Nyheter Resultat

VM i Serbien: Fyra svenskar på pallplats

Andreas Gustafsson Berg går in till VM final med den svenska flaggan över axlarna

Efter en jämn finalmatch fick svenske Rafael Kveldstad domslutet mot sig. Samtidigt tilldelades Hanna Palmquist, Yrsa Sandin och Emma Schiöler varsinn bronsmedalj.

Kveldstad förlorar finalen – På tveksamt domslut

Med resterande svenskar eliminerade gick Rafael Kveldstad upp mot Tjeckiens Tagir Muchmudov i striden för guldet. En jämn match där båda hade sina stunder gick i slutändan till Muchmudov.  De tre ronderna visade sig svårdömda då en av domarna gav segern till Kveldstad. Bland annat reagerade en av kommentatorerna på svenskens sänkta hand när resultatet lästes upp. Han var tydlig med sitt missnöje över domslutet då han tyckte att Kveldstad gjort vad som krävts för att ta hem det.

Damerna tar hem tre brons

Bland damerna blev det tre bronsmedaljer. Hanna Palmqvist, Emma Schiöler och Yrsa Sandin lyckades alla tre säkra en pallplats.

Nina Nikolija Milosevic vinner guld

Svensk-serbiska Nina Nikolija Milosevic har redan kammat hem både EM- och VM guld till Sverige, men valde i år att representera sitt Serbien. Efter att ha tagit sig till final blev hennes motståndare tvungen att dra sig ur på grund av en skada, vilket betyder att Nina vinner guld ännu en gång.

Kimura träffade henne i höstas för ett videoreportage. Där berättade hon att planen var en övergång till proffs-MMA inom en snar framtid. Kanske är det nu, efter två vunna världsmästerskap, vi ser henne ta nästa steg i karriären? Se hela videoreportaget här.

Föregående artikel

Islam Makhachev om sin nästa motståndare – ”I’m not going to wait for anybody”

Nästa artikel

Islam Makhachev varnar Dan Hooker efter anklagelserna

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök