Nyheter

Läsarna utser Tobias Harila vs. Adam Westlund till Årets Svenska Match 2020

Tobias Harila vs. Adam Westlund utsedd till Årets Svenska Match 2020

Efter en oerhört jämn omröstning där det endast skiljde två (!) röster mellan segraren Harila/Westlund och tvåan Malekpour/Zabeli står det nu klart att det blir huvudmatchen från Årets Svenska Gala som blir Årets Svenska Match.

Ett av de främsta svenskmötena någonsin

Årets sista svenska MMA-match bjöd på en ordentlig show och levde upp till de högt ställda förväntningarna. I en match som denna finns ingen förlorare och vi kan glädjas åt att få följa dessa två herrars karriärer under de kommande åren. Se sammanfattningen av matchen nedan.

Rond 1

Det finns få som undgått att höra talas om matchen mellan två av Sveriges hetaste prospects. Och som matchen levde upp till hypen. Från första sekund öppnade Harila (8-1) upp med sin karaktäristiska press och lyckas tidigt sänka Westlund (3-1). Men Gävlesonen lät sig inte besegras så lätt och tog sig sedan mer och mer in i matchen. Tobias är mer av en explosiv kontringsfighter medan Westlund drar iväg nävarna likt kulor från en kulspruta med oändlig ammunition.

Rond 2

I rond två kunde man tydligt se att Harila saktat ner, kanske efter att ha bränt för mycket energi på att söka avslutet i den första ronden. Och Adam ökade pressen för varje sekund som gick. En klar rond till Westlund som till synes vänt på matchens momentum och såg stark ut inför den tredje ronden.

Rond 3

I matchens sista rond såg Tobias fräschare ut och explosiviteten var tillbaka i slagen, nästan som att han vilat upp sig i den andra ronden. Större delen av ronden är jämn och bägge fighters får in en mängd träffar. Men mot slutet av ronden träffar Harila hårt och skickar återigen ner Westlund till mattan. Och med en våg av slag avslutar han ronden mycket starkt för att ta hem ronden.

Ljus framtid att vänta för bägge fighters

Vinnaren genom delat domslut blev Tobias Harila, som nu skrivit kontrakt med Cage Warriors för att ta nästa steg mot toppen. “Bad Intentions” blev också utsedd till Årets Svenska Talang av läsarna för sina bedrifter under året som gått. Jag har inte något tvivel om att vi kommer få se Adam Westlund tillbaka i buren i sitt livs form inom kort.

Föregående artikel

Johnny Walker ryktas möta Jimmy Crute den 27 mars

Nästa artikel

Derek Brunson: Jag är bättre än Kevin Holland på allt

Skriven av

Daniel Schälander

Relaterade Artiklar

Sök