot better after that cut.

Jose Aldo har 28-6 i record.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Inför UFC 251: Återupplev Gilbert Burns vs. Tyron Woodley

Ralph Nordahl

UFC 251 stundar och inför detta har UFC släppt den kommande welterviktsutmanaren Gilbert Burns senaste match mot forne mästaren Tyron Woodley som gratismatch. Ni kan de denna i sin helhet ovan.

Burns kommer att möta welterviktsmästaren Kamaru Usman den 11 juli.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.