Krönika: Daniel Cormier; Fågel Fenix som stigit ur askan

kimura

I ljuset av Jon Jones frånvaro från UFC så har Daniel Cormier tagit vara på den extra chans som han har fått. Att bli den mästare som han så länge själv har drömt om. Trots ett näst intill felfritt record så har vägen mot guld dock inte varit spikrak. Sedan förlusten mot Jon Jones kring nyårsskiftet 2015 så har han klumpigt nog tränat sönder sig själv, haft problem med sin viktnedgång och kanske satsat för mycket på extraknäcket som nyhetsankare för FOX.
Än sen?

Daniel Cormier har vunnit sina matcher och är idag rankad som den tredje bästa i UFCs P4P lista. På lördag kväll har han sitt livs största chans att nå kulmen av sin karriär som professionell idrottsman genom att slå den man som vi så ofta nämner som tidernas bästa MMA utövare. Rutinen och dagarna är enkla och näst intill av spartansk karaktär. Varje morgon runt 06.30 sätter han sig i sin mörkblå Toyota Prius och kör den tjugo minuter långa vägen från vitlöksorten Gilroy till träningsanläggningen på American Kickboxing Academy i utkanten av San José.

Morgonträningen börjar vid sju som oftast består av löpning eller att slå på mittsar som efter lunch följs av ett andra pass som ofta innebär hård sparring. Under sina camp innan de stora matcherna avrundas slutligen dagen med ett tredje tufft träningspass. Söndagarna har numera kommit att bli hans favoritdag. Då får han vila ut från träningen och leva upp till den familjefar som han är så mån om att vara.

Hårt jobb och hängivenhet till träningen säger Daniel själv har kommit från hans föräldrar. Hans far vart en hårt arbetande man som varje morgon gick upp klockan sex för att städa och tvätta toaletter på närliggande hotell, för att sedan åka vidare till nästa jobb där han målade samt kalkade basebollplaner. På kvällarna arbetade han antingen som diskare på en lokal pizzeria i Lafayette eller klippte gräset på kyrkogården för 15 dollar per kväll.

Numera kan man säga att Daniel Cormier lever ett gott liv. Han har en kandidatexamen i sociologi, gifte sig nyligen med sin Salina, har två friska barn i Daniel, 6 och Marquita, 5 och i vardagsrummet pryds väggen med bland annat tre stycken mästarbälten från världens största fightingorganisation. Vid sidan av detta driver han ett brottningsprogram för barn mellan 5-12 år i San José där alla som vill tävla är välkomna att träna. Utbildningen har dessutom kommit att bli rankad som en av de bästa i Kalifornien. En sport han själv kom in på efter att som ung ha hamnat i slagsmål. Slagsmålet stoppades av hans då blivande första brottningstränare som föreslog att han använde sin produktivitet på ett annat sätt. I hans egen akademi har mottot för barnen varit att aldrig sluta kämpa för det liv de vill ha oavsett vad som kommer i deras väg. Ett budskap som vuxit fram och präglats av de många tragedier och missöden som Cormier fått utstå.

Under Thanksgiving Day, 1986 blev hans far, Joseph, skjuten till döds av hans före detta svärfar. Tragedin följdes upp av ytterligare tre dödsfall till ett par närstående i hans ungdoms år. En nära vän samt kusin gick båda bort i separata bilolyckor, men även hans collegekamrat och tillika basketspelaren Daniel Lawson omkom i en flygolycka tillsammans med resterande av spelarna Oklahoma State Cowboys basketbollag.

Men den värsta av alla tragedier var då hans tre månaders unga dotter, Kaedyn, år 2003 omkom i en bilolycka. Då Kaedyns mamma, Carolyn saknade luftkonditionering i deras egen bil fick de en varm dag låna deras väns Honda Accord. På väg mot Austin i Texas frontalkrockade de med en långtradare. Skräcken var ett faktum och Kaedyn dog direkt på plats.

Tragedin tog givetvis hårt på Daniel som just då storsatsade inför OS i Aten. Ett olympiskt spel där han skulle skörda framgångar som hädanefter skulle tillägnas till den bortgångna dottern. Istället för att låta tragedin dra ner honom så skulle han använda hennes bortgång som bränsle och ära hennes liv genom sina sportsliga framgångar. Det hela skulle tyvärr sluta i en ond cykel.

Ju mer han pratade om sina mål och drömmar, ju mer press fick han. En press som tyngde ner honom och gjorde att brottningen gick sämre än förväntat. Under en förturnering som hölls i Venezuela strax efter Kaedyns död förlorade ”DC” flertalet gånger kontrollen av sitt humör. Han hamnade bland annat i slagsmål med sina egna lagkamrater, men även i bråk med en av hans motståndare efter en match. För att slutligen komma till ro som både människa, pappa och professionell atlet fick han stor hjälp av sportspsykologen Kirsten Peterson som då jobbade för USAs olympiska kommitté. Hjälp som Daniel själv numera ser som en välsignelse.

De olympiska spelen gick till en början bra. Efter en missad finalplats skulle han ändå ha chansen att bära hem en bronsmedalj. En match han ledde med 2-0, men tappade med mindre än minuten kvar till en 3-2 förlust. Fyra år senare under OS i Peking skulle han som kapten för Team USA äntligen få sin revansch, men på grund av problem med viktnedgången som tyvärr ledde till njursvikt fick Daniel dra sig ur turneringen.

”DC” hade legat alldeles för högt i vikt och utan varken kunskap eller disciplin kring viktnedgång som han inte heller tog så seriöst blev han tvungen att tappa kilon fortare än vad som var hälsosamt. Vikten klarade han, men föll ihop och fick föras till sjukhuset kort därefter. Efter missen i OS i Peking bestämde Daniel sig för att ta ett sabbatsår ifrån brottningen. Istället började han att jobba på en lokal TV station i staden Stillwater, Oklahoma och ägnade all sin lediga tid till att spela TV-spel online. Daniel beskriver hur spelandet blev som en skön flykt från verkligheten. Det hela skulle ändras efter att hans vän King Mo (Muhammed Lawal) som ett år innan hade börjat träna MMA rekommenderade Daniel att prova på sporten.

Nu skulle han få en ny chans att bli den mästare som han alltid drömt om att vara. En mästare som han aldrig blev inom brottningen. Men suget efter att ha chansen att möta tidigare idoler inom brottningen som Chuck Lidell och Randy Orton var en bidragande faktor till övergången. Tre veckor senare var hans debut i buren ett faktum som slutade med en
TKO vinst mot Gary Frazier i första ronden. Vinsten följdes upp med ytterligare tio segrar i Strikeforce och XMMA där han bland annat vann titeln i tungvikt innan han signades till UFC. Efter fyra raka vinster i UFC och en skadad Alexander Gustafsson så skulle han nu få hoppa in och ställas mot vad som har kommit att bli hans allra största rival.

En match som inte gick riktigt som DC hade tänkt sig. Förlusten mot Jon Jones tog hårt på Cormier och drömmen som verkade att gå i kras skulle sedan Jones själv blivit avstängd trots allt att uppfyllas. Då Jones blivit avstängd efter en omtalad bilkrock där han bland annat rymde från platsen fick ”DC” hoppa in och möta no1 contender Anthony Johnson om interimbältet. Sedan dess har Cormier varit UFCs mästare och hunnit avverka ”Rumble” ännu en gång, men även legenden Anderson Silva och vår egen Alexander Gustafsson. Nu över två år senare så ska säcken slutligen knytas ihop och ”DC” skall äntligen få sin revanch mot Jon Jones.

Daniel Cormier tycks ha funnit ro med den tid och plats som han befinner sig i just nu. Revanschlustan och den näst intill besatthet som han länge haft mot Jon Jones tycks inte vara lika stark längre. Han slåss för ett bättre liv för sin familj och i omklädningsrummet hänger det fortfarande en bild på Kaedyn. Hon som har kommit att ha blivit en av hans största drivkrafter. Under sitt tuffa träningsläger och de svåra stunder som kommer och går frågar han sig själv; ”Hade Kaedyn varit stolt över det jag gör?”

Daniel Cormier har redan nått sin stora dröm. Han har blivit den mästare han drömt om att få vara. Han har kommit att bli en bra förebild för sina egna barn, barnen han tränar i brottning, men även för alla fighters där ute i världen. Han har visat att det går att lyckas trots en hög ålder och trots att man stött på de värsta motgångarna en förälder och människa kan tänka sig.

Han har ett flertal gånger sagt att han längre inte bryr sig om Jon Jones, och helt ärligt tror jag honom, men visst tycker han nog att det varit skönt att slå den allra bästa någonsin? Något som vi kan vara säkra på är att Daniel Cormier aldrig kommer att sluta kämpa för att nå sina mål och drömmar oavsett vad som kastas hans väg.

Skriven av Tommy Nilsson

0
Dana Sad
Dana Happy
Jon Jones Chris Weidman UFC

Jon Jones och Chris Weidman tjafsar på Twitter

Ralph Nordahl

Jon Jones (24-1) har en kommande fight mot Thiago Santos vid UFC 239 den 6 juli framför sig. Den lätta tungviktsmästaren Jones kommer då att försvara sitt bälte mot den brasilianske knockoutartisten men har nu fått upp uppmärksamhet för en ny konkurrent i divisionen, tidigare mellanviktsmästaren Chris Weidman (14-4) som nu flyttat upp en viktklass.

En Twitteranvändare frågade öppet om en match mellan Weidman och Jones skulle kunna vara en möjlighet. Jones var inte sen att svara på detta vilket ni kan se nedan:

Chris knows where I’ll be waiting

Weidman valde kort efter att svara Jones:

On my way!

Orsaken till meningsutbytet kan vara Weidmans nyliga uttalanden om hur han står sig mot hans nya viktklass mästare Jones. MMA Junkie citerade dessa som följande:

Honestly, I think I bring a lot of problems to the table with my wrestling and jiu-jitsu, and also I’m long, and I have power in my hands. Especially at 205, that might be a benefit for me. I think I’ll hit even harder. My wrestling and jiu-jitsu, on paper, is better than his.

Weidman har 1-4 i facit under sina senaste 5 matcher efter att ha öppnat sin karriär med 13 raka segrar. Det återstår att se när han gör sin debut i viktklassen.

Läs mer
-11
Dana Sad
Dana Happy

Video
Se Lyoto Machidas flygande knä KO

Ralph Nordahl

Den tidigare UFC-mästaren Lyoto Machida (26-8) bjöd som bekant på ett otrolig knockout när han besegrade Chael Sonnen i nattens delade huvudmatch vid Bellator 222. Sonnen meddelade efter detta sin pensionering från MMA med 30-17 i record.

Ni kan se knockouten ovan.

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy

Video
Aaron Pico blir brutalt avslutad igen – se knocken här

Ralph Nordahl

När Scott Coker tog över Bellator för ett par år sedan höll han särskilt fram den nysignade Aaron Pico som ett framtidslöfte. Idag är det dock många som tvivlar på om fightern verkligen kommer att bli något utöver det vanliga då han i och med nattens brutala förlust nu har 4-3 i record inom Bellator.

Förlusten var också Picos andra raka knockoutförlust. Denna gång var det Adam Borics (9-0) som orsakade skada med ett flygande knä i andra ronden vid nattens Bellator 222. Ni kan se händelsen i videon ovan.

Bellators VD Coker är dock inte villig att avfärda Pico ännu. Han hade fökjande att säga efter galan rapporterar MMA Junkie:

Don’t count this kid out. Aaron Pico, he is learning how to do this, and he’s fought some tough guys and like he said, he said, ‘Look, I can wrestle, and I can box, but I’m still learning how to fight.

Pico visade att var villig att utveckla sitt game då han flyttade till UFC-dominanten Jon Jones gym i Albuquerque, USA där Greg Jackson basar.  Coker valde också att ge Pico ett plus för detta:

You know, there’s a kid that had a great gameplan- I think (Greg) Jackson had a solid thought in how are they going to fight this kid. And for the most part, he did great. He just made one mistake, he got hit, and you saw the rest. That’s MMA. That can happen to anybody. So, it’s just part of the business.

Coker anser dock nu att Pico måste ta ett steg tillbaka och tänka igenom sin MMA innan nästa natch bokas:

We’ll have a conversation about (that) in a couple weeks and see what he wants to do, and maybe he should take a big step back before he starts to move forward again.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Fedor Emelianenko positiv

Fedor Emelianenko skriver på nytt ”multifight” kontrakt med Bellator – blir hans farväl

Ralph Nordahl

Den legendariske tungviktaren Fedor Emelianenko (38-6) har varit osäker på sin framtid ända sedan förlusten mot Ryan Bader i matchen om Bellators tungviktsbälte i januari år.

Nu kan Bellators VD Scott Coker dock meddela att den tidigare PRIDE-mästaren har skrivit på ett nytt kontrakt gällande flera fighter. Coker berättade vid post-fight presskonferensen för nattens Bellator 222 att detta kommer bli Emelianenkos farväl inom MMA:

It’s a multi-fight deal, multi-year [deal] and this is going to be his retirement tour. I think we’d like to take him to a lot of countries and cities that maybe haven’t seen him in a long time or have never seen him. It’s going to be fun when we roll this thing out.

Ryssen som tidigare även fightats i Strikeforce men aldrig UFC valde i och med detta att hylla Coker.

My strong friendship and respect for Scott Coker made reaching a contract extension a simple process. Bellator is my home – I look forward to helping Bellator continue to grow and reach its full potential as the world’s top MMA promotion.

Coker kunde inte avslöja när eller mot vem Emelianenko skulle kunna återvända mot men han hintade om att den tidigare UFC-mästaren Josh Barnett, som skulle mött ryssen tidigare i sin karriär, är ett av alternativen:

That’s definitely one of the names we’ve approached with Fedor. He’s fine with it. That would be a timing issue. I’m not sure if that’s going to be the very first fight but I think we have a great roster that he can fight.

I think [Quinton] “Rampage” Jackson versus Fedor, I think of Josh Barnett, there’s a couple other fighters out there that just come to my mind.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Chael Sonnen media

MMA-världen reagerar på Chael Sonnens pensionering

Ralph Nordahl

En lätt tungviktsmatch mellan den tidigare UFC-mästaren Lyoto Machida och den tidigare trefaldige UFC-titelutmanaren Chael Sonnen var igår den delade huvudmatchen för Bellator 222 i New York. Sonnen fightades senast vid Bellator 208 där han förlorade i första ronden genom TKO mot MMA-legenden Fedor Emelianenko. Dessförinnan hade dubbla segrar mot veteranerna Quinton ’Rampage’ Jackson och Wanderlei Silva.

Lyoto Machida gick i sin tur in i fighten med tre raka segrar där den senaste var genom delat domslut mot Rafael Carvalho.

Machida dominerade första ronden i matchen och lyckades träffa Sonnen med ett knä i slutet av ronden. Den tålige Sonnen lyckades överleva ronden men i den andra träffades han på nytt av ett knä och denna gång blev han pepprad med slag och domaren valde att bryta matchen. Ni kan se knocken nedan:

Efter förlusten valde Sonnen (30-17) att meddela sin pensionering från sporten och nedan kan ni se hur en rad stora MMA-profiler reagerade på beskedet:

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Dual-bild på Dillon Danis och Jon Jones

Video
Dillon Danis vinner igen – utmanar Jon Jones

Simon Tingberg

Dillon Danis gjorde sin andra professionella MMA match under natten då han under Bellator 222 i Madison Square Garden, New York. I sin första match 2018 segrade Danis genom submission i första ronden. Även  denna gången vann han genom submission i första ronden. Då Danis besegrade Max Humphrey genom en armbar 4.38 min in i första ronden. Danis är därmed fortsatt obesegrad i MMA.

Danis som annars är känd som BJJ coach till Conor McGregor hamnade under UFC 229, Las Vegas oktober 2018 i rampljuset då han hamnade i slagsmål med Khabib Nurmagomedov efter att denne strypt ut McGregor.

Ariel Helwani gick sedan ut med en tweet om att Danis utmanar stjärnor som Rory McDonald och Jon Jones. McDonald är regerande mästare i Bellators weltervikts division och Jon Jones är UFC:s mästare i lätt tungvikt.

Just Jones har Danis utmanat tidigare.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Chael Sonnen pensionerar sig efter förlusten mot Machida

Simon Tingberg

Chael Sonnen (30-17-1 MMA, 2-3 BMMA), har en lång karriär inom MMA bakom sig. Den forne brottaren gjorde MMA debut redan 1997 och har representerat både UFC och Bellator där han tävlat i tre olika viktklasser mellanvikt, lätt tungvikt och tungvikt.

Sonnen som är 42 år gick under natten match mot den forne UFC mästaren Lyoto Machida under Bellator 222, Madison Square Garden, New York. Sonnen hade tidigare utmanat Ryan Bader om att få möta denne om Bellators tungviktstitel, men ställdes nu istället mot karate esset Machida. Mötet som skedde i lätt tungvikt var galans co-main event och var uppmärksammat i MMA världen då två veteraner skulle ställas mot varandra.. Sonnen förlorade matchen genom TKO (knä och slag) i andra ronden.

Ni kan se avslutet här:

Sonnen bad därefter John McCarthy om att få göra ett uttalande.

“I got one thing to say: I had a helluva lot of fun. I had a good run. Scott Coker gave me a five-fight deal, he let me honor all five fights. And, ladies and gentlemen, I’m walking out. I appreciate the memories. And goodbye.”.

Sonnen lämnade därefter handskarna kvar i ringen och pensionerade sig däremed från MMA.

Sonnen som gjort sig känd inom trash talk, misslyckade dopingtester och som kommentator har också levererat i sina matcher och gått tre titelmatcher i UFC. Två gånger i mellanvikt då han utmanade Anderson Silva och en titelmatch i lätt tungvikt då han utmanade Jon Jones. Sonnens första möte mot Silva utsågs till årets fight 2010 där Sonnen dominerade Silva på marken i fem ronder tills slutet av matchen då Silva lyckades få in en armbar triangel. I Bellator ställde han under 2018 upp i Bellator tungviktsturnering där han gick till semifinal och förlorade mot MMA legendaren Fedor Emelianenko.

Sonnen som är MMA expert för både Bellator och ESPN där han kommenterar UFC kommer på så sätt fortsätta vara aktiv i branschen.

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy
Bellator 222 Matchkort

Bellator 222 Resultat

Simon Tingberg

Bellator 222 hölls av stapeln i Madison Square Garden, New York under fredag natten. Som galans huvudmatch stod en semifinal i Bellators Welterviktsturnering där regerande mästaren och forne titelutmanaren i UFC, Rory McDonald tog sig an Neiman Gracie.

På kortet fanns också ett hyjpat lättungviktsmöte mellan UFC veteranerna Chael Sonnen och den forne UFC mästaren i lättungvikt Lyoto Machida.

Dillon Danis som är Conor McGregors BJJ coach gjorde sig främst uppmärksammad efter att ha varit den som Khabib Nurmagomedov attackerade under UFC 229. Danis mötte Max Humphrey under natten.

Se resultaten nedan.

Huvudkort

 • Rory MacDonald besegrar Neiman Gracie genom enhälligt domslut (49-46, 48-47, 48-47) – och försvarar welterviktstiteln och avanverar till WWGP finalen.
 • Lyoto Machida besegrar Chael Sonnen via TKO (knä, slag) – Rond 2, 0:22
 • Dillon Danis besegrar Max Humphrey via submission (armbar) – Rond 1, 4:28
 • Juan Archuleta besegrar Eduardo Dantas via KO (slag) – Rond 2, 4:59
 • Kyoji Horiguchi besegrar Darrion Caldwell via enhälligt domslut (48-47, 49-46, 49-46) – Vinner bantamviktstiteln i Bellator.

Underkort

 

 • Taylor Turner besegrar Heather Hardy via TKO (slag) – Rond 1, 3:53
 • Brandon Polcare besegrar Brandon Medina via submission (giljotin) – Rond 1, 4:33
 • Kastriot Xhema besegrar Whitney Francois via TKO (slag) – Rond 2, 3:17

 • Adam Borics besegrar Aaron Pico via knockout (flygande knä) –  Rond 2, 3:55
 • Valerie Loureda besegrar Larkyn Dasch genom enhälligt domslut (29-28, 30-27, 30-27)
 • Lindsey VanZandt besegrar Rena Kubota via submission (rear-naked choke) – Rond 1, 4:04
 • Haim Gozali def. Gustavo Wurlitzer via submission (triangle choke) – Round 1, 4:02
 • Mike Kimbel besegrar Sebastian Ruiz genom delat domslut (28-29, 30-27, 30-27)
 • Robson Gracie Jr besegrar Oscar Vera via submission (armbar) – Round 1, 3:15
 • Marcus Surin besegrar Nekruz Mirkhojaev genom delat domslut (30-27, 27-29, 29-27)
 • Phil Hawes besegrar Michael Wilcox via TKO (doktors stopp) – Round 1, 5:00
 • John Beneduce besegrar Kenny Rivera genom enhälligt domslut
 • (30-26, 30-27, 30-27)
Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

TJ Dillashaws klubbkamrat: Vi fick alla betala ett pris

Markus Thylin

TJ Dillashaw tillhör på många sätt eliten inom MMA. Han har otrolig teknik, är väldigt kapabel i alla områden i MMA, han har en oändlig energireserv, är snabb som vinden och har krut i både händer och fötter…tyvärr så har han också dopat sig.

Dillashaw hade en fyra matcher lång vinstsvit och ett momentum som bara såg ut att öka. Mitt i all denna framgång så ställdes Dillashaw mot den lilla och stenhårda mexikan-amerikanen Henry CejudoUFC Fight Night 143, som nu också är mästare i två viktklasser. Många var nervösa för att Dillashaw gick ned en viktklass men lika många kunde se honom som en vinnare i mötet. Så blev inte fallet.

Matchen blev en kort historia då Cejudo vann via TKO på 32 sekunder. Kort efter så kom chockbeskedet; Dillashaw hade dopat sig. Efter beskedet och en den efterkommande avstängningen på två år så kom Dillashaw med ett kort uttalande. Efter det så har Dillashaw hållit sig i skymundan, detta tills alldeles nyss då han förklarade att dopingen var till för att hjälpa till med att klara av att prestera i den nya viktklassen. Tyvärr så verkar det som att svallvågorna efter dopingskandalen också sköljt över Dillashaws klubbkamrater.

I en intervju med Bloody Elbow så berättar Bellator-fightern Juan Archuleta om situationen på klubben efter skandalen.

“As a team, we paid for it, and I’m still paying for it with some of the comments that are being thrown out there”

“I was training with him every day and didn’t know these things were going on. Heartbreaking, yes, and shell-shocking, yes.”

“Can’t just take the good with the good”

“He’s helped me a lot with my career just like all my other training partners have. Just because someone makes a poor decision, it’s not the end of the world for me. When a guy hits a low like that, what type of person are you gonna be there to pick him back up? When he was world champ, everything was going good, and I got a lot of hype around it. You can’t just take the good with the good and say, ‘I don’t want to be part of the bad.’”

“You just can’t put into words on the decision he made. But we’re gonna be there as a team to pick him up and let him know that he’s still loved and that he’s still gonna be a world champ coming off his suspension.”

“He’s still loved”

“The work we put in, you’re not just gonna take the drug and automatically be God’s gift to Earth. Even though he was on the drugs, he still had to put in the hard work. There are people in this sport now and still take the performance-enhancers and lose — and look, he lost that night as well. You gotta put the hard work in. People don’t recognize that.”

“We’re forcing him to get back in there”

“We’re forcing him to get back in there. With the decision he made, we gotta keep his mind busy. We’re building him up, letting him know he still has to stay in shape because those two years, it’s almost six months down, so he only has a year and a half left. By the time he gets his other surgery done, he’s gonna be within eight months of being ready to fight.”

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Colby Covington vid invägning

Colby Covington om Kamaru Usman: He might not show up

Markus Thylin

Colby Covington, mannen alla älskar att hata, är helt säker på att han får en chans att plocka hem guldet i sin nästa match. Det enda som han är osäker på är mot vem.

Covington är just nu rankad som nummer två i welterviktsdivisionen och efter att ha vunnit sex matcher på rad så verkar han väldigt säker på att han får nästa titelmatch. Hans senaste match utspelade sig på UFC 225 mot den respekterade och välmeriterade Rafael Dos Anjos som han dominerade under större delen av deras match för att sedan vinna via ett enat domslut.

Detta var dock ett år sedan och sedan dess så har kängor mest delats ut på Twitter och ett eller annat bråk i någon kö, dessa gånger utan några bumeranger inblandade.

I en intervju med ”Eyes on the game” så förklarar Covington att han inte är helt övertygad om att den kommande, enligt honom, titelmatchen kommer att vara mot den regerande mästaren Kamaru Usman.

“he might not show up”

“I can’t say that the fans will be hopeful that they will see me against [Usman], but I can say that the fans will be hopeful I will be fighting for the world championship in the Garden. I don’t know if it will be against him. He might not sign the contract; he might not show up.”

Han hävdar också att Usman förhalar och att han skjuter upp processen med förhandlingar.

“November will be eight or nine months since he’s fought. How much more time does he need?. He’s just pushing it back, pushing it back, trying to negotiate and not fight.”

Han fortsätter med att säga att Usman vill använda sin titel som ett påtryckningsmedel i förhandlingarna för att eventuellt få fler sponsorer.

“He’s just trying to use [his title] as leverage, as bargaining power — maybe get some sponsorships — because as soon as he fights me, he’s getting exposed in front of the world”

Han säger också att han inte tror det minsta på att Usman har varit skadad. Något som Usman mest troligt protesterar mot med tanke på att han genomgick en knäoperation efter sin senaste match. Covington fortsätter.

“Of course not. He was never injured in the first place. He’s using Woodley tactics. He’s Woodley 2.0.”

Om det blir en match mot Usman, eller en titelmatch överhuvudtaget återstår att se men med tanke på hur sprängfylld divisionen är just nu så finns det många möjligheter för intressanta matcher.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy