Alexander "The Mauler" Gustafsson invägning UFC

Krönika: Alexander ”The Mauler” Gustafssons väg till UFC-bältet

Alexander Gustafsson har äntligen fått en fight. Den 4 augusti, i Los Angeles, tar han sig an nummer 2-rankade Volkan Oezdemir. Det är en synnerligen intressant matchning mellan två duktiga strikers. Oezdemir var egentligen planerad för ett möte med Mauricio ”Shogun” Rua på UFC Fight Night 134 i Hamburg. UFC valde att plocka bort schweizaren och istället matcha denne mot vår svenske stjärna. Med tanke på att det kommer att ha passerat ca 14 månader sedan Alex senaste fight är det hög tid att svenska mma-fans får njuta av vår största stjärna i oktagonen.

Inaktivitet

Alex gick sin första UFC-fight i november 2009. Efter att i sin andra match i organisationen ha åkt på sin första förlust i karriären vände trenden. Alex tog inte mindre än 6 raka segrar i den vid tidpunkten tuffa divisionen. Vi svenska mma-fans visste vid det här laget att Alex var en blivande stjärna, men den amerikanska och internationella mma-publiken hade ännu inte fått upp ögonen för den svenske supertalangen.

Alexander Gustafsson träffar Jon Jones med en jabb
Foto: Meddi

Det skulle komma att dröja till den 21 september 2013 innan den breda internationella publiken lärde känna ”The Mauler”. Paradoxalt nog skedde det i samband med en förlust. Det var efter matchen mot den vid tidpunkten oövervinnerlige Jon Jones som Alex slog igenom på allvar. Många ansåg att Alex vann matchen och att han borde ha tilldelats segern, men tyvärr var det inte en bedömning som poängdomarna delade. Oavsett utgången så har matchen gått till historien som en av de bästa någonsin. Det är en skaplig merit att ha på sitt CV.

Sedan matchen mot Jones, som innebar det stora publika genombrottet, har Alex endast gått fem matcher. Inaktivitet, oavsett bakomliggande anledning, är negativt för en fighters karriär. För att hålla sig aktuell, kommersiellt och sportsligt, krävs det att man går match regelbundet.

Sin senaste fight gick Alex den 28 maj 2017. Han ställdes mot den giftige brasilianske veteranen Glover Teixeira. Det var en strålande insats av svensken och han total-dominerade den erfarne strikern med sin fina boxning. Det var en uppvisning i mma-striking som varade i drygt 20 minuter – tills dess att Alex avslutade Teixeira via KO. Efter den fina insatsen var Alex tillbaks i mma-rampljuset igen, och det med besked. Det talades om honom i mma-medier och UFC var mycket nöjda med hans insats.

Alexander
Lyckan, Alex och de svenska fansens, blev tyvärr inte långvarig. Plötsligt blev det helt tyst från Alex sida. På sociala medier var det närmast total tystnad. Det spekulerades friskt men ingen – åtminstone inte någon utomstående – visste vad som hade inträffat. Det kom att dröja till i november innan Alex gick ut och berättade om den skada han hade råkat ut för. En allvarlig nyckelbensskada var orsaken till den plötsliga tystnaden. Alex var 1-rankad och den självklare utmanaren om titeln. På grund av skadan smet Oezdemir före i kön och gavs chansen att utmana Cormier om bältet på UFC 220 i januari i år.

En division i kaos

När Alex, i vintras, hade återhämtat sig från axelskadan och började bli redo för återkomst till buren hade nya hinder dykt upp på horisonten. Cormier hade bokats in för en supermatch mot tungviktsmästaren Stipe Miocic. Alex var topprankad och hade redan besegrat de flesta i toppen av divisionen. Den enda riktigt logiska matchningen var en fight om titeln mot Cormier. Någon sådan var emellertid inte möjlig vilket placerade Alex i en sorts limbo.

Den lätta tungviktsdivisionen är inte vad den en gång varit. Idag är det en mycket tunn division och det råder svår brist på värdiga titelutmanare. Under våren har namn som Luke Rockhold och Yoel Romero nämnts. Det är bl.a. Dana White som har uttryckt intresse för dessa matchningar mot högt rankade mellanviktare. I slutändan föll ändå valet på Oezdemir. Det är en tuff fight men den är inte helt självklar utifrån Alex perspektiv. När nu titelmatch inte är något alternativ är det kanske ändå rimligt att Alex tar en fight mot en högt rankad motståndare. Det ger honom en lönecheck och förnyad aktualitet. Båda två är viktiga för karriären.

Alexander Gustafsson möter Volkan Oezdemir på UFC 227

Nu kommer vi till den knepiga biten. Om Alex besegrar Oezdemir är han, än mer än idag, den självklare titelutmanaren. Det finns dock väldigt lite som tyder på att Cormier, som planerar för fullt inför sin pensionering, skulle vara beredd att möta Alex. Han har sagt att det skulle krävas något spektakulärt av Alex för att Cormier ska vara beredd att överväga att gå ned till lätt tungvikt och försvara titeln. Cormier som klivit upp till tungvikt har förmodligen fullt fokus på sitt planerade möte med Brock Lesnar, så snart USADA ger jätten grönt ljus. Om Cormier inte vill möta Alex kan det möjligen bli aktuellt med ett interimbälte. Alternativt så lämnar Cormier ifrån sig bältet. Oavsett vilket alternativ det skulle bli så är Alex självskriven i en titelmatch. Frågan är bara vem Alex skulle möta. Bortsett från Ilir Latifi, som är Alex vän och träningspartner, har Alex redan besegrat alla i toppen som skulle kunna vara aktuella för en titelfight. Kanske blir det ändå någon storvuxen 185-pounder som får chansen.

Summering

Allting är trots allt inte nattsvart. Ilir Latifi har, som tur är, kunnat glädja oss under Alex frånvaro. Den explosive malmöiten har, tack vare två fina vinster, klättrat hela vägen till plats nummer 4 på rankingen. Det är oerhört positivt för svensk mma och det är svårt att inte glädjas för en genomsympatisk kille som Ilir.

Trots oklarheter i divisionen och en högst oklar titelsituation så är vi ändå glada över att snart få se Alex i oktagonen igen. Det var alltför länge sedan sist. Om ca 3 veckor är det dags – måtte ingenting komma emellan bara. Efter Ilirs skada – som tvingade honom att dra sig ur matchen mot Glover Teixeira – klarar vi inte av fler svenska besvikelser. Därför ber vi till alla gudar vi kan komma på, för att Alex ska kunna kliva in i buren, i Staples Center, den 4 augusti.

+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Chael Sonnen: ”Floyd Mayweather blir 50-1 efter sin match mot Tenshin Nasukawa”

Den forne titelutmanaren i UFCs mellan- och lätta-tungvikt, Chael Sonnen, spekulerar kring spektaklet mellan Floyd Mayweather Jr och Tenshin Nasukawa.

Sonnen anser att den obesegrade boxaren gör ett stort misstag att signera matchen mot Nasukawa, som tror att Floyd kommer att förlora. Sonnen fortsätter spekulera. Han tror inte att Floyd förstår alls vad han har gett sig in på, ”om inte Floyd knockar Tenshin, då kommer han att förlroa”.

Hör vad Bellators Chael Sonnen hade att säga om matchen ovan. 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor Khabib Nurmagomeodv

Khabib Nurmagomedov intresserad av en boxningsmatch mot Conor McGregor

Den regerande lättviktsmästaren i UFC, Khabib Nurmagomedov, verkar vara sugen att prova på en boxningsmatch härnäst. Tidigare denna höst visade Khabib intresse av en match mot den forne flerfaldige världsmästaren Floyd Mayweather. Utmaningen accepterades av Floyd själv, men matchen rann ut i sanden då UFC:s VD Dana White sa blankt nej till den. Nu verkar det som att Khabib istället vill ha en boxningsmatch mot sin forne motståndare Conor McGregor, detta om man ska tro på Khabibs far.

I en intervju med ryska tidningen ”Izvestia” berättar Abdulmanap Nurmagomedov att sonen skulle vilja ta sig an Conor i en boxningsring, och tror sig ha stor fördel mot irländaren i en ren strikingmatch.

As for the fight against Conor according to the rules of boxing, we are interested in such a fight. Khabib showed that he is able to win the best drummers of mixed martial arts. He talked about this before, but few believed it.

However, after bright victories over Michael Johnson, Edson Barbosa and Conor, [people] begin to believe. Nurmagomedov is able to do it in the boxing ring. Khabib has all the skills to win by the rules of boxing. One of the key skills can be called endurance.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Bellator 214 Gegard Mousasi vs Rafael Lovato Jr poster

Bellator 214: Gegard Mousasi möter obesegrade Rafael Lovato Jr.

Den regerande mellanviktsmästaren Gegard Mousasi (45-6-2 MMA, 3-0 BMMA) är klar för sin nästa titelmatch i Bellator. Den holländske mästaren kommer att ta sig an den obesegrade amerikanske fightern Rafael Lovato Jr. (9-0 MMA, 5-0 BMMA) på Bellator 214. Organisationen meddelade matchningen via ett pressmeddelande under tisdagsmorgonen.

Mousasi besegrade den regerande welterviktsmästaren Rory MacDonald via TKO i sin senaste match. Vinsten var hans tredje raka sedan flytten till organisationen och hans första titelförsvar. Den 33-årige veteranen har en vinstsvit på åtta raka matcher, där sex av vinsterna har varit via TKO/KO. Totalt har Mousasi vunnit 38 av sina 46 vinster via avslut, 12 via submission och 26 via TKO/KO.

Lovato är en förre detta världsmästare i brasiliansk jiu jitsu och grappling, som sadlade om till MMA 2014. Han debuterade i Bellator i mars förra året där han besegrade Charles Hackmann via TKO. 35-årige Lovato har hunnit gå ytterligare fyra matcher i organisationen och vunnit tre av dem via submission. Totalt har Lovato vunnit åtta av sina nio vinster via avslut, där sex har varit via submission.

Bellator 214 kommer att äga rum den 26:e januari i Ingelwood, Kalifornien, och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Fedor Emelianenko vs. Ryan Bader – match om tungviktsbältet
Champ Gegard Mousasi vs. Rafael Lovato Jr. – match om mellanviktsbältet
Henry Corrales vs. Aaron Pico

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
vm bahrain

MMA VM: Resultat – Sverige tog hem 4 medaljer”

Foto: MMA-fighter/MMAVikings Daniel Schälander

VM är över för i år och Sverige kan stolt presentera fyra stycken medaljörer.

Nina Back från Söders Fight Gym kunde ta sig vidare till final i stråvikt efter att hon besegrat Kazakhstans Nurzhamal Sadykova genom teknisk knockout i den första ronden. I finalen ställdes hon mot Daria Samchik. Nina förlorade genom teknisk knockout i rond tre och kammade därav hem silvermedaljen.

I flugvikt för juniorer kunde Millie Eriksson från Västerås Fight Club avancera till final när hon besegrade hemmafavoriten Manar Alhayki genom teknisk knockout i rond ett. I finalen ställdes hon mot Megan Morris och förlorade en väldigt jämn match genom delat domslut. Millie kammade hem silvermedaljen

Andreas Gustafsson Berg tog sig till final efter att han besegrade australiensaren Joseph Luciano genom submission i rond ett. I finalen ställdes svensken mot ryssen Dzhamal Medzhidov men föll kort. Ryssen vann genom enhälligt domslut. En tredje silvermedalj till Sverige.

RenYi-fightern Mustafa Atrakchi gick aldrig till final men kunde i matchen om bronsmedaljen besegra sin motståndare.

Nedan kan ni ta del av det fullständiga resultatet.

JUNIOR WORLD CHAMPIONSHIPS – MEDALLISTS:
Female Jr Flyweight 56.7 kg (125 lbs)
Gold: Megan Morris (United Kingdom)
Silver: Millie Eriksson (Sweden)
Bronze: Manar Alhayki (Bahrain), Anna Gaul (Germany)

Male Jr Strawweight 52.2 kg (115 lbs)
Gold: Mahboob Khan Mohammed (India)
Silver: Ebrahim Darwish (Bahrain)
Bronze: Yash Chandwal (India), Yerulan Kabdulov (Kazakhstan)

Male Jr Flyweight 56.7 kg (125 lbs)
Gold: Ger Harris (Ireland)
Silver: SHAMIL BAHACHALIEV (Russia)
Bronze: Gani Adilserik (Kazakhstan), Fariz Abdalov (Kazakhstan)

Male Jr Bantamweight 61.2 kg (135 lbs)
Gold: Muhammad Mokaev (United Kingdom)
Silver: Reo Yamaguchi (Japan)
Bronze: Ali Yaqoob (Bahrain), Ismael Zamora (Mexico)

Male Jr Featherweight 65.8 kg (145 lbs)
Gold: Elbek Alyshov (Russia)
Silver: Miras Kazhimuratov (Kazakhstan)
Bronze: Alexander OSullivan (Ireland), Balka Yury (Belarus)

Male Jr Lightweight 70.3 kg (155 lbs)
Gold: REZIUAN KHOTOV (Russia)
Silver: Peter Gabal (Czech Republic)
Bronze: Patrick Lehane (Ireland), DANIIAR KADYROV (Russia)

Male Jr Welterweight 77.1 kg (170 lbs)
Gold: Jett Grande (Canada)
Silver: Paddy Wilkinson (Ireland)
Bronze: XXX TANGHESI (China), Bozhidar Ivanov (Bulgaria)

Male Jr Middleweight 83.9 kg (185 lbs)
Gold: MAGOMEDKHABIB UMAROV (Russia)
Silver: Ali Dalgatov (Russia)
Bronze: George Saade (Lebanon), Aliiskandar Aliyev (Azerbaijan)

Male Jr Light Heavyweight 93 kg (205 lbs)
Gold: IGOR GLAZKOV (Russia)
Silver: Lukáš Piffko (Czech Republic)
Bronze: Tipene Paranihi (New Zealand), Christian Miller (Bahamas)

Male Jr Heavyweight 120.2 kg (265 lbs)
Gold: SHAMSUTDIN MAKHMUDOV (Russia)
Silver: Trevor Makengo (Ireland)
Bronze: Marchell Posthumus (South Africa), Mirambay Tabarak (Kazakhstan)

SENIOR WORLD CHAMPIONSHIPS – MEDALLISTS:
Female Atomweight 47.6 kg (105 lbs)
Gold: Raluca Dinescu (Romania)
Silver: Oksana Pashkova (Ukraine)
Bronze: Jenna Horto (Finland), Svetlana Kotova (Russia)

Female Strawweight 52.2 kg (115 lbs)
Gold: Daria Samchik (Ukraine)
Silver: Nina Back (Sweden)
Bronze: Nurzhamal Sadykova (Kazakhstan), Nadia Vera (Mexico)

Female Flyweight 56.7 kg (125 lbs)
Gold: Alexandra Kovacs (Hungary)
Silver: Janika Antinmaa Antinmaa (Finland)
Bronze: Ilaria Norcia (Italy), Cassandra Le Roux (South Africa)

Female Bantamweight 61.2 kg (135 lbs)
Gold: LaNeisha Vinson (United States)
Silver: Bulgaru Daniela Mihaela (Romania)
Bronze: Lucie Vacova (Czech Republic), Dee Begley (Ireland)

Female Featherweight 65.8 kg (145 lbs)
Gold: Julia Dorny (Germany)
Silver: Jenni Kivioja (Finland)
Bronze: Meng Chen (China), Kateryna Dobroznai (Ukraine)

Female Lightweight 70.3 kg (155 lbs)
Gold: Gase Sanita (New Zealand)
Silver: Polina Kobzeva (Russia)
Bronze: YUDAN BAO (China), Divya Nagaraj (India)

Male Strawweight 52.2 kg (115 lbs)
Gold: Bagdat Zhubanysh (Kazakhstan)
Silver: Roman Syrkin (Ukraine)
Bronze: Hasan Ayyad (Bahrain), Khaled Afara (Lebanon)

Male Flyweight 56.7 kg (125 lbs)
Gold: RUSLAN SATIEV (Russia)
Silver: Mohammed Almuamari (Bahrain)
Bronze: Alibi Temirtassov (Kazakhstan), Julio Plaatjies (South Africa)

Male Bantamweight 61.2 kg (135 lbs)
Gold: SHARAPUDIN MAGOMEDOV (Russia)
Silver: Magomed Idrisov (Bahrain)
Bronze: Carlos Veras (Brazil), Vladyslav Dubkov (Ukraine)

Male Featherweight 65.8 kg (145 lbs)
Gold: Delyan Georgiev (Bulgaria)
Silver: Eduard Kexel (Germany)
Bronze: Enrique Hecher Sosa (Spain), Abdulmanap Magomedov (Bahrain)

Male Lightweight 70.3 kg (155 lbs)
Gold: Lee hammond (Ireland)
Silver: Marko Sarasjärvi (Finland)
Bronze: Adilbek Kairgali (Kazakhstan), Shamil Gimbatov (Bahrain)

Male Welterweight 77.1 kg (170 lbs)
Gold: ISLAM BAGOMEDOV (Russia)
Silver: Sola Axel (France)
Bronze: Murad Guseinov (Bahrain), Rusi Minev (Bulgaria)

Male Middleweight 83.9 kg (185 lbs)
Gold: DZHAMAL MEDZHIDOV (Russia)
Silver: Andreas Berg (Sweden)
Bronze: Joseph Luciano (Australia), Dario Bellandi (Italy)

Male Light Heavyweight 93 kg (205 lbs)
Gold: MAGOMED SHAKHRUDINOV (Russia)
Silver: Ruslan Shidakov (Russia)
Bronze: Mustafa Atrakchi (Sweden), Olzhobai Kudaiberdi uulu (Kyrgyzstan)

Male Heavyweight 120.2 kg (265 lbs)
Gold: Ryan Spillane (Ireland)
Silver: Chaddad Alexandre (Lebanon)
Bronze: Bartosz Zaczeniuk (Poland), Bagrat Adamiya (Ukraine)

Male Super Heavyweight 120.2 kg (265 lbs) +
Gold: pasha kharkhachaev (Bahrain)
Silver: GRIGORIY PONOMAREV (Russia)
Bronze: Kaloyan Kolev (Bulgaria), Delano Human (South Africa)

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Santiago_Ponzinibbio_tyron_woodley dubbelbild

Santiago Ponzinibbio: ”Tyron Woodley vet att jag kommer knocka honom om vi möts”

Efter en elva månaders frånvaro återvände Santiago Ponzinibbio med besked i helgen när han slog ut Neil Magny i fjärde ronden efter en dominant insats. Efter matchen lovade Ponzinibbio hemmapubliken att ta hem welterviktsbältet till Argentina under 2019. Den nuvarande mästaren Tyron Woodley, som jobbade för FOX den kvällen, sa att Ponzinibbio måste vinna fler matcher innan han gjort sig förtjänt av en titelmatch. ”Gente Boa” menar dock att mästaren säger som han säger då han vet att han skulle förlora ett möte dem emellan.

In regards to Woodley, I understand fully why he says that, he wants to hold on to his title as long as possible. He knows that if he does fight me, I’m going to knock him out, I’m going to take it. So he wants to keep extending his reign for as long as he can and that’s why he keeps saying that I still have a long way to go.

Den 32-årige argentinaren har nu vunnit sju raka matcher vilket är den näst längsta vinstsviten i divisionen efter Kamaru Usman (Usman har åtta raka). Usman är bokad för en match mot Rafael dos Anjos på The Ultimate Fighter 28 Finale den 30 november, ett möte mot vinnaren i den matchen vore intressant tycker Ponzinibbio.

It would be a great fight to fight one of those victors, between the Dos Anjos-Usman fight. It’s not math, it’s not just the numbers, the division shifts a lot, but it would be a great fight and I’m really looking forward to one of those.

”Gente Boa” var tänkt att möta dos Anjos i Argentina tidigare i år men brasilianaren tackade nej till matchen då han tyckte att det var jobbigt att fightas så lång från hans hem i Kalifornien. Den förklaringen köper dock inte Ponzinibbio.

I fought in Canada with Canadians, I fought in Europe with Europeans, so I don’t know why he refused to fight in Argentina. He’s gone to Brazil a million times, so I don’t know why he would refuse this fight.
I think I deserve a top-five fight and I think after tonight’s victory I might climb to that position. As for a title shot, I’m looking for that all the way, maybe it will be one more fight before that, but that’s my objective going forward.

Ett annat potentiellt namn som det snackats om är Darren Till, den matchen avfärdar dock Ponzinibbio på grund av engelsmannens tidigare problem med att klara vikten.

I don’t see him as a very professional athlete. I think he missed weight a few times, so there are other fights that I’m more interested in than him.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC Argentina

Kimura matchmaker: UFC Argentina

170 lbs. Santiago Ponzinibbio vs. Stephen Thompson

Argentinaren Santiago Ponzinibbio (#10) gjorde en alldeles utmärkt insats när UFC för första gången besökte hans hemland. Han lyckades avsluta den tuffe Neil Magny (#8) via KO i fjärde ronden efter att ha dominerat matchen igenom. Han tog sin sjunde raka seger i den tuffa viktklassen och tar helt säkert klivet in på topp 10. Frågan är bara vem han ska ställas mot. Flertalet fighters på topp 10 är redan uppbokade. En som inte är uppbokad är den nummer 4-rankade Stephen ”Wonderboy” Thompson. Han kommer från en mycket knapp – och tveksam – förlust och vore dessutom en intressant utmaning för den argentinske strikern.
– Striker vs. striker.

UFC Argentina

145 lbs. Ricardo Lamas vs. Korean Zombie

Ricardo Lamas (#13) ställdes mot en annan erfaren herre i Darren Elkins (#14). Det blev en jämn match mellan de två veteranerna och matchen såg ut att gå mot ett domslutsavgörande när Lamas lyckades hitta ett avslut vid 4.09 av rond 3. Han vann via TKO och blev den förste att avsluta den tuffe Elkins sedan 2013. Efter två raka förluster var det en mycket viktig för den nu 36-årige Lamas. I sin nästa fight bör Lamas ställas mot Korean Zombie som var en sekund från att besegra Yair Rodríguez när han blev KO:ad. Det är två erfarna och namnkunniga fighters brukar bjuda på ganska hyfsad underhållning.

UFC Argentina

205 lbs. Johnny Walker vs. Ryan Spann

Johnny Walker gjorde UFC-debut efter att ha deltagit i DWTNCS: Brazil. Han ställdes mot den mycket explosive Khalil Rountree Jr. i vad som var en matchning mellan två giftiga strikers. Amerikanen som i sin senaste fight överraskade mma-världen genom att KO:a K1-legenden Gökhan Saki redan i första ronden. Walker visade inga som helst nerver när han fullständigt körde över amerikanen. Knappt 2 minuter in i rond 1 träffade Walker med en stenhård armbåge som fällde Rountree till marken. Det tvingade domaren att avbryta matchen och därmed var Walker en vinnare i debuten. I sin nästa fight bör han ställas mot den 195 cm långe amerikanen Ryan ”Superman” Spann som i sin UFC-debut besegrade brassen Luis Henrique Barbosa da Silva. Walker vs. Spann är en lagom tuff matchning för dem båda.

UFC Argentina

185 lbs. Ian Heinisch vs. Tom Breese

Ian Heinisch är en amerikansk debutant som hoppade in på kort varsel och ställdes mot den duktige brassen Cezar Ferreira. Amerikanen gjorde en mycket stark insats och lyckades ta en tung skalp i sitt första besök i (den riktiga) oktagonen. Han hade redan en seger från DWTNCS, men det vet vi ju att det inte detsamma som att kliva in i en fullsatt arena. I sin nästa match bör han ställas mot engelsmannen Tom Breese. Det var när Breese skadade sig som Heinisch fick chansen mot Mutante Ferreira. En intressant nästa matchning vore alltså att ställa den starke amerikanen mot den man han ersatte.

UFC Argentina

135 lbs. Marlon Vera vs. Cory Sandhagen

Ecuadorianen Marlon Vera begav sig till fientligt territorium när han tog sig an hemmasonen Guido Cannetti. Argentinaren satte hård press i första ronden och Vera såg aningen konfunderad ut. I andra ronden släppte han loss sin fina offensiv och då var det inget snack om saken. Han träffade med ett flertal tunga träffar och fällde Cannetti till marken. Väl där avslutade han via rear-naked choke och tystade samtidigt den exalterade hemmapubliken. En gedigen insats av 25-åringen som tog sin andra raka seger. I sin nästa fight bör Vera ställas mot den talangfulle Cory Sandhagen. Amerikanen har inlett sin UFC-karriär med två raka avslutsvinster och är nu redo för ett steg upp i motstånd. Där passar ”Chito” Vera in i egenskap av att han är en tuff och kompetent ung man.

UFC Argentina

115 lbs. Cynthia Calvillo vs. Courtney Casey

Cynthia Calvillo gjorde sig ett namn genom att, på kort tid, vinna 3 raka matcher i inledningen av sin UFC-karriär. Därefter åkte hon på en knapp förlust mot Carla Esparza, men motgångarna slutade inte där. Hon åkte dessutom på en 9 månader lång avstängning pga att hon hade använt marijuana. I Buenos Aires skulle hon göra efterlängtad comeback mot den tuffa brasilianskan Poliana Botelho. Hon inledde ’fight week’ med att missa vikten och det såg inte alltför bra ut inför matchen. Väl där visade hon varför hon ses som en talang när hon ströp ut sin motståndare via rear-naked choke i första ronden. I sin nästa match bör Calvillo ställas mot nummer 10-rankade Courtney Casey som kommer från en vinst mot Angela Hill.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Santiago Ponzinibbio Neil Magny UFC Argentina KO

Neil Magny hade blivit besviken om hans hörna kastat in handduken i matchen mot Santiago Ponzinibbio

Neil Magny blev brutalt knockad av Santiago Ponzinibbio i fjärde ronden i helgens match på UFC Argentina. Ponzinibbio skördade stora framgångar med sin jabb och sina hårda bensparkar redan från start, och i fjärde ronden var det många som ansåg att matchen borde avbrytas då Magny knappt kunde stå upp. Magny själv är dock nöjd med domaren Herb Deans beslut att låta matchen fortsätta och säger att han är tacksam för att hans hörna inte slängde in handduken.

Live by the sword, die by the sword. I’m in there, I know to protect myself at all times. If I’m still in there, I’m still fighting. That choice is up to me or the referee, in case I’m not in the position to fight back or protect myself. But I think I would’ve been more disappointed in myself if I would’ve quit or if my coaches would’ve called it early. I’d rather fight tooth and nail until the last possible second and give it all I’ve got.

Magny (21-7) blev utklassad av Ponzinibbio och det hela blev inte lättare av att Argentinaren träffade honom med en jabb tidigt, som försämrade Magnys syn.

That guy has some impressive timing and location on his punches. He threw that jab and it caught me right in the eye and it made it pretty difficult to see, but hat’s off to him. He threw that punch perfectly. It landed right where it’s supposed to.

Efter att ha bombarderat Magny med jabbar och bensparkar matchen igenom kom avgörandet vi en brutal höger sent i den fjärde ronden.

His power’s impressive. Whether it was a jab or a cross or a hook, I was still looking up wondering where that punch came from. He has power in both hands, he has speed in both hands, and he has good precision. The biggest thing was his own jab, the placing of his jab was perfect. He landed it right on the eye, made it pretty difficult to see, and then he did a great job of timing my own jab and throwing that leg kick. I think the majority of the jabs I threw, he was able to counter with the leg kicks, so that was one of the main things that shut down my jab, my offence, and kinda forced me to retreat a little bit.

Trots avslutets brutala natur verkar det lyckligtvis som att 31-årige Magny klarade sig utan några allvarligare skador.

So far I [don’t seem to have] any injuries in my knee or ankle, mainly just bruising around my shins and calves, but that’s about it there.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Jake Shields förklarar varför diazbröderna inte fightats på så länge

Det är många MMA-fans som saknat diazbröderna. Nick och Nate är polariserande figurer som skapat sig en hängiven skara av fans genom som sin fightingstil såväl som genom sitt sätta att föra sig utanför buren. Nate har inte gått match sedan han förlorade mot Conor McGregor i augusti 2016, och hans storebrors senaste match var mot i Anderson Silva januari 2015.

Nate var visserligen bokad för en match mot Dustin Poirier på 230 men den matchen blev inställd när ”The Diamond” skadade sig. Nick ryktas möta Jorge Masvidal på UFC 233 men inget kontrakt är påskrivet. Hur kommer det sig att det tagit så lång tid för bröderna att få till en match?

Enligt deras lagkamrat, Jake Shields, handlar frånvaron uteslutande om en sak, och den saken är pengar.

Så här lät det i en intervju han nyligen gjorde med BJPenn.com:

I still go back to California to train with Nick and Nate Diaz. I have trained with them a lot. Currently, I am in New York so I’m not training with them as much. I have trained with these guys non-stop for years now. I think they both want to fight still, just not as often. Nate is just waiting for the Conor fight or big fights, and same with Nick, he was just waiting for big fights. They both had great careers already, so they are just looking for the big money fights now.

Nick har också haft problem med USADA under perioder, men den senaste avstängningen handlade bara om att han vägrade meddela dem var han befann sig. Det återstår att se om det blir någon match mellan Masvidal och Nick i Anaheim under januari och om Nate fortfarande är intresserad av en match mot Poirier nu när McGregor är ledig.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-PANELEN MED VM-GULDMEDALJÖREN IRMAN ”BOSNIAN BOMBER” SMAJIC

Ikväll gästas vi av världsmästaren i tungvikt, Irman Smajic. Ett svenskmöte i tungvikt är klart för Superior Challenge 18. Allstars Irman Smajic möter Pancrase-fightern Malik Jahmaze. Båda gör sin proffsdebut under SC18.

LIVE 18:00

Vi på Kimura.se bjuder in den alltid positiva och härliga Smajic till ett gott snack till kvällens MMA-Panel. Vi kör igång 18:00 och ni kan se oss LIVE på Facebook, YouTube och här! Ni kan ställa era frågor redan nu så tar vi upp det i programmet.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Israel Adesanaya presskonferens ler

Israel Adesanya tackar nej till reservplats – går titel-elimineringsmatch

Israel Adesanya kommer att fortsätta träna under jul och nyår, men det är inte för att hålla sig redo ifall någon för huvudmatchen på UFC 234 skulle skada sig.

UFCs VD har i tidigare intervjuer sagt att Adesanya har ‘hela paketet’ och skulle gladeligen sätta honom mot mellanviktsmästaren Robert Whittaker. Först måste Whittaker ta sig igenom Kelvin Gastelum den 10:e februari.

White sade även i intervjun att en match mellan Adesanya och Whittaker med största sannolikhet kunde utspela sig i en stor arena och att Adesanya bör hålla sig redo om någon skulle skada sig till UFC 234. White vill nämligen ha Adesanya som reserv. Nu svarar Adesanya som bestämt säger nej, han vill inte vara reserv och säger sig ha en annan plan. Genom nzherald.co.nz säger han följande.

I’m going to stay ready. He mentioned it (titelmatchen) but I said no, I’m not about that.

Enligt Adesanya har han och White kokat ihop något annat. En titelelimineringsmatch. Enligt Adesanya själv kommer matchen att; ”would send fans of the sport into a frenzy, provided it gets over the line”. Tyvärr fick vi inte veta vem hans nästa motståndare skall vara.

Uteslutningsmetoden

Adesanya gick sin senaste match under UFC 230 där han besegrade Derek Brunson genom teknisk knockout i rond ett. På samma gala gick även Ronaldo Souza som besegrade Chris Weidman genom knockout i rond tre. Adesanya är rankad som #6 på UFCs interna rankinglista. Före honom ligger #5 Chris Weidman, #4 Kelvin Gastelum, #3 Ronaldo Souza, #2 Luke Rockhold och #1 Yoel Romero.

Weidman förlorade precis genom knockout vilket utesluter honom, Gastelum är upptagen i titelmatch. Luke Rockhold fick dra sig ur matchen mot Souza på grund av skada. Romero var tilltänkt att möta Paulo Costa men en ansiktsskada satte stopp för matchen på grund av läkares råd. Dock är Romero redo att fightas i början av januari.

Uteslutningsmetoden pekar på att Adesanyas nästa match mycket väl kan komma att bli mot antingen Romero eller Souza och utspela sig som en titeleliminerare.

Vem vill ni se Israel Adesanya ta sig an härnäst?

Visa resultat

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy