Irman Smajic

LFL 3: Obesegrade tungviktaren Irman Smajic ställs mot Salim El Ouassaidi

Alexander Clausson

Nyligen stod det klart att Irman Smajic är klar för nästa match. Marockos Salim El Ouassaidi kommer stå för motståndet och de båda kommer drabba samman i anknytning till Levels Fight League (LFL) 3.

Irman Smajic söker fjärde raka vinsten

Smajic har en välmeriterad karriär som A-klassfighter bakom sig, där två VM-titlar bärgats hem till Sverige. Tungviktaren genomförde sin professionella debut 2018, i samband med Superior Challenge 18 . Malik Jahmaze stod för motståndet och Smajic tog hem segern via slag. Match nummer två slutade på samma vis och tungviktaren kommer senast från en vinst i samband med BRAVE CF 37. Fighten ägde rum i augusti, förra året, och Fatih Aktas besegrades via enhälligt domslut. Smajics totalt matchfacit lyder därmed 3-0-0.

El Ouassaidi debuterade tidigare i år och förlorade via enhälligt domslut. John Winter (3-0-0) stod för motståndet. El Oussaidi har inte klivit in i buren sedan dess

MMA Viking var först med att rapportera om den kommande drabbningen mellan Smajic och El Oussaidi.

Galan kommer äga rum i Amsterdam och sändas via organisationens officiella hemsida. LFL är en nederländsk organisation med mottot ”för fighters, av fighters”. LFL 3 äger rum den 10 oktober.

Irman Smajic utmanades av Nermin Hajdarpasic

I oktober förra året drabbades Smajic av en infektion i vaden, som kunde inneburit att svensken förlorade sitt ena ben. Skadan är orsaken till varför svensken inte har varit aktiv under det senaste året. Nu verkar det som att Smajic är redo att ta igen för förlorad tid, med två matcher inom loppet av fem veckor.

Smajic hamnade i rampljuset i samband med Fight Club Rush 9. Efter Nermin Hajdarpasic seger över den ovannämnda Aktas, passade Hajdarpasics på att utmana Smajic, som klev in i buren. Nu verkar det som att matchen mellan de båda kommer bli av.

Enligt Frontkicks Johan Taliercio kommer drabbningen mellan Smajic och Hajdarpasic äga rum i samband med FCR 10. Den galan går av stapeln den 20 november i Västerås.

+4
Dana Sad
Dana Happy
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett
Jack Hermansson ler mot kameran
Jack Hermansson förväntas återvända i december – möter topprankad amerikan
kimura
Hett
Bellator 284: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Dana White
Dana White ger sällsynt intervju om allt möjligt
kimura
Hett
Luke Rockhold
Luke Rockhold sågar UFC:s bonussystem inför återkomsten
kimura
Hett