Krönika: Daniel Cormier; Fågel Fenix som stigit ur askan

I ljuset av Jon Jones frånvaro från UFC så har Daniel Cormier tagit vara på den extra chans som han har fått. Att bli den mästare som han så länge själv har drömt om. Trots ett näst intill felfritt record så har vägen mot guld dock inte varit spikrak. Sedan förlusten mot Jon Jones kring nyårsskiftet 2015 så har han klumpigt nog tränat sönder sig själv, haft problem med sin viktnedgång och kanske satsat för mycket på extraknäcket som nyhetsankare för FOX.
Än sen?

Daniel Cormier har vunnit sina matcher och är idag rankad som den tredje bästa i UFCs P4P lista. På lördag kväll har han sitt livs största chans att nå kulmen av sin karriär som professionell idrottsman genom att slå den man som vi så ofta nämner som tidernas bästa MMA utövare. Rutinen och dagarna är enkla och näst intill av spartansk karaktär. Varje morgon runt 06.30 sätter han sig i sin mörkblå Toyota Prius och kör den tjugo minuter långa vägen från vitlöksorten Gilroy till träningsanläggningen på American Kickboxing Academy i utkanten av San José.

Morgonträningen börjar vid sju som oftast består av löpning eller att slå på mittsar som efter lunch följs av ett andra pass som ofta innebär hård sparring. Under sina camp innan de stora matcherna avrundas slutligen dagen med ett tredje tufft träningspass. Söndagarna har numera kommit att bli hans favoritdag. Då får han vila ut från träningen och leva upp till den familjefar som han är så mån om att vara.

Hårt jobb och hängivenhet till träningen säger Daniel själv har kommit från hans föräldrar. Hans far vart en hårt arbetande man som varje morgon gick upp klockan sex för att städa och tvätta toaletter på närliggande hotell, för att sedan åka vidare till nästa jobb där han målade samt kalkade basebollplaner. På kvällarna arbetade han antingen som diskare på en lokal pizzeria i Lafayette eller klippte gräset på kyrkogården för 15 dollar per kväll.

Numera kan man säga att Daniel Cormier lever ett gott liv. Han har en kandidatexamen i sociologi, gifte sig nyligen med sin Salina, har två friska barn i Daniel, 6 och Marquita, 5 och i vardagsrummet pryds väggen med bland annat tre stycken mästarbälten från världens största fightingorganisation. Vid sidan av detta driver han ett brottningsprogram för barn mellan 5-12 år i San José där alla som vill tävla är välkomna att träna. Utbildningen har dessutom kommit att bli rankad som en av de bästa i Kalifornien. En sport han själv kom in på efter att som ung ha hamnat i slagsmål. Slagsmålet stoppades av hans då blivande första brottningstränare som föreslog att han använde sin produktivitet på ett annat sätt. I hans egen akademi har mottot för barnen varit att aldrig sluta kämpa för det liv de vill ha oavsett vad som kommer i deras väg. Ett budskap som vuxit fram och präglats av de många tragedier och missöden som Cormier fått utstå.

Under Thanksgiving Day, 1986 blev hans far, Joseph, skjuten till döds av hans före detta svärfar. Tragedin följdes upp av ytterligare tre dödsfall till ett par närstående i hans ungdoms år. En nära vän samt kusin gick båda bort i separata bilolyckor, men även hans collegekamrat och tillika basketspelaren Daniel Lawson omkom i en flygolycka tillsammans med resterande av spelarna Oklahoma State Cowboys basketbollag.

Men den värsta av alla tragedier var då hans tre månaders unga dotter, Kaedyn, år 2003 omkom i en bilolycka. Då Kaedyns mamma, Carolyn saknade luftkonditionering i deras egen bil fick de en varm dag låna deras väns Honda Accord. På väg mot Austin i Texas frontalkrockade de med en långtradare. Skräcken var ett faktum och Kaedyn dog direkt på plats.

Tragedin tog givetvis hårt på Daniel som just då storsatsade inför OS i Aten. Ett olympiskt spel där han skulle skörda framgångar som hädanefter skulle tillägnas till den bortgångna dottern. Istället för att låta tragedin dra ner honom så skulle han använda hennes bortgång som bränsle och ära hennes liv genom sina sportsliga framgångar. Det hela skulle tyvärr sluta i en ond cykel.

Ju mer han pratade om sina mål och drömmar, ju mer press fick han. En press som tyngde ner honom och gjorde att brottningen gick sämre än förväntat. Under en förturnering som hölls i Venezuela strax efter Kaedyns död förlorade ”DC” flertalet gånger kontrollen av sitt humör. Han hamnade bland annat i slagsmål med sina egna lagkamrater, men även i bråk med en av hans motståndare efter en match. För att slutligen komma till ro som både människa, pappa och professionell atlet fick han stor hjälp av sportspsykologen Kirsten Peterson som då jobbade för USAs olympiska kommitté. Hjälp som Daniel själv numera ser som en välsignelse.

De olympiska spelen gick till en början bra. Efter en missad finalplats skulle han ändå ha chansen att bära hem en bronsmedalj. En match han ledde med 2-0, men tappade med mindre än minuten kvar till en 3-2 förlust. Fyra år senare under OS i Peking skulle han som kapten för Team USA äntligen få sin revansch, men på grund av problem med viktnedgången som tyvärr ledde till njursvikt fick Daniel dra sig ur turneringen.

”DC” hade legat alldeles för högt i vikt och utan varken kunskap eller disciplin kring viktnedgång som han inte heller tog så seriöst blev han tvungen att tappa kilon fortare än vad som var hälsosamt. Vikten klarade han, men föll ihop och fick föras till sjukhuset kort därefter. Efter missen i OS i Peking bestämde Daniel sig för att ta ett sabbatsår ifrån brottningen. Istället började han att jobba på en lokal TV station i staden Stillwater, Oklahoma och ägnade all sin lediga tid till att spela TV-spel online. Daniel beskriver hur spelandet blev som en skön flykt från verkligheten. Det hela skulle ändras efter att hans vän King Mo (Muhammed Lawal) som ett år innan hade börjat träna MMA rekommenderade Daniel att prova på sporten.

Nu skulle han få en ny chans att bli den mästare som han alltid drömt om att vara. En mästare som han aldrig blev inom brottningen. Men suget efter att ha chansen att möta tidigare idoler inom brottningen som Chuck Lidell och Randy Orton var en bidragande faktor till övergången. Tre veckor senare var hans debut i buren ett faktum som slutade med en
TKO vinst mot Gary Frazier i första ronden. Vinsten följdes upp med ytterligare tio segrar i Strikeforce och XMMA där han bland annat vann titeln i tungvikt innan han signades till UFC. Efter fyra raka vinster i UFC och en skadad Alexander Gustafsson så skulle han nu få hoppa in och ställas mot vad som har kommit att bli hans allra största rival.

En match som inte gick riktigt som DC hade tänkt sig. Förlusten mot Jon Jones tog hårt på Cormier och drömmen som verkade att gå i kras skulle sedan Jones själv blivit avstängd trots allt att uppfyllas. Då Jones blivit avstängd efter en omtalad bilkrock där han bland annat rymde från platsen fick ”DC” hoppa in och möta no1 contender Anthony Johnson om interimbältet. Sedan dess har Cormier varit UFCs mästare och hunnit avverka ”Rumble” ännu en gång, men även legenden Anderson Silva och vår egen Alexander Gustafsson. Nu över två år senare så ska säcken slutligen knytas ihop och ”DC” skall äntligen få sin revanch mot Jon Jones.

Daniel Cormier tycks ha funnit ro med den tid och plats som han befinner sig i just nu. Revanschlustan och den näst intill besatthet som han länge haft mot Jon Jones tycks inte vara lika stark längre. Han slåss för ett bättre liv för sin familj och i omklädningsrummet hänger det fortfarande en bild på Kaedyn. Hon som har kommit att ha blivit en av hans största drivkrafter. Under sitt tuffa träningsläger och de svåra stunder som kommer och går frågar han sig själv; ”Hade Kaedyn varit stolt över det jag gör?”

Daniel Cormier har redan nått sin stora dröm. Han har blivit den mästare han drömt om att få vara. Han har kommit att bli en bra förebild för sina egna barn, barnen han tränar i brottning, men även för alla fighters där ute i världen. Han har visat att det går att lyckas trots en hög ålder och trots att man stött på de värsta motgångarna en förälder och människa kan tänka sig.

Han har ett flertal gånger sagt att han längre inte bryr sig om Jon Jones, och helt ärligt tror jag honom, men visst tycker han nog att det varit skönt att slå den allra bästa någonsin? Något som vi kan vara säkra på är att Daniel Cormier aldrig kommer att sluta kämpa för att nå sina mål och drömmar oavsett vad som kastas hans väg.

Skriven av Tommy Nilsson

0
Dana Sad
Dana Happy

UFC Ottowa: Donald Cerrone mot Al Iaquinta ryktas vara klar

Ett lättviktsmöte mellan Donald Cerrone och Al Iaquinta ryktas vara klar för UFC Fight Night 150. Det är MMA-journalisten Ariel Helwani som gått ut med uppgifterna under tisdagen

UFC is currently discussing a potential Al Iaquinta vs. Donald Cerrone main event fight for the May 4 card in Ottawa, Ontario, Canada, sources say. The fight isn’t finalized or signed, but it is definitely being seriously discussed at the moment

Cowboy

Cerrone (35-11, 1 NC) har under de senaste veckorna ryktats gå match mot den forne UFC-mästaren Conor McGregor, och senare även mot Nate Diaz, men enligt Helwani är de matcherna borttagna.

Den 35-årige Cerrone besegrade talangen Alexander Hernandez i sin senaste match, som även var hans återkomst till löttvikten. Cerrone har vinstsvit på två matcher och vunnit tre av sina fyra matcher.

Raging Al

Iaquinta (14-4-1) besegrade i sin senaste match den topprankade Kevin Lee via domslut. Det var Iaquintas andra vinst mot Lee, där även det första mötet slutade med en domslutsseger. Dessförinnan fick den 31-årige Iaquinta chansen att gå titelmatch mot den nuvarande mästaren Khabib Nurmagomedov på 223, en match han fick ta på endags varsel. Raging Al förlorade matchen via domslut.

Matchkort

UFC Fight Night 150 äger rum den 4:e maj i Ottawa, Kanada, och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Lättvikt: Al Iaquinta vs. Donald Cerrone
Mellanvikt: Derek Brunson vs. Elias Theodorou
Tungvikt: Arjan Bhullar vs. Juan Adams
Bantamvikt: Sarah Moras vs. Leah Letson
Bantamvikt: Brad Katona vs. Merab Dvalishvili
Mellanvikt: Marc-Andre Barriault vs. Andrew Sanchez
Bantamvikt: Mitch Gagnon vs. Brian Kelleher
Bantamvikt: Aiemann Zahabi vs. Vince Morales

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Derrick Lewis genomgår operation – siktar på retur i slutet av året

För några veckor sedan ställdes Derrick Lewis mot Junior Dos Santos på galan UFC Wichita, matchen slutade dock med förlust för Lewis via knockout i 2:a ronden. Sedan dess har det kommit ut via Lewis coach, Bob Perez, att Lewis gick matchen skadad, detta trots Perez invändningar. Matchen skulle innebära att skadorna förvärrades och nu har “The Black Beast” till slut tvingats genomgå en operation. Knäskadorna som Lewis nu ska opereras för har funnits sedan han förlorade mot Ruan Potts via kneebar under UFC 184 som ägde rum under 2015.

Lewis har uttalat sig om operationen och berättar att han för några år sedan planerade att gå i pension för att slippa genomgå någon operation för skadorna, trots detta valde han att fortsätta sin karriär och nu tvingas han operera knäna då han inte längre klarar att stoppa nedtagningar. Han berättar även att han siktar på att gå sin nästa match i slutet av året men har inget specifikt datum inplanerat i nuläget.

I was going to retire a few years ago because I didn’t want to have surgery. I’m fixing it now because it’s too weak to stop a takedown. I want to fight by the end of the year.

Lewis, som innan matchen mot Dos Santos skrev på ett nytt kontrakt med UFC, hade inte kunnat gå match inom 6 månader ändå till följd av de medicinska avstängningarna från galan. Lewis har även meddelat att han planerar att genomföra sin rehabilitering efter operationen i sitt hem i Houston, USA.

Innan förlusten mot Dos Santos ställdes Lewis mot tungviktsmästaren Daniel Cormier under 230 och förlorade då via submission i 2:a ronden.

Lewis förlorade via knockout i 2:a ronden mot Dos Santos i huvudmatchen på UFC Wichita som ägde rum på Intrust Bank Arena i Wichita, USA.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

John McCarthy förklarar verbal tapout

Nu i helgen ägde UFC London rum där en av galans matcher slutade i att matchen stoppades efter en så kallad “verbal tapout”. Detta är när en fighter istället för att klappa vid en submission istället verbalt meddelar att de ger upp. Detta var någonting som ledde till förvirring hos både fighters och publik. Det var den svenske domaren Kevin Sataki som i den 3:e ronden i matchen mellan Danny Roberts och Claudio Henrique da Silva bröt matchen efter att han hört Roberts skrika.

Efter att galan fick Sataki ta emot kritik från flera håll, bland annat av UFCs VD, Dana White. Enligt SMMAF (Svenska MMA Förbundet) gjorde dock Sataki helt rätt beslut i matchen och de tar även starkt avstånd från de hat och hot Sataki fått ta emot. Nu har även Sataki fått stöd från annat håll, nämligen den amerikanska domaren John McCarthy. Via twitter har McCarthy gått ut och förklarat hur han ser på reglerna kring en verbal tapout. Enligt McCarthy räknas det till en verbal tapout när en fighter skriker i smärta, samtidigt så berättar han att han själv tolererar att en fighter stönar eller grymtar men om de skriker så kommer han att bryta matchen.

Matchen mellan Silva och Roberts bröts i 3:e ronden och Silva tilldömdes segern. Matchen ägde rum på huvudkortet på UFC London som ägde rum den 16:e mars i London, England. I galans huvudmatch ställdes hemmasonen Darren Till mot Jorge Masvidal, matchen slutade med Masvidal som segrare via knockout i 2:a ronden.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Mark hunt besviken

Mark Hunts hedrar offren i terrorattacken i Christchurch (uppdaterad)

Tidigare den här månaden, under fredagen den 15:e, ägde en av de värsta terrorattackerna i Nya Zeelands historia rum då 50 personer sköts ihjäl i en moské i staden Christchurch. Under dagen kunde den Nya Zeeländske tungviktsveteranen Mark Hunt meddela att han förlorade släkt i terrorattacken. Det var i ett inlägg på Facebook där Hunt skriver att att han är tacksam för allt stöd som getts efter attacken samt att han själv förlorade sin “uncle” i attacken, det är osäkert huruvida Hunt menar sin morbror eller farbror. I samma inlägg lade Hunt även upp ett videoklipp av en person han träffade som läser upp en dikt.

The support here in New Zealand has been so great, we.’we lost for words. I live in Auckland but went down to Christchurch after hearing about the shooting. Sadly I lost my uncle in the shooting. We were standing on the side of the road in Christchurch and this brother drives past and shows a heart symbol with his hands… then 5 minutes later he comes back and did this…

Attacken genomfördes av en australiensisk medborgare som ska ha planerat dådet i över 2 år. Mannen har framträtt framför domstol och dömdes då för ett av morden men kommer att framträda framför domstol igen den 5:e april.

Hunt gick senast sin sista match på sitt kontrakt med UFC och förlorade då mot Justin Willis under UFC Fight Night 142 som ägde rum på Adelaide Entertainment Centre i Adelaide, Australien. Innan han lämnade UFC var Hunt tydlig med sitt missnöje och försökte även stämma organisationen.

Uppdatering

Senare under tisdagskvällen meddelade Hunt att det inte var hans farbror som omkom i terrordådet utan att det hela handlade om en re-post.

Läs mer
-6
Dana Sad
Dana Happy

UFC signar obesegrad rysk lätt-tungviktare

UFC har fått ett tillskott i lätt tungvikt.

Man har nu skrivit på kontrakt med den ryske fightern Ivan ’Ural Hulk’ Shtyrkov som har ett record på 15-0, varav 6 vinster via KO/TKO, 5 via submission och 4 via domslut.

Via Twitter:

30-årige Shtyrkov mötte senast Thiago Silva under Russian Cagefighting Championship 5 i december förra året där han segrade via submission i första ronden.

När han kommer att göra sin UFC-debut eller mot vem återstår att se.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Video
Kamaru Usman: Jag kommer förgöra Colby Covington

Den nyblivne welterviktsmästaren Kamaru Usman ser ut att gå sitt första försvar mot Colby Covington, och de två är minst sagt inga större fans av varandra.

Usman lovar att han kommer att göra allt han kan för att förgöra Covington i ett kommande möte.

Via Joe Rogan Experience:

Part of what this next fight symbolizes to me, is the attitude that a lot of people have towards immigrants. A lot of people forget that Americans are immigrants. People are forgetting that, to where people have this attitude, ‘We’re Americans, go back to your country. Go back. This is a free country.’ I always heard that growing up. I always heard that. The more I research it’s like, ‘What? What are you talking about’ This whole attitude.

When you walk into a nail shop to get your hands and feet and nails done – who are the majority of the people who run those nail shops? Asians. I’m not saying all of them in the country, but a majority of them are Asians. But there’s a whole bunch of people who look down on them like, ‘I’m not washing your feet. I’m not going to do your nails.’ Those people do that because they take pride in that, it helps them. They do that. That’s not a job people want to do it. When you go to hotels, who are the maids who work at most of those hotels? A lot of them are immigrants. We take pride in that because we’re in a better place and want to provide for our families. Those are jobs a lot of people, the so-called ‘Americans,’ the whole Colby Covington persona are like, ‘I’m above that.

Usman fortsätter:

That’s the persona. But at the same time people want to cry, ‘They’re talking our jobs, let’s build a wall, let’s keep them out, they’re taking our jobs.’ No, they’re providing, they’re helping this country get to its height. The fact you can come here and have someone do your nails, have someone clean your house, someone wash your car, someone do all this for you, is part of what makes America so great. One of the greatest nations in the world. The fact they want to build a wall, they want to keep these people out, ‘you can’t come here, you can’t bring your culture.’ It saddens me and it upsets me. Its part of when this fight happens, this fight represents for me, because I feel like this is the attitude this young man has. He’s entitled to, ‘I should be UFC champ, you’re a soy boy, you can’t handle me boy.’ That’s his attitude, ‘You can’t do this boy.’ First of all, who’s your boy? I’m a grown ass man. Don’t (expletive) talk to me like that. That’s the attitude he has.

He’s entitled to this: ‘I should be the champion, I’m American.’ Bro, we’re all American here. This fight is greater than just a guy who is talking (expletive). This fight means a lot to me. So when I get the chance to put my hands on this guy, just know that it’s the wrath of every immigrant in this country that I’m going to put on him.

För Usman är detta mötet mer än bara en vanlig match och han menar att han kommer att kunna lägga mer tryck i sina slag.

I haven’t been in a fight yet where it was malicious, where I was maliciously trying to hurt someone. I haven’t been in that fight. My mind is strong. I don’t compete, ‘Oh, I want to kill this guy.’ Then you swing five punches and miss and you’re dead tired. I don’t compete like that. This one, I’m still going to compete like myself, but there’s a little extra, ‘Oomph’ behind those elbows now. I’m going to filet your face. This win is going to be one I really enjoy.

Usman blev den ny welterviktsmästare  när han segrade mot Tyron Woodley via ett enhälligt domslut under UFC 235.

Hur tror ni att ett möte mellan Usman och Covington kommer att utspela sig?

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Corey Anderson berättar varför han tackade nej till match mot Luke Rockhold

Lätt-tungviktaren Corey Anderson såg tidigare ut att kunna få en match mot Alexander Gustafssonmen det blev sedan Anthony Smith som tog den platsen.

Anderson blev då erbjuden att möta den forne mellanviktsmästaren Luke Rockhold under UFC 238 i juni, men avböjde.

Anderson berättar här varför han valde att göra detta, via Ariel Helwanis MMA Show:

I was talking to Ali, and I guess they wanted the fight to go or whatever, saying ‘If Corey beat Gus he’s the No. 1 contender.’ And all of a sudden they gave him the other guy that just fought for a title. So now it’s like, what’s going on? I don’t think the winner of that fight will get the title shot because they just fought and both lost. But I wouldn’t put it past them.

So then they called me a couple of days later to fight Luke Rockhold in Chicago. Okay, so I just dominated three top 10 guys, proven what I need to get to the title fight but they’re calling me to fight Luke Rockhold? A 185’er who just got knocked out? He’s not getting a title fight anytime soon, so why do they want me to fight him? They think I’m just a number, think I’m just going to be here to fill in fights. That’s not where I’m at anymore. I have a family now and I’m not here to just fight to fight. I’m not fighting for myself, or for fun. I got to support my family and my goals. My goals are to get the belt.

Anderson hade tidigare 2 förluster i 3 matcher, men har sedan tagit igen detta med 3 raka segrar mot Patrick Cummings, Glover Teixeira och senast Ilir Latifi. Han har nu ett record på 12 vinster och 4 förluster.

Anderson har nu siktet inställt på Dominick Reyes, som segrade mot Volkan Oezdemir under den gångna helgens UFC London.

I don’t plan on fighting forever, so if I keep taking these dumb fights or just any fights, I’m just going to be here fighting, and fighting and fighting. I will have fought 30 more times and gotten no closer to a title fight because I’m just taking whatever fight they throw to me.

Vem tycker ni Anderson ska möta härnäst?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Nurmagomedov McGregor dubbelbild

Video
Conor McGregor inställd på returmatch mot Khabib Nurmagomedov: ’We had a dispute’

Det pratas just nu mycket om den forne dubbelmästaren Conor McGregor och vem hans näste motståndare kommer att bli.
Tidigare såg en match mot Donald Cerrone ut att bli av, men McGregor ville inte gå match i co-main.

Det pratas även om att McGregor har blivit erbjuden ett möte mot boxaren Paulie Malignaggi i Bareknuckle.

McGregor uttrycker dock fortfarande stort intresse för att gå en returmatch mot Khabib Nurmagomedovför att ta igen förlusten under UFC 229.
Det här hade McGregor att säga:

If you do it time after time and year after year, that’s when the motivation kind of dips, that’s when the dedication kind of lacks, and that’s when people creep up. That’s what I feel has happened here, I didn’t give him his respect, I marched forward, I didn’t give a sh*t, I got caught with that overhand. If I switched on, I would not get caught with that overhand in any form of combat. I’m very confident, very eager, very in shape, let’s keep it going.

Imagine almost dropping someone cause he almost got me, but he didn’t drop me. I got to my feet, threw shots, threw a knee, and he shot for a takedown. Imagine almost dropping someone with a picture-perfect shot, a picture-perfect punch, and then shooting for the legs. You almost got the fight done and you shoot for the legs, stand up and fight.

McGregor nämner dispyten mellan de två, som till slut urartade i ett stort bråk mellan de två teamen efter deras möte.

Han menar att detta är en stor anledning till att de måste mötas igen.

When there’s dispute, there must be a rematch. There was dispute in my last one, I slapped his brother and his cousin on top of the cage, he [Nurmagomedov] tried to jump out and run. This is not over, so there’s dispute, there has to be a rematch.

McGregor förlorade via submission i den fjärde ronden när de två möttes i oktober förra året.

Vad tycker ni om det McGregor säger? Vill ni se ett returmöte mellan de två?

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Conor McGregor kan gå match i co-main – om han får sin del av UFC

Tidigare hade det ryktats om att den före detta dubbelmästaren Conor McGregor var på väg tillbaka för ett möte mot Donald Cerrone. Alla tecken tydde på att mötet skulle bli av.

Sedan meddelades det att mötet inte kommer att bli av. Anledningen skulle först ha varit att McGregor vill komma tillbaka under hösten, men sedan även att det skulle handla om att matchen inte kunde hållas under co-main.

Vill ha ’sin del’ av UFC

I en ny video får vi se den irländske fightern diskutera om att gå match i just co-main, om han får det han förtjänar. Nämligen att bli delägare i UFC.

I’m ready to fight, I’ve said that. No problem. If the UFC wants me to slide into that co-main event slot and help, what that is, if I slide into the co-main event it’s boosting their brand over fighter rhetoric that they have. There’s no problem with that. If they want me to push that and I have no problem pushing that, give me my rightful shares in the UFC company. That’s all I ask. You can put me on the first fight of ESPN+ but just give me my shares. So, we’ll see what happens.

Tidigare idag meddelades det även att McGregor ska ha fått ett stort erbjudande för att gå match mot boxaren Paulie Malignaggi i Bare Knuckle FC.

McGregor gick senast match mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov under UFC 229 i oktober, där han förlorade via submission i fjärde ronden.

Han planerar nu att återvända för en match i juli.

Vad tycker ni om McGregors uttalande om att få sin beskärda del av UFC?

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy
Dana-White presskonferens

UFC utökar sitt samarbete med ESPN

Ingen har nog missat att UFC gick in i en helt ny deal med ESPN förra året och numera har lämnat FOX bakom sig. Dana White går ”all in” med samarbetet och satsar helhjärtat på en framtid där UFC och ESPN är synonymt med varandra.

Från och med UFC 236 kommer det enda sättet att köpa pay-pew-view i USA vara genom ESPN+. UFC bekräftade också att de har förlängt avtalet med ESPN som från början skulle vara i 5 år till hela 7 år.

Hur detta kommer att påverka rent ekonomiskt vet vi inte i detalj ännu, men enligt rykten var den första 5 åriga dealen värd 1.5 miljarder dollar.

Dana White hade följande att säga om det fördjupade samarbetet

“Today’s announcement further establishes the strength of the partnership between UFC and ESPN,” “Now our fans will be able to watch all UFC events exclusively on ESPN platforms, including ESPN+, which is an innovative way to deliver fights to our young fan base. I couldn’t be more excited to work with ESPN for the next seven years. Together we’re going to do amazing things to help grow this sport.”

ESPN ska visa 20 stycken UFC ”Fight Night” per år på sin plattform för prenumeranter, ytterligare 12 pay-per-view events tillkommer. Numera enbart genom ESPN+ i USA.

Stark beröm och framtidstro

Detta hade Kevin Mayer från international operations att säga om det fördjupade samarbetet:

“With the addition of UFC PPV events, we are making ESPN+ an absolute must-have for any fan of the UFC and mixed martial arts,” In less than a year, ESPN+ has established itself as the leader in direct-to-consumer sports and this new programming agreement adds a significant business to our platform while reinforcing the value and strength of our product and our content lineup.”

Enligt Jimmy Pitaro som är president så fick ESPN över en halv miljon nya prenumeranter under deras första UFC gala.

“The extremely successful launch of the UFC on ESPN+ emphatically demonstrated the collective power and scale of ESPN and DTCI, and we couldn’t be more excited to continue to drive passionate fans to these new pay per view experiences,”

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy