Nyheter

Leon Edwards ser ut att möta Colby Covington i sommar

Colby Covington Leon Edwards UFC

Det kanske kommer krävas lite övertalning för att få Leon Edwards att skriva på men UFC:s welterviktsmästare är ändå tänkt att försvara sitt bälte härnäst mot Colby Covington vid UFC 291 den 22 juli på hemmaplan i London, England.

Leon Edwards ser ut att få försvara bältet mot Colby Covington på hemmaplan

Enligt en rapport av Sports Illustrated så är matchen i görningen men ingen av herrarna har ännu inte skrivit på för mötet. UFC har dock informerat båda parterna om planerna.

Edwards kommer senast från sin andra raka seger mot Kamaru Usman förra månaden. Han har dock avböjt till att möta Covington härnäst. Enligt mästaren borde inte Covingtons inaktivitet och brist på segrar mot toppfighters belönas med en titelmatch. Istället vill Edwards möta fighters som Gilbert Burns och Belal Muhammad.

Pengar kan dock få Edwards på andra tankar då UFC verkar villiga att, utefter deras proportioner, bjussa till för att få mästaren att möta Covington. Att boka matchen på Edwards hemmaplan i England är också en bra start då UFC-bossen Dana White är fast besluten att Covington får nästa titelmatchen.

Covington, 35 år, vägde in sig som reserv vid UFC 286 men han förblev utanför buren. Den tvåfaldige titelutmanaren tog senast hem en överlägsen seger mot ärkefienden Jorge Masvidal via enhälligt domslut i mars 2022. Den tidigare interimmästaren Covington kan nu få utmana om bältet en tredje gång efter att två gånger om besegrats av Kamaru Usman.

Föregående artikel

Anthony Pettis tar skrällseger i boxningsdebuten

Nästa artikel

Zone Pro League 5: Robin Enontekiö fortsätter hitta tidiga avslut

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Sök