Krönika: David Teymur – med stormsteg mot toppen

I lördags, den 2 december, i Detroit tog David Teymur sin fjärde raka seger i UFC. Det är den hittills bästa starten i organisationen för en svensk fighter. På 1 år och 9 månader har David samlat ihop fyra fina vinster i världens främsta mma-organisation, det är oerhört imponerande. I intervjuer efter vinsten mot Drakkar Klose har David uttalat att han vill ha en motståndare rankad på topp 10 – detta i lättvikt som troligen är UFCs djupaste division. Det är positivt att David visar hunger och höga ambitioner. Det sänder ett tydligt budskap till såväl arbetsgivare som potentiella motståndare. Man måste göra lite väsen av sig i mma, syns man inte så finns man inte.

Det har sedan i lördags förts väldigt intressanta diskussioner i kommentarsfälten på Kimura. Det är inspirerande att läsa alla kloka och initierade synpunkter som förts fram. Det finns mycket mma-kunskap bland Kimuras läsare. Den fråga som har diskuterats är om David är redo för motståndare på topp 10 eller om han bör avvakta och successivt jobba sig uppåt med sikte mot toppen. Vissa menar att David är redo, att han har vad som krävs för att besegra fighters i toppen. Andra menar att David inte riktigt är framme än, att han är en stor talang men skulle behöva ytterligare tid på sig att mogna som mma-fighter. Detta är vad vi tänkte titta närmare på i denna text.

David fightern

Om vi kikar lite på vem David är och hur han är som fighter så kan vi snabbt konstatera att han är en mycket begåvad sådan. David är 28 år och har gedigen kampsportsbakgrund. Fram till 2013 tävlade han i thai- och kickboxning och samlade ihop ett record på 39-2. I oktober 2013 gick han sin första mma-match, en fight han dessvärre förlorade via domslut. Därefter har det gått bättre, betydligt bättre. På fyra år har han gått sammanlagt 8 matcher vilket kan ses som en rimlig takt när man ska lära sig en så komplex sport som mma.

David är southpaw och har mycket teknisk striking. Han har snabba händer och bra precision i slagen. Hans knän och armbågar är “text book” muay thai. Han är dock främst känd för sitt spark-game som håller världsklass. Teknik, kraft och snabbhet – allting finns där. Fotarbete, avståndskontroll och oförutsägbarhet är utmärkande för Davids striking. Hans kontringar är blixtsnabba och oerhört träffsäkra. Tack vare sin bakgrund har han även en mycket starkt clinch.

David har visat prov på starkt nedtagningsförsvar och i matchen mot Lando Vannata tog han ner amerikanen flera gånger, något som bidrog till att säkra segern i den jämna matchen. David visar alltså fin utveckling avseende sin brottning. När det kommer till hans grappling är det svårt att säga något. Mycket beroende på hans fina nedtagningsförsvar och förmåga att snabbt ta sig upp från marken har vi inte fått se prov på hans mark-game. Det finns dock inga skäl att anta att hans grappling inte skulle ha utvecklats på liknande sätt som hans brottning. Om vi kortfattat ska sammanfatta David som mma-fighter kan vi konstatera att han är en otroligt duktig thaiboxare/kickboxare som på kort tid har gjort mycket fina framsteg inom såväl brottning som grappling. Han är en mycket erfaren och meriterad stående fighter men har förhållandevis kort (räknat i tid) mma-erfarenhet. Han har bra attityd och vinnarmentalitet. Nu är vi förvisso inte helt opartiska i vår bedömning av David – men faktum kvarstår att detta är en väldigt duktig och enormt talangfull fighter.

Nästa steg

Vad är då ett rimligt nästa steg i Davids karriär? Det är en mycket intressant fråga. David har själv, som vi konstaterade inledningsvis, sagt att han vill möta fighters på 10-i-topp. Det är en bra inställning som visar på hunger och ambitioner. Det visar att han tror på sig själv, på sin förmåga och på sin potential – och potential är något han absolut har, därom råder det inga tvivel. Att en talangfull och hungrig ung fighter vill ta sig till toppen så fort som möjligt är inget konstigt, det är snarare ett sundhetstecken.

Det är dock inte nödvändigtvis så att detta är det optimala för hans karriärutveckling. Här vilar ett tungt ansvar på coacher och rådgivare som ska hjälpa till att skapa bästa möjliga förutsättningar för en bra och långsiktigt gynnsam karriär. Detta inom en sport som tar tid att bli bra på och där man har relativt få år på sig att åstadkomma sportslig och ekonomisk framgång. Det gäller alltså att planera noga och verkligen överväga sina alternativ innan man fattar karriärsbeslut.

Jämfört med andra idrotter har man förhållandevis få år i toppen som mma-utövare. En ishockeyspelare kan ha 15 år på sig att spela (och tjäna pengar) på toppnivå. En mma-fighter har kanske 4-5 år på toppen – åtminstone om man lyssnar till vad en f.d. fighter som Brendan Schaub säger. Enligt honom är det ungefär så lång tid man har på sig. Han menar vidare att det är svårt att nå toppen, men ännu svårare att hålla sig kvar när du väl nått dit. Således är det viktigt att verkligen ta vara på och vårda de möjligheter som ges.

Utrymmet för misstag är litet i en sport som mma. Ju högre upp i rankingen du kommer desto mindre blir det utrymmet. Varje litet misstag blir dessutom mer kostsamt då dina motståndare är bra på att straffa även små misstag. Det blir även kostsamt såtillvida att man kan förlora mycket pengar och karriärmöjligheter genom att förlora viktiga matcher. Därför är det viktigt att göra sina karriärsval med omsorg.

Alternativ

Man skulle, något förenklat, kunna tänka sig två huvudsakliga spår framåt. Det ena är ett expresspår till toppen – vilket tveklöst har en rad fördelar, såväl sportsliga som ekonomiska. Det andra är en långsammare, stegvis approach, där man siktar på att bygga steg för steg för att komma till toppen med optimala förutsättningar för att få ut så mycket som möjligt av det. Båda alternativen är förenade med risker och fördelar ska tilläggas.

Snabbspåret skulle kunna sägas syfta till att så snabbt som möjligt ta sig till och etablera sig i toppen. På topp 10 får man mer exponering, högprofilmatcher och därigenom möjlighet att stärka sitt marknadsvärde. Riskerna är höga men det är även de möjliga belöningarna. Tänkbara motståndare för att snabbt ta sig till toppen skulle kunna vara namn på topp 15 – såsom tex: Anthony Pettis # 13, Beneil Dariush # 12, Al Iaquinta # 10, Michael Chiesa # 9, Kevin Lee # 8, Dustin Poirier # 7. David är för dagen rankad som nummer 31 på rankingmma och på samma sätt som att David vill möta högre rankade motståndare vill även fighters på topp 15 möta högre rankade motståndare. Därför är sannolikheten att David skulle få en match mot någon på topp 15 i nuläget liten.

Långsamma spåret ser lite annorlunda ut. Det är en strategi som syftar till att successivt närma sig toppen. Att höja kvaliteten på motståndet stegvis, lite långsammare, för att ges tid att utveckla sitt mma-game. Att om möjligt plocka några kända namn på vägen och därigenom stärka sitt eget, utifrån detta förhandla sig till ett bättre kontrakt och få upp sin lön. David har idag sannolikt en grundlön på $15,000-20,000 per match. Det är inte särskilt mycket om man ställs mot någon som Kevin Lee. Tänkbara motståndare enligt denna strategi skulle kunna vara: Jim Miller, Clay Guida, Joseph Duffy, Charles Oliveira, Paul Felder, Leonardo Santos, Fransisco Trinaldo. Det är inte ofarliga fighters vi talar om, men inte lika vassa som topp 10-15. Om jag skulle gissa vem som blir Davids nästa motståndare så tror jag att det blir någon rankad runt nummer 20 på rankingen. Jag skulle gärna se honom mot någon känd fighter, tex Clay Guida eller Jim Miller, men tror tyvärr att UFC har andra planer. Det finns några riktigt tuffa ryssar runt nummer 20 och med tanke på UFCs förestående inträdet på den ryska marknaden skulle det inte förvåna mig om näste motståndare för David blir någon av Rashid Magomedov eller Rustam Khabilov.

Vilken av de två strategierna – snabb eller långsam – som är bäst för David kan vi inte veta med säkerhet. Vad vi dock vet är att mma är en mycket svår sport. En som tar lång tid att bli riktigt bra på. Ni lite äldre mma-entusiaster kanske minns Alexander Gustafssons förlust mot Phil Davis. Det var förvisso bara hans andra match i UFC, men det var en lärorik match som Alex förlorade pga att han behövde utveckla sin grappling och brottning. Förlusten kom 2010, dvs 4 år efter att Alex började träna mma. Efter denna match började han träna på Alliance MMA, bl.a tillsammans med Phil Davis och idag har Alex otroligt bra defensiv brottning och grappling. Precis som David är Alex från början en mycket vass striker, som har fått lära sig de andra delarna av mma längs vägen. David är idag ca 4 år in på sin mma-karriär. Kanske finns det en nyttig lärdom att dra av klubbkamratens förlust mot Davis. I en tuff division som lättvikt får man inte många chanser och det gäller därför att ta väl vara på de som ges. Å andra sidan kanske David är längre kommen i utvecklingen av sitt mma-game än vad Alex var efter 4 år. Det vet bara han själv och hans omgivning.

Summerande tankar

Vi tror stenhårt på David och vill inget hellre än att han ska få en lång och framgångsrik karriär. Oavsett vilka karriärsval han gör kommer vi att stötta och heja på honom – i vått och torrt. Han själv och hans rådgivare vet självfallet vad som är bäst för honom. De känner till och har insyn i Davids situation på ett sätt som vi av naturliga skäl inte kan ha. Det hindrar dock inte oss – fans, kommentatorer och tyckare – från att spekulera och framföra våra synpunkter. Det gör vi mer än gärna. Vi gör det därför att vi brinner för sporten och för att vi vill att det ska gå bra för våra svenska mma-hjältar. David är definitivt en svensk mma-hjälte och sådana behöver vi.

________________________

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Annons
UFC Hamburg: Få maxade 25X på Mauricio ”Shogun” Rua

På söndag är det dags för UFC att återigen inta Europa. Denna gång kommer vi att få bevittna när den forne Pride- och UFC-mästaren Mauricio ”Shogun” Rua tar sig an den orankade Anthony Smith under UFC Hamburg. Nu har alla nya kunder på Mobilebet möjlighet att få en grym bonus inför mötet – otroliga 25 gånger pengarna på en seger för Shogun.

Först var tanken att Mauricio Rua skulle möte Volkan Oezdemir under galan, men efter lite turbulens vad gäller Oezdemirs visum i USA, hoppade den orankade amerikanen Anthony Smith in på kort varsel.

Inför UFC-galan i Hamburg har nu alltså alla nya kunder chansen att få en unik oddsboost, som ger 25 gånger pengarna på en vinst för UFC-legendaren Mauricio ”Shogun” Rua. Det enda du behöver göra är att följa stegen nedanför.

  1. Öppna ett nytt konto på Mobilebet HÄR eller knappen nedan 
  2. Gör en insättning på valfri summa, men sätter du in 200kr får du totalt 800kr att spela för som en extra bonus
  3. Välj Mauricio Rua som vinnare till det ordinarie oddset.
  4. Vid vinst boostas ditt odds till 25X och du får pengarna i CASH – helt utan omsättningskrav.

Regler och villkor:

  • Du måste registrera ett nytt konto hos Mobilebet
  • Minsta insättning är 100kr för att ta del av erbjudandet
  • Vinner Mauricio Rua får du vinsten i kontanter – utan omsättningskrav
  • 20kr räknas till kampanjen – resterande belopp betalas ut till ordinarie odds.
Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

James Vick om mötet med Justin Gaethje: ‘He’s gonna get outclassed’

Justin Gaethje berättade nyligen att han kommer att lägga handskarna på hyllan om han utklassas av James Vick i deras kommande möte i Lincoln. Enligt Vick får Gaethje börja förbereda sig inför pensionen, efter som han kommer att bli just det – utklassad.

Det här hade Vick att säga via B.J. Penn Radio:

He’s gonna get outclassed. I’m fully expecting that I’m going to have to take a few leg kicks. I’m fully aware, because he’s willing to take three or four punches in his face just to land one. So I’m sure that I’m going to take a few leg kicks, but I can condition my leg to take a kick. He can’t condition his chin to take a punch, and the dude’s been knocked out two fights in a row now, and he’s been wobbled in ten of his fights. So, we’re not making it five rounds, and he will get outclassed. My skillset’s way higher than his.

I’m not delusional. I’m gonna have to slug it out somewhat. I’m pretty sure I’m gonna have to fight. I’m gonna sit there and we’re gonna be throwing down somewhat, because he’s gonna force that. And that’s fine with me cause I can bite down on my mouthpiece and throw just like he can. He ain’t the only motherfucker in the world that’s tough and can bite down and show heart and everything.

He’s gonna come right off the bat swinging, so we probably will be colliding right off the bat. And then, he’s gonna get caught with something big and go to sleep.

Vick förutspår här hur han tror att han kommer att avsluta Gaethje:

He always comes out hard and aggressive and I think that it’s gonna backfire on him. He’s gonna get caught with something big and he’s gonna get knocked out, probably within two rounds.

De två möter varandra i Lincoln i Nebraska den 25 augusti. Vem tror ni går segrande ur mötet?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Luke Rockhold var nära att hoppa på Brock Lesnar under UFC 226

Daniel Cormier tog under UFC 226 hem sitt andra bälte när han mötte tungviktsmästaren Stipe Miocic. Under intervjun som hölls efter mötet kom tungviktaren Brock Lesnar upp i buren och knuffade Cormier baklänges.

Lagkamraten och den forne mellanviktsmästaren Luke Rockhold var precis bredvid när det hela utspelade gillade inte alls detta och försökte bedöma om han skulle agera mot Lesnar eller inte.

Via Submission Radio:

I was trying to judge the situation because I was about to pull a Diaz brother and jump on his back and kick Brock in the head. I saw Brock enter the arena as we were getting staged and ready for DC, so I knew something was up.

I was trying to judge Brock, I was trying to judge Brock. Brock was coming in hot and pushing DC but DC kept his composure and he was trying to laugh it off, so… *laughs* I’m not a big fan of Brock and his style, so I wouldn’t mind taking a leg home.

Med ‘en Diaz’ refererar Rockhold till det bråket som uppstod under tiden i Strikeforce i Nashville. Bröderna Nick och Nate Diaz gick då till attack mot Jason ‘Mayhem Miller’ när denne avbröt en intervju med Jake Shields.

Rockhold berättar att han överhuvudtaget inte gillar Lesnar.

I don’t like him because of the fact] that he cheats. That he was exempt. That he was exempt from [USADA testing] so that he could cheat. And the fact they bring him back after that positive test and treat him like a king, that’s everything that’s wrong with the sport.

I understand DC’s point of view. He wants the money, I wish him the best, I want him to kick Brock’s ass and do that, but the fact that this sport promotes Brock Lesnar coming back off of a positive steroid test after they exempt him before the fight and he still tested positive. You don’t see that happening in any other sport and it’s sad to see it happen in this sport.

Det ser nu ut som att Cormier kan få göra sitt första titelförsvar mot Lesnar i början på 2019, men ännu är ingenting färdigställt eftersom Lesnar ska testas för dopning.

Det här hade Rockhold att säga om ett potentiellt möte mellan de två:

We’ll see if it happens or not, but DC wins the fight fairly easy. Brock runs forward, he tries to double leg him, DC stuffs it, gets back up, whether he gets taken down or not and he starts to throw hands on him and probably falls the same way as Stipe.

You never know [if Brock will even make it to the fight]. Brock’s not even cleared to fight until next year. I just… It’s sad that we talk about this, that whole public and everyone gets behind this shit. It just pisses me off. I’m fed up with this shit. I don’t like talking about cheaters.

Rockhold gick själv senast match under UFC 221 när han mötte Yoel Romero ochförlorade via knockout i tredje ronden. Han har ett record på 16-4 men nuläget inget planerat möte. Det var tidigare tänkt att han skulle möta Alexander Gustafsson i lätt tungvikt, men han skadade sig sedan och gick nyligen igenom en operation för sitt knä.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Cris Cyborg anklagar Amanda Nunes för att ljuga om skadan

UFC-mästarinnorna Cris Cyborg och Amanda Nunes har länge försökt få till en titelmatch i fjädervikt och i veckan ska båda fighters kommit överens om att mötas vid UFC 232 den 29:e december. Cyborg ville själv att fighten skulle äga rum vid UFC 228 i Dallas den 8:e september men Nunes ville enligt Cyborg vänta till senare på grund av skada.

Nunes har själv yrkat på att matchen bör marknadsföras under en längre tid och att hon behöver mer tid att förbereda sig.

Nu väljer dock Cyborg att via Facebook anklaga Nunes för att ha ljugit om att hon var skadad. Hon går även ut med att hon vill fightas nu och inte behöva vänta till slutet av december. Därför har hon manat på UFC att ge henne en match senaste i september men organisationen har valt att ”straffa” henne genom att inte ge henne någon motståndare.

Ni kan läsa hennes utlägg här nedan:

Amanda Nunes Leoa is lying about her injury. The UFC just informed my manager she is cleared to compete!
I’m ready to fight now, I’m not injured and I am healthy and training!

The UFC is leaving me without a fight as punishment for something that feels personal. They gave Holly Holm a fight against Megan Anderson, the only other opponent in my weight class so I would be forced to sit. They are now refusing to sign Ediane Gomes, Cindy Dandois, or Pam Sorenson instead making me sit out one year of my prime.

I sell PPV’s and my fans like my fights. The UFC is forcing me to lose a year of my prime sitting on the sidelines to face an opponent already cleared to fight now!
Cyborg Nation let the UFC know you want me to fight this summer! #ufc228 #ufcfn137
•••#FREECYBORG•••

Cris Cyborg anklagar Amanda Nunes för att ljuga om skadan

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
UFC 230 - David Branch vill möta Ronaldo Jacare Souza

UFC 230: Ronaldo ‘Jacare’ Souza ryktas möta David Branch

Efter att kämpat med att få till ett lämpligt datum ska Ronaldo ”Jacare” Souza och David Branch nu ha enats om när dem ska mötas.

ESPN rapporterar att de båda topp-10 mellanviktarna kommit överens om att fightas den 3:e november i Madison Square Garden i och med UFC 230-

Branch hoppades först att deras fight skulle kunna bli huvudmatchen vid UFC Sao Paulo den 22:e september, men Souza ville vänta till senare.

David Branch(22-4) återkomst till UFC hade en trevande start och den fick ingen större uppmärksamhet inom MMA-världen.  I sin första match mötte han Krzysztof Jotko där han vann tog hem en oinspirerad domslutsseger vilket gav honom möjligheten att få fightas i en huvudmatch.

Denna match blev Luke Rockholds comeback-match efter dennes titelförlust. Branch inledde matchen starkt men blev dessvärre avslutad av Rockhold i 2:a ronden. Han revancherade sig dock mot Thiago Santos i sin senaste fight där han stod för en enastående knockoutseger.

Ronaldo ”Jacare” Souza (25-6) hoppas i sin tur återvända till vinstsviterna efter att i sin senaste fight blivit besegrad av Kelvin Gastelum genom delat domslut. I sina senaste 3 matcher har han 1-2 i facit efter att ha knockat Derek Brunson samt blivit knockad av den nuvarande UFC-mästaren Robert Whittaker i matcherna dessförinnan.

Det ska bli spännande att se hur denna match slutar.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Israel Adesanya vill möta Anderson Silva

Israel Adesanya vill möta Anderson Silva

UFC-mellanviktaren Israel Adesanya vann tidigare i månaden finalen i The Ultimate Fighter 27 mot Brad Tavares genom enhälligt domslut. Nu blickar fighterna mot kommande matcher. I dagarna blev det klart att UFC-legenden Anderson Silva kommer kunna göra comeback i oktober efter att varit dopingavstängd sedan förra året. 

Nu väljer den lovande Adesanya att utfärda en utmaning till Silva via Instagram vilket ni kan se nedan, där han även nämner att Silva enligt honom är den största fightern genom tiderna:

Yo for real…no bullshit, if not for @spiderandersonsilva I wouldn’t have looked at fighting from a different perspective. I was under the impression you gotta look like Paula to be a fighter. The Spider been fucking up muscled up beefcakes since ages ago as an lean aerodynamic man. He is still the g.o.a.t imo… With that being said…I want #alldashmoke 💨. Just cuz I’m a fan don’t mean you can’t catch these hands…and feets. So yes I am down…will do it fih di culture of fighting! #babygoat

Anderson Silva har ännu inte besvarat Adesanya och det ska bli spännande att se huruvida matchningen blir av.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Covington om Woodley-matchen: Den blir av 2018, behöver bara lite tid att återhämta mig

I onsdags gick Darren till ut med att interim mästaren Colby Covington var skadad och passade samtidigt på att utmana Woodley.

Convington tog direkt upp detta när han gästade Submission Radio kort därefter. Enligt Convington behöver han lite tid för att läka och återhämta sig, men att en match mot Woodley fortfarande är satt att gå under nästa år.

“We’re looking at doing it in November, December. You know, I need a little time off, I need to do a little recovering,”

“I’m only human, man, I gotta get a little vacation. I just can’t keep running my body through the ground, going through training camps. You have to be strategic, and you know, November, December works for me. I had little health issues after my fight, so I’m getting those taken care of and by the year’s end I will unify my belt and retire Tyron Woodley for good.”

Convington fortsätter.

“I think the storyline that makes the most sense, this is the biggest fight that the UFC’s gonna make this year,”

“There’s still questions regarding when Conor McGregor’s coming back, who knows when he’s coming back. They don’t know when Daniel Cormier is gonna fight again because he’s got a broken hand. So, this is the biggest fight that UFC can serve.”

“So, if you wanna serve the biggest fight between Colby ‘Chaos’ Covington and TyQuil Woodley, they need to serve it up at the world’s most iconic arena, and that’s Madison Square Garden in Manhattan New York. So, that makes the most sense for the fight.”

Covington har länge suktat efter en match mot Woodley, även innan han blev interim-mästare och har en plan b i fall nu allt nu av förmodan bara rinner ut i sanden.

“If Tyron Woodley gets cold feet, which I think he will, deep down inside he knows what I used to do to him, he knows I took his soul at American Top Team,”

“So, if he gets cold feet and he backs out, then I guess the perfect storyline that make sense for the pay-per-view is I guess Toronto against that little syrup sucker Georges St-Pierre.”

“He’s been seeing aliens, he’s been doing all kinds of things. Who knows what’s going on in that guy’s head. But he has expressed interest in wanting another fight, so if TyQuil can’t come together and get his grip together to sign a contract, then I guess I’m going after GSP in Canada and I’m gonna go north of the border and I’m gonna be going and getting some poontang over there. He’s getting poutine, I’m getting poontang.”

När Woodley kommer tillbaka är oklart då han fortfarande rehabiliterar sin axel sen operationen i december.

Ni kan lyssna på hela interjun här ovan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Josh Thomson: Dana White kan bli nästa mål för #MeToo

UFCs VD Dana White har varit i luven med den pensionerade tungvikts-fightern Brendan Schaub den senaste veckan. Detta är dock inte första gången dessa två har bråkat och lär definitivt inte vara den sista. Denna gång började de bråka under en av Israel Adesanyas instagraminlägg där Schaub fick sista ordet med sin ”eskimo brother”-kommentar. Översatt till svenska betyder detta i princip buksvåger (två män som har haft sex med samma kvinna i olika förhållanden).

Nu har Josh Thomson tagit bladet från munnen. När han var och gästade Sammy and the punk (podcast) pratade Thomson om att White varit involverade i andra situationer där det handlar fighters och deras partners. Thomson menade att det funnits situationer där UFCs VD har närmat sig andra fighters flickvänner eller fruar och sedan använt detta som ett maktspel mot fighterna själva.

“There are people that I’ve been close with, that have fought for the UFC for a long time, and they have had very similar problems to what Brendan’s having right now,”

“Where he was dating a girl that maybe Dana was trying to date or either dating at the time and that girl kind of liked somebody else.

“It just became an issue. Like all of a sudden that person wasn’t on pay-per-view anymore. All of a sudden that person was getting cut for no reason,”

“It was little things like that. It just seems really, it’s so funny. For someone who has made $364 million. Really? I just don’t get it.

“I’m talking about people that have, I don’t want to put anybody else’s name out there on blast, but there are people that were so ingrained, world champions, so ingrained in the company that are now are no longer even heard of, that Dana has either tried to hang out with that person’s wife.”

Thomson passade på att ge White en varning i dessa tider efter #MeToo. Rörelsen vars mål har varit att avslöja sexuella trakasserier som kändisar och andra högt uppsatta personer gjort sig skyldiga till.

“It’s unfortunate because he is such a high-profile person,”

“Honestly, in this situation you got to be careful, Dana, because in this whole movement of Me Too, just wait for one girl to speak up and be like, ‘You know what? I’m on Brendan’s side.’”

“Think about it, I can see it, he is a guy with high powers worth hundreds of millions.”

Detta är givetvis väldigt allvarliga anklagelser, men White har än så länge inte get något svar till Thomson.

Det går att höra själv vad Thomson sa i klippet här ovan.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Jake Ellenberger vs Bryan Barberena ombokad till UFC Lincoln

Jake Ellenberger och Bryan Barberena var tänkt på UFC Utica-kortet. Matchen blev emellertid inställd då Barberena olyckligt skadade sig. Nu är det klart att welterviktsmatchen blivit ombokad och de båda herrarna kommer ställas mot varandra i oktagonen på UFC Lincoln den 25:e augusti.

Ellenberger (32-14) har haft det tungt tävlingsmässigt de senaste åren. Han har i nuläget tre raka förluster och senaste var en TKO-förlust mot Ben Saunders på Utica-kortet i juni. Ellenberger är 33 år idag och har bara två vinster på sina senaste tio matcher, men är alltid farlig och ett slag från en knockout.

Barberena är 29 år (13-5) och förlorade senast mot Leon Edwards på enhälligt domslut förra september. Han har förlorat två av sina senaste tre matcher. Han har dock en vinst över Ellenbergers bror, Joe.

UFC Lincoln går den 25: augusti på Pinnacle Bank Arena i Nebraska, USA och huvudmatchen på kortet kommer gå mellan Justin Gaethje och James Vick. Rådande matchkortet är följande.

Justin Gaethje vs. James Vick
Jake Ellenberger vs. Bryan Barberena
John Moraga vs. Deiveson Figueiredo
Alexa Grasso vs. Angela Hill
Drew Dober vs. Jon Tuck
Eryk Anders vs. Tim Williams
Rani Yahya vs. Luke Sanders
Andrew Sanchez vs. Antonio Braga Neto

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Silva på preskoferens rolig min

Anderson Silva tror att en match mot George St-Pierre fortfarande kan bli av

Tidigare i veckan fick vi veta att Anderson Silvas kommer vara avstängd retroaktivt fram till oktober för ett kontaminerat dopingtest som han åkte dit för innan den tilltänkta matchen med Kelvin Gastelum.

Vem Silva ska möta vid en eventuell comeback är oklart, men det har just ända sedan han var mästare i mellanvikt pratats och ryktats om en super fight mellan honom den dåvarande mästaren i weltervikt Georges St-Pierre.

Båda var under den tiden på toppen av sin karriär och vem som ansågs vara pound-for-pound-kungen var en högst personlig åsikt som hade legitimitet åt båda hållen. De flesta kunde vid den tiden i alla fall hålla med om att dessa två kämpar var bäst i världen.

Idag har en match mellan dem inte samma bett, men det är fortfarande en match många fans vill se. Silva tror att ett möte fortfarande är möjligt, speciellt i denna era av UFC när underhållsvärdets sätts före ranking. Den forne mellanvikts mästaren sa så här till MMA Fighting.

“Anything is possible in the UFC, man,”

“It’s a very eclectic company, with a broad vision of the sport. They are going through a new moment, a moment of entertainment, so anything can happen.”

St-Pierre har också nyligen varit och nosat uppe i mellanvikten när han besegrade dåvarande mästaren Michael Bisping och tog titeln förra november. Silva tror inte att St-Pierre duckade honom under sin mästarera, istället tror han att kanadensaren såg en chans i Bisping till en bra match och tog den.

“I think the decisions have to be made at the time they have to be made,”

“I think he had a good strategy, did a good fight with [Michael] Bisping. They are both great fighters. If we didn’t fight that’s because it really shouldn’t have happened.”

Nu återstår det och se om dessa forna mästare faktiskt kommer att mötas här framöver. Som Silva skriver om dagens UFC – allt är möjligt idag.

Läs mer
-6
Dana Sad
Dana Happy